Samovolný potrat a přesto stoupající HCG
Všechny zdravím a chtěla bych se podělit o svůj problém, popřípadě najít někoho, kdo se setkal s něčím podobným...
Poslední MS jsem měla 10.2.2019 a měla pozitivní testy, cca v 7.týdnu jsem byla u své doktorky, která mi řekla, že zatím vidí jen vysokou sliznici, a že jsem těhotná, měla jsem přijít za 2 týdny na kontrolu. Bohužel jsem v pátek začala krváce a šla jsem tedy na pohotovost, doktorka v děloze opět těhotenství nenašla, vzala mi krev, kde HCG bylo 125. Smířila jsem se tedy s tím, že jsem potratila. V pondělí jsem šla na kontrolu ke své mudr., která mi potvrdila samovolný potrat, řekla, že v děloze není žádná volná tekutina, že se nejedná o mimoděložní těhotenství, vzala mi krev. Dnes mi sdělila, že HCG je 298, tento nárůst je za týden, ve středu mám jít na další odběr a kontrolu. Já jsem ze všeho však zmatená, krvácela jsem jako normálně při MS týden a na poslední kontrole mi řekla, že je děloha pěkně vyčištěná. Je normální, aby mi HCG takto stouplo i v případě, že jsem odkrvácela
a samovolně potratila. Velmi se obávám mimoděložního těhotenství, ale tak nějak věřím v paní doktorku, která by jej snad podle UTZ viděla. Nestalo se někomu něco podobného? Já se jen modlím, aby hcg začalo klesat, nemusela jsem na revizi a vše odešlo přírodní cestou.
@karol1807 jejej... Kajo, tohle bohuzel vypada na biochemicke tehotenstvi...
@sudylichozrout ja to bohuzel tak nejak tusim, je to pro me velky zklamani. 😢
@karol1807 to jo, ale oproti te carce predtim by mela ta dnesni svitit. Mel by tam byt progres. Zajdi zitra na gyndu a nech si zase sledovat hCG z krve.
@sudylichozrout souhlasim,bohuzel. Akorat tento tyden se urcite k dr. ani na odber krve nedostanu.
@karol1807 ahoj, nevím, jestli tě uklidím, ani jak to doopravdy u tebe je.. Ale mě nikdy tyhle papírové těhotenství neukázaly.. Kupovala jsem ty digitální (i když vím, že mají nižší citlivost), jak ukazují týdny.. A ty mi těhotenství ukázaly vždy i při mimoděložním i při tom mém posledním těhotenství 🙂 tak třeba ti ukáží víc, než tohle lovení duchů 🙂 moc ti držím palce, ať to dobře dopadne
@pe_tu_ss_ka ale v tom digitalnim testu jsou uplne stejne papirky.
@sudylichozrout já vím, i jsem to v jednom starším příspěvku tady psala.. Ale mě prostě papírky nefungovaly, a ty digitální ano.. Prostě to ukáží a nemusela jsem nikde žádné duchy lovit.. 🤷
@pe_tu_ss_ka moc dekuji za tvoji zkusenost. Pravda je ta, ze ja i ovu testy nemam buh vi, jak silne, ale mam obavu podle toho, jak vypadal test ve ctvrtek odpoledne a dnes, si myslim, ze je to spatne.
Pro jistotu jsem teda zavolala ke svojí doktorce, vysvětlila jí, co mě trápí a bylo mi řečeno, ať počkám s kontrolou do dalšího termínu MS nebo do toho 1.7., kdy jsem objednaná na kontrolu. Prý nemám dělat žádné testy, a že mi ženské testujeme tak brzy a pak se divíme. Tak z toho mám trošku smíšený pocity, protože jsem čekala trošku jinou péči, když ví, co bylo předtím. Samozřejmě, kdyby mě břicho prý bolelo hodně, tak mám jako akutní případ určitě přijít.
@karol1807 Také mám podobnou lékařku. Je pečlivá, je jinak fajn, ale moc nemá ráda, když člověk konzultuje s Googlem a pak "hysterčí". Což není tvůj případ, ale některým lékařům stačí málo. Jinak těhotná zase určitě jsi. Je jen otázkou, zda půjde o prosperující těhotenství, nebo jestli je embryo poškozené a za čas odejde s opožděnou menstruací. Jak dlouho meškáš? Ovulaci jsi měla koukám kolem přelomu května/června. Takže dnes jsi cca 3-5 dnů po termínu?
@sudylichozrout Já mám právě hrozně fajn doktorku, která zbytečně nestresuje, nestraší. Na druhou stranu, kdybych si nehlídala testy po tom, kdy si myslela, že to byl potrat, tak by se na to mimoděložní nepřišlo tak brzy. Ale nevidím to tak, že něco zanedbala, to vůbec, vždycky mě vyšetřila, krev vzala a nic nenasvědčovalo mimoděložnímu.
Jestli to nevadí, stáhla jsem graf, kde je vše vidět, MS jsem měla mít ve čtvrtek, dnes jsem tedy 5. den zpozdění a ovulace podle grafu proběhla 18DC, jsem tedy 18DPO a 36DC.
@karol1807 No, ten graf už není moc vypovídající, protože chybí zaznamenané poslední dny (pokud chápu dobře). Dělala jsi ještě nějaký test? Je tam nějaký progres, nebo pořád spíše slabší čárka?
@sudylichozrout Já jsem po pozitivním testu teploměr schovala, aby mě zbytečně nestresovala teplota. Dneska jsem ho vytáhla, abych zkusila, jestli třeba teplota neklesla a něco se nechystá. Při tom mimo těhu byla těhotenská teplota 36.8, výš jsem se nedostala. Dneska jsem test nedělala, naposledy jsem dělala testy včera a ty jsem tady někde vkládala. Jediné, co mě u Maxe trošku zarazilo bylo to, že test z dopolední moči byl výraznější, než test z ranní moči. Jinak tam určitě nebyl progres oproti čtvrteční čárce.
@karol1807 tohle taky ted nema zadnou vypovidaci hodnotu. Takze na to ted nehled. Zkus udelat novy test, podle toho orientacne uvidis, co se deje.
@karol1807 jojo, to vypada na biochemicke a tak do tydne se rozkrvacis. Je to skoda, ale embryo bylo asi hodne poskozene, nekde byla fatalni chyba. Mela jsem to same minuly cyklus. Zpozdeni, na testu drubou slabou carku, ktera slabla nekolik dnu a pak ms.
@sudylichozrout ja jsem za to na jednu stranu rada. Ja si proste myslim, ze telo jeste nebylo pripraveny. Pro me je pozitivni, ze vim, ze nam to jde. Tak budu ted cekat na Ms a uvidime dalsi mesic. To me mrzi, ze jsi si tim taky prosla. Je to nejake vsechno zvlastni. Nemyslis? A ty uz ditko mas?
@karol1807 jj, budu ti drzet palce 🙂 Mam dve holcicky rok a tri ctvrte od sebe 😀 Otehotnela jsem, kdyz te prvni bylo 13 mesicu. Ale mohlo to byt jeste mene, nejprve se nam tak trochu neplanovane podarilo pocit, kdyz bylo dceri 7 mesicu 🙂 Ale chytla jsem pravou chripku a tri dny horecek pres ctyricet tehotenstvi nedalo... Potratila jsem na konci sedmeho tydne. Pak znovu tehotenstvi, druha dcerka a ted biochemko.
@karol1807 Odpočiň si,nacerpej energii,vyprdni se na snažení apod a ono se zadaří...Já jsem zažila 3 veliká zklamání a o dalším pokusu nechtěla ani slyšet,tak strašně jsem se bála a do roka a do dne od posledního tehotenstviyktere jsem musela ukončit pro VVV plodu jsem otehotnela a prostě jsem věděla,že je vše jak má být....Teď mi v postýlce spinká moje milovaná holčička...tak držím pěsti,ať se zadaří...❤

@karol1807 souhlasím, psychická pohoda je určitě důležitá... No dnes v noci jsem zase nemohla spát, a přemýšlela jsem nad tím. Ale moc mi pomohlo vám tontu napsat aspoň ♥️