Samovolný potrat a přesto stoupající HCG
Všechny zdravím a chtěla bych se podělit o svůj problém, popřípadě najít někoho, kdo se setkal s něčím podobným...
Poslední MS jsem měla 10.2.2019 a měla pozitivní testy, cca v 7.týdnu jsem byla u své doktorky, která mi řekla, že zatím vidí jen vysokou sliznici, a že jsem těhotná, měla jsem přijít za 2 týdny na kontrolu. Bohužel jsem v pátek začala krváce a šla jsem tedy na pohotovost, doktorka v děloze opět těhotenství nenašla, vzala mi krev, kde HCG bylo 125. Smířila jsem se tedy s tím, že jsem potratila. V pondělí jsem šla na kontrolu ke své mudr., která mi potvrdila samovolný potrat, řekla, že v děloze není žádná volná tekutina, že se nejedná o mimoděložní těhotenství, vzala mi krev. Dnes mi sdělila, že HCG je 298, tento nárůst je za týden, ve středu mám jít na další odběr a kontrolu. Já jsem ze všeho však zmatená, krvácela jsem jako normálně při MS týden a na poslední kontrole mi řekla, že je děloha pěkně vyčištěná. Je normální, aby mi HCG takto stouplo i v případě, že jsem odkrvácela
a samovolně potratila. Velmi se obávám mimoděložního těhotenství, ale tak nějak věřím v paní doktorku, která by jej snad podle UTZ viděla. Nestalo se někomu něco podobného? Já se jen modlím, aby hcg začalo klesat, nemusela jsem na revizi a vše odešlo přírodní cestou.
Ahoooj holky. Je mi cim dal lepe a napada me jedna otazka na ty z vas, ktere prodelaly mimodelozni. Kdy vam doporucili se znovu snazit? To mi otrnulo, co? 😁 Mne totiz v nemocnici nikdo nerekl vubec nic, ani nezakazali sex a ohledne dalsiho tehotenstvi vubec nic... Neco jsem si samozrejme precetla, ale nekdo pise po prvni MS, nekdo 3 mesice... A me by zajimalo, jak to bylo u vas? Nechci nic uspechat, ale zase nechci zbytecne cekat, urcite rozumite.
@karol1807 mě po lapasroskopii říkali, dodržet šestinedělí.. Jako hupli jsme na to asi po necelých 3 týdnech, protože mi už nic nebylo.. 😁 Ale snažit jsme se začali asi po tom měsíci.. No a zadarilo se až po půl roce, když jsem si srovnala všechno v hlavě 😊
@pe_tu_ss_ka nooo, o tom sestinedeli jsem cetla. Pry kvuli infekci, a to si myslim, ze se bude taky tezko dodrzovat, kdyz se budu citit dobre. Ja si myslim, ze ta psychika je strasna carodejka ve vsech smerech. 😊
@karol1807 to určitě, navíc jsem si myslela, jak je to za námi.. Ale vnitřně jsem s tím strašně bojovala. . Zvlášť když ségra na vánoce oznamovala, ze čekají mimčo, a tou dobou jsem to chtěla oznamovat taky, akorát u nás se to nepovedlo a v říjnu jsem měla po laparoskopii.. No a než jsem to zpracovala byl únor a dost mě tehdy pomohlo, že jsem jela na 14 dní na služební cestu, kde se mi to nějak podařilo uzavřít.. pak jsem 1. dubna vloni byla uvítat kamarádky mimíse v porodnici no a v květnu už jsem byla těhotná 🙂
Hezke slunecne rano, holky. 😊Doufam, ze jste si svatky uzily a chlapci vas vymrskaly tak akorat pro vasi krasu. 😊 Byla jsem v utery u sve dr. na vytazeni stehu a brala mi krev,dnes mi psala, ze hcg je negativni...mam takovou radost a tak nejak se timto pro me to spatne obdobi uzavrelo. 😊Jeste me 6.kvetna cekaji vysledky z histologie a budu jeste doufat, ze se nepotvrdila mola, pak budu nejspokojenejsi. Hezky den vam vsem. 😀
Tak to je super, že je to za Tebou ☺️
@karol1807 gratuluji 😊
Hezke rano, holky. Vcera jsem si byla pro vysledky z histologie. O molu se nejednalo, coz jsem moc rada. Bylo to tedy mimidelozni tehotenstvi, ktere bylo na kraji vejcovodu a pouze jej vycucli, cimz zachranili vejcovod. Byla jsem upozornena na moznost opakovani MT, tak se mi v hlave honi, jestli si pohlidat ovulaci, z ktere je steany nebo to proste zkusit neresit... V podstate mam nechat probehnout MS a muzeme se snazit... Uz delsi dobu merim BT a snad to i podle ni vypada, ze byla ovulace a tento vikend by mela prijit prvni MS, konecne. A pak se uvidi... Jen mi vyvstala tato otazka, holky byl vam nektere taky zachovan vejcovod a bylo pak vse v poradku?
@karol1807 jsem moc rada, ze ti to dopadlo v ramci moznosti takhle dobre 🙂 Tak drzim palce do dalsich mesicu 🙂 At jsi brzy tehotna a je vse ok🙂
@karol1807 to je dobře, jsou to skvělé zprávy 🙂 já tedy měla mimoděložní přímo ve vejcovodu a přišla o něj.. Držím palce, ať je už všechno dobré a máš brzy dvě čárky 😊
@karol180 tak to je jasný, že se člověk bude bát už u každého těhotenství. Já to alespoň tak měla, ale zodpovědný doktor si Tě pohlídá. Já měla pak každé těhotenství bráno automaticky jako rizikové a byla jsem hodně hlídaná. Jinak se fakt neboj. Měla jsem toho za sebou hodně, jak ohledně gynekologických problémů, tak i psychických a přesto to dopadlo dobře. Popravdě do teď sama nemůžu věřit tomu, že mám 3 děti. Pořád je to pro mě obrovský zázrak. Určitě se i ty dockas.
@pe_tu_ss_ka dekuji moc. Budu podavat zpravy, jak to s nama vypada. 😊
@anakolut prave jsem o tom jeste dnes mluvila se svoji doktorkou a ta mi rekla, ze musela byt chyba jiz ve vajicku, kdyby bylo vse v poradku, tak se dostane do delohy. Nemam se vubec bat, vejcovod poruseny tim vycucnutim pry nebude a pak pohlidame, aby bylo, kde ma. Asi je vse naplanovane tak, jak ma, kazde dite a to si najde svoji mamu, jako tve 3 deti. 😊O carkach budu samozrejme hned informovat, citim se dobre fyzicky i psychicky, s manzelem uz i ohledne toho vtipkujeme.
@sudylichozrout dekuji moc, ja jsem rada, ze je tomu konec. Co ma byt clovek stejne nezmeni. I tobe samozrejme vse jen to dobre. 😊
@karol1807 tak já dostala klasickou menstruaci hned měsíc po zákroku...
@anakolut to je graf, merim si teplotu a podle vseho to vypada, ze jsem i tento cyklus mela normalne ovulaci. To nevadi,ze nerozumis. Hlavne za dopoledne se ta ms rozjela v klasickou, no klasickou, hodne bolestivou, ale jsem za to rada. Takze mi prisla v klasickem cyklu 30 dni.
@pe_tu_ss_ka tak to je stejne. Ono se to nakonec za dopoledne rozjelo, coz jsem rada. 😊
@karol1807 no mě se snad nikdy nerozhodila.. Ani po porodu, i když kojím, tak ta mrcha dorazila 9 týdnů do porodu, a chodí dal pravidelně po 28 dnech, i když jsem se těšila, jak si bduu užívat ebz ní 😂

@karol1807 to je dobře, že to tak hezky jde a že už i břicho je méně bolestivé.