icon

Samovolný potrat a přesto stoupající HCG

karol1807
8. dub 2019

Všechny zdravím a chtěla bych se podělit o svůj problém, popřípadě najít někoho, kdo se setkal s něčím podobným...
Poslední MS jsem měla 10.2.2019 a měla pozitivní testy, cca v 7.týdnu jsem byla u své doktorky, která mi řekla, že zatím vidí jen vysokou sliznici, a že jsem těhotná, měla jsem přijít za 2 týdny na kontrolu. Bohužel jsem v pátek začala krváce a šla jsem tedy na pohotovost, doktorka v děloze opět těhotenství nenašla, vzala mi krev, kde HCG bylo 125. Smířila jsem se tedy s tím, že jsem potratila. V pondělí jsem šla na kontrolu ke své mudr., která mi potvrdila samovolný potrat, řekla, že v děloze není žádná volná tekutina, že se nejedná o mimoděložní těhotenství, vzala mi krev. Dnes mi sdělila, že HCG je 298, tento nárůst je za týden, ve středu mám jít na další odběr a kontrolu. Já jsem ze všeho však zmatená, krvácela jsem jako normálně při MS týden a na poslední kontrole mi řekla, že je děloha pěkně vyčištěná. Je normální, aby mi HCG takto stouplo i v případě, že jsem odkrvácela
a samovolně potratila. Velmi se obávám mimoděložního těhotenství, ale tak nějak věřím v paní doktorku, která by jej snad podle UTZ viděla. Nestalo se někomu něco podobného? Já se jen modlím, aby hcg začalo klesat, nemusela jsem na revizi a vše odešlo přírodní cestou.

pe_tu_ss_ka
9. dub 2019

@karol1807 to pěkně sílí.. Určitě bude dobré, když se na tebe podívá a případně pošle do nemocnice, kde mají lepší ultrazvuk.. Držím palce

karol1807
autor
9. dub 2019

@pe_tu_ss_ka Já jsem říkala, co bych dala za takový test v době vynechané MS, teď je to takový test ze zoufalství. Děkuji moc za držení palců. Je super, že se tady z toho můžu vypsat.

pe_tu_ss_ka
9. dub 2019

@karol1807 jj, také jsem se těšila z pozitivních testů, a nakonec to bylo od kontroly u doktorka dalších 14 dní, kdy jsme pořádně nic nevěděli.. Jen pro mě bylo strašný, když já čekala a modlila se za dobrou zprávu, že je to třeba mladší, a semnou tam seděly holky a ženský, který šly dobrovolně na potrat.. 🙄 Uvidíš co ti zjistí, třeba to bude něco takového, jako tu někdo psal výš, že to byly dvojčata a jedno se udrželo.. Hodně štěstí posílám. 😊

karol1807
autor
9. dub 2019

@pe_tu_ss_ka Já už se ani nemodlím za dobrou zprávu, protože si myslím, že už je to strašně moc dlouhá doba na to, aby bylo něco v pořádku, víš. Zhruba vím, kdy byla ovulace, a kdy asi došlo k oplodnění a když bych řekla, že to bylo někdy kolem 26.2.2019, tak to je hrozná doba. Já bych si spíš přála, abych byla hříčka přírody a nebylo to mimoděložní, víš.

pe_tu_ss_ka
9. dub 2019

@karol1807 jj, to věřím.. Ale zase to není žádná tragédie.. Můj doktor mi říkal, u já jsem to četla v nějakém článku, že i když pak máš jen jeden vejcovod, tak se vlastně nic neděje, teď druhý umí chytit vajíčko i z protějšího vaječníku, prostě ho zastoupí.. Ale držím palce, ať to nen mimoděložní a dopadne to dobře 😊

jarmarca
Autor odpověď smazal
karol1807
autor
9. dub 2019

@pe_tu_ss_ka Já věřím, že to nakonec bude vše v pořádku a dopadne to. Mě jen užírá ta nejistota, čekání, jestli se mi rozjede taková bolest, jestli něco praskne nebo ne. Spíš takhle. Když budu postavená před hotovou věc, tak je jasný, že se s tím vypořádám. Tohle trvá už 2 týdny a je to dlouhý.

karol1807
autor
9. dub 2019

@jarmarca Jako, když už mi to napsalo více lidí, tak třeba kdyby se stal veliký zázrak, a to by se pak zatřásla celá země. 😀 Ještě mám takové podezření, jestli jsem neotěhotněla prostě později, ale to by byla taková konspirační teorie, že by mi snad ani nikdo nevěřil. A druhá věc je ta, že prosperující těhotenství by asi nebylo, když mi za týden hcg ze 125 stouplo jen na 298. Takže jsem při zemi, ale moc děkuji za tvé povzbuzení a taky tvůj příběh. Tuhle variantu bych brala mezi všemi nejvíc...ale to si člověk nevybere a musí podstoupit to, co je v té chvíli nejvhodnější. 🙂

urtica
9. dub 2019

Ahoj, stoupající hcg po potratu může také znamenat, že se jednalo o tzv. molární těhotenství - asi bych se na to dr. raději zeptala. Víc třeba zde https://www.linkos.cz/pacient-a-rodina/onkologi...

karol1807
autor
9. dub 2019

@urtica Ahoj a děkuji za odkaz, já jsem o tom již něco četla, ale také jsem četla, že u molárního těhotenství je hcg abnormálně vysoké a já jsem měla v pátek 298, což si myslím, že není tak vysoké. V každém případě nejsem doktor, takže možné je určitě vše.

urtica
9. dub 2019

@karol1807 Myslím, že záleží na typu, ale nejsem dr., takže určitě to také nevím. Každopádně mimoděložní je statisticky asi nejpravděpodobnější - držím palce, ať se to brzy vyřeší, jsi v pořádku a brzy se zadaří...

jarmarca
Autor odpověď smazal
karol1807
autor
9. dub 2019

@urtica Děkuji moc. 🙂

karol1807
autor
9. dub 2019

@jarmarca Já už jsem i tak nějak rozhodnutá, že jí řeknu, kdyby bylo hcg zítra vyšší, ať mi vypíše žádanku do nemocnice, nechci to zbytečně protahovat. Mně spíš nejde do hlavy, že mi dělala v posledním týdnu ultrazvuk dvakrát a dvakrát mě ujistila, že o mimoděložní těhotenství nejde, že se jedná o samovolný potrat. Kdybych tam nepřišla minulý pátek, že mi sílí testy, tak by mi kontrolní HCG nebrala a řekla v podstatě, že se děloha čistí, jsem bez omezení a dál už jsem k ní přijít neměla.

sudylichozrout
9. dub 2019

@karol1807 budto nebylo jeste ve vejcovodech nic videt, nebo fakt mohlo jit o rana dvojcata 🙂

jarmarca
Autor odpověď smazal
anakolut
9. dub 2019

@karol1807 taky jsem měla 2x čistý ultrazvuk, a tak už mi právě ani HCG nedělali. Držím palce, ať jsi v pořádku.

ivca_ch
9. dub 2019

Tyjo, takové čárky na testu nenaznačují mimoděložní těhotenství, to je většinou slabé nic... Třeba to klaplo a prcek je zavrtaný někde, kde ho doktorka neobjevila a je menší. A hcg někomu stoupá pomalu, někomu rychle...

sudylichozrout
9. dub 2019

@ivca_ch no, nemyslim si, ze by takove carky nemohly byt. Na mimodelozni tehotenstvi se vetsinou prijde pri hCG ve vysi stovek jednotek. A to samozrejme na testu udela takovehle dalnice.

karol1807
autor
9. dub 2019

Tak me dr. prohledla, udelala ultrazvuk a vse je v deloze a kolem v poradku, zadne krvaceni, ktere by znacilo mimodelozni. Vzala mi krev a ve ctvrtek budou vysledky. Rekla mi, ze na 75%to na mimodelozni nevidi, ale ze samozrejme medicina se muze mylit a kazdy clovek ma vse jinak. Ptala jsem se ji jako bych ji neverila a co jineho zbyva, nez verit doktorum, ze? Tak ted babo rad.

sudylichozrout
9. dub 2019

@karol1807 tak to vypada, ze jsi fakt tehotna a ze to bude dobre 🙂
A nevidela v deloze nic? Ani dutinku?

karol1807
autor
9. dub 2019

@sudylichozrout myslim si, ze tehotna nejsem, mela ja jsem snad 7 dni krvacela jako pri ms,coz znacil ten spontanni potrat. Porad si myslim, ze hcg je nizke na tehotenstvi. Vyznas se v grafu bazalni teploty? Ja mam dva tipy na ovulaci, proto by mi nevychazely tydny podle ms..

karol1807
autor
Autor odpověď smazal
karol1807
autor
9. dub 2019

@sudylichozrout posledni ms jsem mela 10.2.jeden cyklus mam cca 30 dni a druhy nekdy 36,37...poprve jsem mela viditelnejsi carku na testu 18.3. U dr. Jsem byla 26.3.videla jen vysokou sliznici, v tomty tydnu v patek jsem zacala krvacet, jela na pohotovost, zase nic nebylo videt a v pondeli mi dr. rekla, ze vse samo ochazi. A ten zbytek uz vime...

sudylichozrout
9. dub 2019

@karol1807 hm, graf ukaz, jestli mas, zkusime to 🙂 Jsem napnuta jak ksandy 🙂

karol1807
autor
10. dub 2019

@sudylichozrout promin, ja uz vcera jaksi odpadla a usnula. Posilam tedy svuj graf.

oveckaluky
10. dub 2019

A nebyla ovulace fakt později? Třeba bylo na UTZ fakt brzy...

utrikocku
10. dub 2019

@karol1807 ja mam o Tebe trosku strach. Bojim se, aby doktorka neco neprehledla ☹ po silne menstruaci neni podle me normalni, abys mela silne pozitivni testy. Ja to mela uplne stejne. Poprve co jsem nasla dve carky a takto silne. Jenze ja predtim podstupovala IVF, takze jsem vedela, ze je neco "spatne", protoze jsem silne odkrvacela, deloha cista, nizka sliznice. Vedela jsem, ze je blbost, aby se embryo udrzelo pres tohle vsechno... kdyz jsem zacala krvacet, tak si doktori mysleli, ze to odchazi samo, hcg jen 8. Ujistovali me, ze hcg je nizke, odmenstruuju a zadne mimodelozni...no a po menstruaci pro me byl signalem pozitivni test, jasne znameni, zeze stouplo... zadne priznaky jsem nebyla, nechali si me v motole a zacalo hledani, pozorovani tyden. Na ultrazvuku toho moc nemusi videt. Ja nemela zadnou tekutinu v deloze ani mimo. V nemocnici cekali, taky moc nevideli, nebyli si jisti. Ale me to navic maskoval ten srust, coz nikdo nevedel. A proto nekdo v nemocnici "neco" videl, nekdo zase nic. Chteli si byt jisti, vyckavali. Mimodelozni tusili, ze je, dle hcg, ale nebyli si jisti kde.
Zeptej se doktorky, jak vypada tva sliznice. Kolik ma mm? Pokud je vysoka muze to byt tehotenstvi. Pokud nizka a hcg roste, I kdyz malo, jela bych do nemocnice. Nekdy muze zustat I reziduum v deloze...

pe_tu_ss_ka
10. dub 2019

Souhlasím s @utrikocku, můj doktor tam také nic neviděl, ale ještě ten den večer mě posílal se žádankou do nemocnice..

karol1807
autor
10. dub 2019

@utrikocku a @pe_tu_ss_ka
Já už právě nevím, čemu věřit. Jsem se jí včera vyptávala tak jako bych jí vůbec nevěřila, na vše mi v klidu odpovídala. Ale taky připustila, že vše je samozřejmě možné, ale prý ze 75% to na mimoděložní nevidí. A podle ní ona nemůže udělat nic jiného, než mi udělat ultrazvuk a vzít krev. Já si tak nějak myslím, že se rozhodne podle hodnoty HCG, což budu vědět zítra ráno. Pokud zase stoupne, tak doufám, že už mě někam pošle, popřípadě do nemocnice zajdu sama. Je to taková patová situace, kdy věříte svému lékaři a v podstatě mi nic jiného nezbývá.
Když jsem si po zmeškané MS dělala těhotenský test, tak na něm byly normální čárky, potom jsem v pátek začala špinit, udělala jsem si test, čárka byla o hodně slabší, tak jsem tušila, že je zle, na pohotovosti byl jejich test z moči prý negativní, což znamená, že hcg muselo klesnout. Potom jsem šla v pondělí ke své doktorce, aby vše zkontrolovala, potvrdila SP, ve čtvrtek, když jsem odkrvácela, udělala jsem si test a byl silnější, než ten před návštěvou pohotovosti, zavolala jsem mudr., a ta mě v pátek prohlédla a vzala krev, výsledek byl 298. Test jsem si dělala znovu v pondělí odpoledne a přijde mi silnější, než ten z minulého týdne ve čtvrtek. Mám někde zkusit pohledat testy, jestli to bude zřejmé?

Strana