icon

Samovolný potrat a přesto stoupající HCG

karol1807
8. dub 2019

Všechny zdravím a chtěla bych se podělit o svůj problém, popřípadě najít někoho, kdo se setkal s něčím podobným...
Poslední MS jsem měla 10.2.2019 a měla pozitivní testy, cca v 7.týdnu jsem byla u své doktorky, která mi řekla, že zatím vidí jen vysokou sliznici, a že jsem těhotná, měla jsem přijít za 2 týdny na kontrolu. Bohužel jsem v pátek začala krváce a šla jsem tedy na pohotovost, doktorka v děloze opět těhotenství nenašla, vzala mi krev, kde HCG bylo 125. Smířila jsem se tedy s tím, že jsem potratila. V pondělí jsem šla na kontrolu ke své mudr., která mi potvrdila samovolný potrat, řekla, že v děloze není žádná volná tekutina, že se nejedná o mimoděložní těhotenství, vzala mi krev. Dnes mi sdělila, že HCG je 298, tento nárůst je za týden, ve středu mám jít na další odběr a kontrolu. Já jsem ze všeho však zmatená, krvácela jsem jako normálně při MS týden a na poslední kontrole mi řekla, že je děloha pěkně vyčištěná. Je normální, aby mi HCG takto stouplo i v případě, že jsem odkrvácela
a samovolně potratila. Velmi se obávám mimoděložního těhotenství, ale tak nějak věřím v paní doktorku, která by jej snad podle UTZ viděla. Nestalo se někomu něco podobného? Já se jen modlím, aby hcg začalo klesat, nemusela jsem na revizi a vše odešlo přírodní cestou.

anakolut
16. dub 2019

@karol1807 to je dobře, že to tak hezky jde a že už i břicho je méně bolestivé.

karol1807
autor
18. dub 2019

Ahoooj holky. Je mi cim dal lepe a napada me jedna otazka na ty z vas, ktere prodelaly mimodelozni. Kdy vam doporucili se znovu snazit? To mi otrnulo, co? 😁 Mne totiz v nemocnici nikdo nerekl vubec nic, ani nezakazali sex a ohledne dalsiho tehotenstvi vubec nic... Neco jsem si samozrejme precetla, ale nekdo pise po prvni MS, nekdo 3 mesice... A me by zajimalo, jak to bylo u vas? Nechci nic uspechat, ale zase nechci zbytecne cekat, urcite rozumite.

pe_tu_ss_ka
18. dub 2019

@karol1807 mě po lapasroskopii říkali, dodržet šestinedělí.. Jako hupli jsme na to asi po necelých 3 týdnech, protože mi už nic nebylo.. 😁 Ale snažit jsme se začali asi po tom měsíci.. No a zadarilo se až po půl roce, když jsem si srovnala všechno v hlavě 😊

karol1807
autor
18. dub 2019

@pe_tu_ss_ka nooo, o tom sestinedeli jsem cetla. Pry kvuli infekci, a to si myslim, ze se bude taky tezko dodrzovat, kdyz se budu citit dobre. Ja si myslim, ze ta psychika je strasna carodejka ve vsech smerech. 😊

pe_tu_ss_ka
18. dub 2019

@karol1807 to určitě, navíc jsem si myslela, jak je to za námi.. Ale vnitřně jsem s tím strašně bojovala. . Zvlášť když ségra na vánoce oznamovala, ze čekají mimčo, a tou dobou jsem to chtěla oznamovat taky, akorát u nás se to nepovedlo a v říjnu jsem měla po laparoskopii.. No a než jsem to zpracovala byl únor a dost mě tehdy pomohlo, že jsem jela na 14 dní na služební cestu, kde se mi to nějak podařilo uzavřít.. pak jsem 1. dubna vloni byla uvítat kamarádky mimíse v porodnici no a v květnu už jsem byla těhotná 🙂

anakolut
18. dub 2019

@karol1807 jeden Doktor říkal šestinedělí a druhý tři měsíce. Tak si vyber. My dodrželi těch 6 týdnů. A otěhotněla jsem pak asi o 3 - 4 měsíce později.

karol1807
autor
25. dub 2019

Hezke slunecne rano, holky. 😊Doufam, ze jste si svatky uzily a chlapci vas vymrskaly tak akorat pro vasi krasu. 😊 Byla jsem v utery u sve dr. na vytazeni stehu a brala mi krev,dnes mi psala, ze hcg je negativni...mam takovou radost a tak nejak se timto pro me to spatne obdobi uzavrelo. 😊Jeste me 6.kvetna cekaji vysledky z histologie a budu jeste doufat, ze se nepotvrdila mola, pak budu nejspokojenejsi. Hezky den vam vsem. 😀

anakolut
25. dub 2019

Tak to je super, že je to za Tebou ☺️

pe_tu_ss_ka
25. dub 2019

@karol1807 gratuluji 😊

karol1807
autor
7. kvě 2019

Hezke rano, holky. Vcera jsem si byla pro vysledky z histologie. O molu se nejednalo, coz jsem moc rada. Bylo to tedy mimidelozni tehotenstvi, ktere bylo na kraji vejcovodu a pouze jej vycucli, cimz zachranili vejcovod. Byla jsem upozornena na moznost opakovani MT, tak se mi v hlave honi, jestli si pohlidat ovulaci, z ktere je steany nebo to proste zkusit neresit... V podstate mam nechat probehnout MS a muzeme se snazit... Uz delsi dobu merim BT a snad to i podle ni vypada, ze byla ovulace a tento vikend by mela prijit prvni MS, konecne. A pak se uvidi... Jen mi vyvstala tato otazka, holky byl vam nektere taky zachovan vejcovod a bylo pak vse v poradku?

anakolut
7. kvě 2019

@karol1807 tak při té vší smůle, to dopadlo dobře. Nebyla to mola a zůstal Ti vejcovod. Mně bohužel vejcovod nezůstal, tak neporadím, ale i tak mám z následujících 4 těhotenství 3 děti ☺️

karol1807
autor
7. kvě 2019

@anakolut to jsem taky nakonec rikala, ze to dopadlo v ramci moznosti dobre. Za to jsem moc rada. A je super pozitivni tva zkusenost, budu myslet pozitivne a uvidime, mozna bude lepsi neresit co by kdyby, ale ta mala obava po teto zkusenosti proste bude.

jarmarca
Autor odpověď smazal
karol1807
autor
7. kvě 2019

@jarmarca juuuu, super, moc dekuji. Ja prave mela obavu, aby kvuli zasahu na vejcovodu se to tam treba nezchytilo znovu. Ale asi mate obe pravdu a zkusim na to nemyslet a neresit, uvidime,stejne tohle clovek neovlivni.

sudylichozrout
7. kvě 2019

@karol1807 jsem moc rada, ze ti to dopadlo v ramci moznosti takhle dobre 🙂 Tak drzim palce do dalsich mesicu 🙂 At jsi brzy tehotna a je vse ok🙂

jarmarca
Autor odpověď smazal
pe_tu_ss_ka
7. kvě 2019

@karol1807 to je dobře, jsou to skvělé zprávy 🙂 já tedy měla mimoděložní přímo ve vejcovodu a přišla o něj.. Držím palce, ať je už všechno dobré a máš brzy dvě čárky 😊

anakolut
7. kvě 2019

@karol180 tak to je jasný, že se člověk bude bát už u každého těhotenství. Já to alespoň tak měla, ale zodpovědný doktor si Tě pohlídá. Já měla pak každé těhotenství bráno automaticky jako rizikové a byla jsem hodně hlídaná. Jinak se fakt neboj. Měla jsem toho za sebou hodně, jak ohledně gynekologických problémů, tak i psychických a přesto to dopadlo dobře. Popravdě do teď sama nemůžu věřit tomu, že mám 3 děti. Pořád je to pro mě obrovský zázrak. Určitě se i ty dockas.

karol1807
autor
7. kvě 2019

@pe_tu_ss_ka dekuji moc. Budu podavat zpravy, jak to s nama vypada. 😊

karol1807
autor
7. kvě 2019

@anakolut prave jsem o tom jeste dnes mluvila se svoji doktorkou a ta mi rekla, ze musela byt chyba jiz ve vajicku, kdyby bylo vse v poradku, tak se dostane do delohy. Nemam se vubec bat, vejcovod poruseny tim vycucnutim pry nebude a pak pohlidame, aby bylo, kde ma. Asi je vse naplanovane tak, jak ma, kazde dite a to si najde svoji mamu, jako tve 3 deti. 😊O carkach budu samozrejme hned informovat, citim se dobre fyzicky i psychicky, s manzelem uz i ohledne toho vtipkujeme.

karol1807
autor
7. kvě 2019

@sudylichozrout dekuji moc, ja jsem rada, ze je tomu konec. Co ma byt clovek stejne nezmeni. I tobe samozrejme vse jen to dobre. 😊

karol1807
autor
7. kvě 2019

@jarmarca dekuji, podam pak zpravy, jak to vypada. 😊

anakolut
8. kvě 2019

@karol1807 s takhle super přístupem to půjde samo ☺️

karol1807
autor
14. kvě 2019

Hezke rano, holky. Jeste bych se vas rada zeptala na prvni MS po MT. Ja jsem se vcera uz zaradovalo, protoze mi klesla teplota, od soboty bolesti a vcera to vypadalo, ze uz je to tady, ale rekla bych spis takove spineni ale teda hrozna bolest. Jak to vypadalo u vas? Posilam i svuj graf... 😊

anakolut
14. kvě 2019

@karol1807 grafu nerozumím, v tom se neorientuje. Menstruace přišla cca 6 týdnů po zákroku. Co si pamatuji, tak asi stejná jako obvykle. A Za 4 měsíce jsem pak byla těhotná s první dcerou.

pe_tu_ss_ka
14. kvě 2019

@karol1807 tak já dostala klasickou menstruaci hned měsíc po zákroku...

karol1807
autor
14. kvě 2019

@anakolut to je graf, merim si teplotu a podle vseho to vypada, ze jsem i tento cyklus mela normalne ovulaci. To nevadi,ze nerozumis. Hlavne za dopoledne se ta ms rozjela v klasickou, no klasickou, hodne bolestivou, ale jsem za to rada. Takze mi prisla v klasickem cyklu 30 dni.

karol1807
autor
14. kvě 2019

@pe_tu_ss_ka tak to je stejne. Ono se to nakonec za dopoledne rozjelo, coz jsem rada. 😊

pe_tu_ss_ka
14. kvě 2019

@karol1807 no mě se snad nikdy nerozhodila.. Ani po porodu, i když kojím, tak ta mrcha dorazila 9 týdnů do porodu, a chodí dal pravidelně po 28 dnech, i když jsem se těšila, jak si bduu užívat ebz ní 😂

Strana