Samovolný potrat a přesto stoupající HCG
Všechny zdravím a chtěla bych se podělit o svůj problém, popřípadě najít někoho, kdo se setkal s něčím podobným...
Poslední MS jsem měla 10.2.2019 a měla pozitivní testy, cca v 7.týdnu jsem byla u své doktorky, která mi řekla, že zatím vidí jen vysokou sliznici, a že jsem těhotná, měla jsem přijít za 2 týdny na kontrolu. Bohužel jsem v pátek začala krváce a šla jsem tedy na pohotovost, doktorka v děloze opět těhotenství nenašla, vzala mi krev, kde HCG bylo 125. Smířila jsem se tedy s tím, že jsem potratila. V pondělí jsem šla na kontrolu ke své mudr., která mi potvrdila samovolný potrat, řekla, že v děloze není žádná volná tekutina, že se nejedná o mimoděložní těhotenství, vzala mi krev. Dnes mi sdělila, že HCG je 298, tento nárůst je za týden, ve středu mám jít na další odběr a kontrolu. Já jsem ze všeho však zmatená, krvácela jsem jako normálně při MS týden a na poslední kontrole mi řekla, že je děloha pěkně vyčištěná. Je normální, aby mi HCG takto stouplo i v případě, že jsem odkrvácela
a samovolně potratila. Velmi se obávám mimoděložního těhotenství, ale tak nějak věřím v paní doktorku, která by jej snad podle UTZ viděla. Nestalo se někomu něco podobného? Já se jen modlím, aby hcg začalo klesat, nemusela jsem na revizi a vše odešlo přírodní cestou.
@sudylichozrout Děkuji moc, jsi hodná. 🙂 Říká se do třetice všeho dobrého, tak se tím budu řídit. A já vím, že se to všechno obrátí v dobré a změní, prostě to beru, že ještě nebyl správný čas. A tak se tedy snažíte o 3. mimčo, jestli jsem to pochopila správně? Někdy se tak člověku zadaří, že ani neví jak, že? 😀 Mně dneska klesla teplota na 36.4, tak si myslím, že ta MS dorazí, teda doufám v to. Ale budu to brát zase jako nový cyklus ke snažení.
@kuttu Ahoooj. 🙂 Moc děkuji za povzbudivá slova - taková podpora moc pomáhá. My se sice snažíme, ale když to vezmu kolem a kolem, tak se snažíme teprve 2 cykly, v obou se nám podařilo, jak to dopadlo je věc druhá. 🙂 Já vím, že to jednou prostě klapne, ale úplně si neumím představit se nezáměrně snažit, když už tak nějak člověk zhruba ví, kdy je ovulace. 🙂 A já jsem v pohodě, jen chvilku trvá, než to člověk pobere a srovná v hlavě. 🙂 Taky jsi si toho teda prožila dost a je super vidět, že to má šťastný a ten vytoužený konec. 🙂
Ahoj holky, tak dnes jsem konečně dostala MS. Jsem šťastná, že nemusím řešit nějaké doktory a tělo se s tím vypořádá samo. A vlastně to beru jako 1. DC a věřím, že do třetice už se nám zadaří a bude vše v pořádku. Bolesti jsou teda hrozný, ale vzala jsem si prášek a nějak to přetrpím. 🙂
@karol1807 moc ti to přeji, aby se brzy zadařilo 🙂
@karol1807 Tak držím palce, ať to do třetice vyjde a hlavně... Ať to vyjde brzy 🙂
@sudylichozrout děkuji moc. 🙂
@karol1807 ano, hodně uklidnila 😊 je to úžasné, snad už si to můžu konečně užívat 🤗 a Tobě posílám 🍀🍀🍀 je to prý nakažlivé, tak ať se zadaří co nejdříve 🍀😊 já jedla kyselinu listovou, pila kontryhelovy čaj, a na podporu sliznice a udržení je dobrý grep a ananas, to jsem si taky pak koupila a sem tam pojídala, nevím, jestli to znáš. Tak třeba zkus, jestli chceš ☺️ držím pěsti! Ale teď už to máš dole krásně pohnojene a to už brzy vyjde 😊
@mi89 dekuji moc, rikam si, ze cervenec je muj mesic, protoze jsem v nem narozena,tak to zkusime. Presne tohle jim taky, zatim nic vic, akorat ten dzus jsem nezkousela, ja grep moc nemusim, je horky, ale dekuji za tip. Hodne sresti a hlavne radosti, nesmis se stresovat a uz vubec ne, kdyz neni duvod. ❤️
Holky já jsem taky musím napsat. Sdilela jsem tady také svou zkušenost s mimodeloznim. A teď trnu. Jsem desátý den po transferu a mám ostre bodání na prave strane, že se musím i zastavit. Bála jsem se, že transfer nevyšel. Udělala jsem si teď test a vidím, že pozitivní. Byla bych šťastná, ale ta dnešní ostra bolest více na prave strane mě děsí. Bojím se mimodelozniho. Není to ještě brzy cítit takkvou bolest? Nebo kdo byl tehotny..bolelo vás to také více k jedné straně? Na krev jdu až ve stredu.
@karol1807 miminko bylo ráno v pořádku, i fotku nám udělali, od té doby se to zhoršilo, hlavně bolesti. Ale když bylo ráno ok, a hematom neviděli, nebudu tam lítat znovu. Ve čtvrtek mám jít na kontrolu... Je to celé zvláštní... Ta bolest, takovou jsem nikdy v životě neměla, co jsem měla odpoledne.. ale když neviděli, že by se něco rozjíždělo.. tak jim musím věřit
@utrikocku ahoooj, me mimodelozni taky nejak extra nebolelo, a to ani v den operace. A lehce me pobolivalo na leve strane a mimo bylo na prave. A krvaceni se dostavilo az 2 tydny po zpozdeni. Ale fakt tezko rict, kazdy to muze mit uplne jinak. Verim, ze se bojis, ale zkusila bych byt v klidu, pokud nekrvacis a bolest neni nesnesitelna, vydrzela bych. Stejne by na utz nic nevideli, brali by krev a sledovali rust hcg. A u mimo mi spatne silily testy, pak hcg pred krvacenim kleslo a po krvaceni mi zase zacalo stoupat.
Dnes budu odpočívat a v pondělí se telefonicky spojím s mou doktorkou. Včera jsem volala na gynekologickou pohotovost. Doktor byl velmi milý a nabízel, abych prijela, že je sice docela brzy, ale že mě může mimodelozni bolet dříve, pokud tam je nějaký srust. A já mám srusty 3. Stupně. Zatím nespinim. Poprvé jsem začala spinit už 7. Den, krvacela jsem od 10. Dne, pak jakoby proběhla ms a až pár dní na to jsem objevila // a bylo to GEU. Ale každý má projevy GEU také ruzne, někdo nespini a má třeba až do 6. Týdne běžné projevy tehotenstvi. Včera mě ta bolest fakt vydesila, snad budu odpočívat a uvidím. Teď je to lepší.
Holky, jsem v nemocnici s tabletou na ukončení, potrat 😢

@karol1807 To mě mrzí. Moc Ti držím palce, aby to příště bylo v pořádku. Dej vědět, jak se daří.