Prosím o pomoc s ovulací
Ahoj holky, potřebuji radu, protože už začínám být zoufalá.. Už 4 měsíce stále "ladím ovulaci". Po vysazení HA mám menses rozházenou. Obvykle to dostanu mezi 29-36 dny. Snažím se ovulaci zjistit pomocí ovulačních testů od Dr. Maxe, které mi již vyšly, ale zatím jsem v této době neotěhotněla. Poslední dva měsíce pozoruji, že tak 4 dny před pozitivními ovulačními testy špiním. Ale myslela jsem si, že špinění rovná se ovulace. Takže teď nevím, jestli se mám přiklonit ke špinění, nebo věřit ovulačním testům..Prosím o pomoc, přesnost ovulace je pro nás důležitá. Děkuji...
Ano,plno holek to tu psalo,že mají ovulační špinění a že pak mají pocitový problém se jít tulit...
@ebh vykašľala by som sa na testy a pár mesiacov skúsila merať BT...vďaka tomu som si začala viac všímať svoje telo a teraz už ovulaciu bezpečne cítim, aj viem, kedy asi príde....
Mockrát děkuji za rady. A ano je možné,že mám krátkou i luteální fázi. Co s tím,jak ji můžu prodloužit??? Beru inofolic,takže si myslím,že ovulaci mám. Dr. se semnou o ničem bavit nechce. Řekla mi,ať přijdu za rok,a pak teprve bude semnou něco řešit..no jsem z toho nešťastná..
Tak míň než 10 dní to nebude...ale tak 10 a 11 dní asi ano...děkuji,úplně se mi ulevilo,že se to dá řešit...slyšela jsem,že na oddálení menstruace je také dobrý vitamín C,co myslíte??? Klidně bych pro miminko snědla i žížalu..
@ebh Oddalovat menstruaci céčkem Ti nevyřeší problém s progesteronem - céčko ti jen stáhne cévy a krvácení přijde později, třeba o den. Ale ten progesteron už stejně klesne. Zkus to béčko a ten drmek, není to efekt hned první cyklus, ale postupně ano. Měřením teploty si to ujasníš líp, jestli se pak ta luteální fáze protahuje.
Ještě mám problém s tím,že 3 dny před MS špiním. Někde jsem se četla,že díky tomu se zahnízdění nemusí udržet. A hlavně,že to způsobuje kontryhelový čaj,tak jsem ho přestala pít. Dá se to taky nějak řešit?
Bezva, opravdu jsem se uklidnila!!! Děkuji za pomoc...!!!🙂
Děkuji, ještě mě napadlo, jaké je správné dávkování toho čaje z drnku? Může se pít po celou dobu? Nebo jen do ovulace?
@ebh ahoj,kontryhel se pije pouze do ovulace,drnek nevím,byl na mě moc hořký,čaj,kapky jsem nezkoušela, místo drnku jsem používala kotvičník,který je též na ovulaci a sliznici. Inofolic fain,já pak měla fertipronu,která má stejné množství inositolu,ale má kys. listovou již naštěpenou.
@salenas ahoj,byla jsi s Fertipronou spokojená?
@veronikav31 ano,já listovku neštěpím,respektive moje tělo,takže pro mě jasná volba a trochu levnější než inofolic
@salenas Díky 🙂
Ahojte, prosím o názor "ovulačně zběhlé snažilky" 🙂 beru clostillbegyt, v úterý jsem byla na utz a byli tam 3 folikuly přičemž největší měl myslím že 20x22mm. Další dva byli jen o kousek menší. Od toho úterka mě bolely vaječníky, měla jsem nafouklé břicho a to až do čtvrtka večer.myslite že i při téhle velikosti folikulů mohla být ovu až v ten ctvrtek?? Sex byl v neděli před utz a pak až v ten ctvrtek tak jedtli je možnost že jsme to i tak trefili.... Furt mi to vrtá hlavou hlavně proto jestli teda jsem schopná poznat ovulaci, jestli může být tak pozdě a bolet téměř 3dny....

@ebh Špinění může být klidně i tři dny před ovulací. Pokud máš pozitivní testy, tak se řiď jimi. Ideálně ještě zkombinuj s bazální teplotou, pak budeš vědět přesný den 😉
Důležitá je taky doba, která uplyne od ovulace do menstruace. Když je moc krátká, tak se pak vajíčko nezahnízdí.