Sanus Pardubice - čekání na zázrak ♡

liska_bystrouska
20. dub 2016

Ahoj holky, pristi tyden nas ceka prvni konzultace v CAR Sanus v Pardubicich.
Nenasla jsem zadnou diskuzi, ktera by zacinala opravdu od prvopočátku - tedy od prvniho navštívení centra. Budu moc rada za jakekoliv osobni zkušenosti.

liska_bystrouska
autor
20. dub 2016

Nikdo prosim nepřidá svoji zkušenost?

paja1224
20. čer 2016

Ahoj, my jsme začali jezdit do Pardubic v květnu, minulý týden bylo 1. IUI.

liska_bystrouska
autor
20. čer 2016

Ahoj, ja jsem byla na prvnim IUI dnes.
Mam pocit, ze to nedopadne. Manžel ma spatnou morfologii ☹

paja1224
20. čer 2016

Ahoj, já také čekám. Přítel spermiogram v pořádku, můj hormonální profil také v normě, ale vysoký věk, tím pádem nízké AMH. Já jedno dospělé dítě mám, on nemá žádné,šli jsme do toho. Takovou myšlenku ihned vypusť z hlavy. Musíme věřit. Moc moc držím pěsti.

liska_bystrouska
autor
21. čer 2016

I ja Ti moc držím pěsti, aby Vam to vyslo. Budes testovat drive nebo počkas az po několika dennim meskani ms.?
Ja mam ted na 10 dni Duphaston a pak jsem do 3 dnu dostala ms. Testovat budu nejdříve po 5 dnech od dobrani prasku.
Jsem nervozni, ale musím vydrzet.
Dnes se me manžel ptal, jestli uz mam nějake příznaky 😀 Ach jo. Ti chlapi to vubec neresi 😀

paja1224
22. čer 2016

Ahoj, také beru Duphaston do soboty. Ptala jsem se Dr., kdy by ms měla přijít. Říkala, že je to individuální, 2 až 7 dní. Zatím jsem celkem v klidu, chtěla bych vydržet co nejdéle. Jinak příští měsíc další IUI a v září IVF asi s minim. stimulací, záleží na mě, ještě nevím, nerozumím tomu. Raději teď nepiju ani kafe, natož alkohol, na kole také jen kratší cesty, šetřím se. Přesně před 20 lety jsem neplánovaně otěhotněla se synem, několik dní po vynechání ms jsem začala každou chvíli zvracet, hlavně při cigaretovém kouři. Trvalo to 2 měsíce.
Dnes je to týden, ještě je brzy.
Myslím na Tebe, opatruj se.

liska_bystrouska
autor
22. čer 2016

@paja1224 Ahoj Pajo. Jestli jsi Pavla, preji Ti vsechno nejlepsi k svatku 🙂
Budu na Tebe moc myslet, at to vse vyjde.
Ja se snazim taky sestrit, ale mam doma male ditko, ktere mi moc odpočinku neposkytne. Na jednu stranu dobre, alespoň nepremyslim nad hloupostma 😀
Kdyz se nam nezadari, take mi Dr.rikala, ze v zari začneme s IVF. Na IUI mame jit případně ještě jednou, chodim ob měsíc. Mam jen jeden vejcovod. Endometrioza si vybrala pred par lety svoji dan ☹ Takze to čekání na další pokus bude dlouhe. Moc si preji, aby nam to vyslo.
Pisnes mi, jak to s tebou dopadlo, vid?
Posilam moc pozdravu.

paja1224
23. čer 2016

Ahoj, já jsem Jana. Já zatím o žádném zdravotním problému nevím, ve 20 jsem otěhotněla normálně, teď ve 40 se už rok nedaří. Při pohovoru mi Dr. říkala, že ženám nad 35 doporučují zaplatit si test AMH, jakou mám rezervu zdravých vajíček. Mělo by být alespoň 1, já mám 0,55. Takže žádné dlouhé odkládání a čekání. My oba máme spíš problém s prací, nemůžeme zamknout a odskočit do Sanusu, musíme si 2 měsíce předem hlásit dovolenou. Máme na červenec i na září termíny kolem ovulace, snad se mi to nějak nerozhází. Minulý týden jsme také jezdili o dovolené z domu do Sanusu. Mohli jsme začít už v květnu, ale dovolenou nahlášenou dva týdny předem jsme nedostali.
Škoda jen, že IUI má tak malou úspěšnost. Jsme samoplátci, IVF budeme muset tvrdě platit. A hlavně ty nervy.
Přeji hezký den.

liska_bystrouska
autor
24. čer 2016

@paja1224 Ahojda, tak to máte tedy hodne narocne. Jak na cas, tak na nervy a v zaveru i penize. To mas tedy trapeni ☹
Moc bych ti prala, aby to ted vyslo a vy meli krasne leto bez nervu.
Jinak me je o osm let mene tez tobe, takze mi zatim testy na AMH nedelali. A zdravotne vcelku vim, co mi je. Jinak je to nase prvni zkušenost s centrem, takze pojišťovna 3 pokusy zaplati. Vy to bohuzel budete mit hodně narocne. Ach jo. Ani netuším, kolik jako samoplatci musite zaplatit, ale to bude nejaka silena castka, vid?
...jinak myslím, ze cyklus by se ti moc rozhodit nemel s Duphastonem to jde vcelku presne. (Jim ho ted 4. mesic a plus minus den prichazi ms stejne.) Po dobrani do 2-3dnu.
A ke komu vubec chodis? Ja k MUDr. Novotne.

paja1224
24. čer 2016

Ahoj, chodím také k Dr. Novotné, ale ta tam zrovna v den IUI nebyla, dělala mi ji Dr. Dvořáková. Věděla jsem to 2 dny předem. Jinak jsme počítali IVF za 100 000 Kč, ale při úvodní konzultaci Dr. mluvila o minim. stimulaci za 25 000, IVF za
60 000. Máme našetřené peníze na dodělání baráku, ten musí počkat. Nevíme na kolikátý pokus se snad zadaří, kolik za mimi zaplatíme. Teď jsem doplácela jen 190 za injekci a léky, 1000 za soupravu na IUI. Test AMH za 890, jinak nic.
Zítra dobírám Duphaston, pak možná začnu být nervózní.
Užij si teplý víkend, ahoj. Jsem ráda, že jsem Tě tu našla.

liska_bystrouska
autor
26. čer 2016

@paja1224 Ahoj Jani, i ja jsem moc rada, ze jsem te tu potkala. Pisu az ted, cely víkend jsme byli u vody.
Chodis ke stejné dr.jako ja. Jen jsme to meli opacne. Ja byla u Dr.Dvorakove na kontrolnim uz a dala mi recept na Ovitrelle a na IUI jsem sla ke svoji. Ona tam ta naše často neni.
Jinak jsem tedy zaskočena tou částkou. To je tedy palka. Chápu, ze jsi z toho spatna. My bychom tolik penez nemeli ☹
Dnes si dobrala leky, vid? Moc Ti preju, aby uz ms nedorazila a meli jste důvod k radosti.
Myslim na tebe, pa

paja1224
28. čer 2016

Ahoj, tak já netrpělivě čekám. Do vysazení Duphastonu jsem byla v klidu. Také jsme píchali Ovitrelle. S penězi jsme počítali, letos dodělánį baráku musí počkat. Nevíme, co nás všechno čeká. Chceme udělat maximum. Nejhorší jsou stejně nervy. Snažím se na to nemyslet, ale nejde to.
Hezký den přeji.

liska_bystrouska
autor
28. čer 2016

@paja1224 Ahojda, ty nervy jsou na tom vsem nejhorsi. Ja ještě Duphaston mam, ale blaznivy myslenky mam uz ted. Snazim se hned mozek zamestnat necim jinym. Treba pocitanim z hlavy. To mi nikdy neslo 😀 Snazim se taky necist zadny clanky a diskuze, co se jenom trochu pribliziji memu tematu. Tezky je, ze ty clanky a reklamy na me skacou ze vsech stran. Uf. Jeste ze se udelalo zase hezky a můžeme byt venku.
Preji Ti co nejklidnejsi vyckavani. Mej se prima, pa.

paja1224
29. čer 2016

Ahoj, já mám už čekání za sebou, nepodařilo se. Přesně na den ms. Už jsem objednaná na příští pátek na uz. Tentokrát jsem tomu dost věřila, druhému pokusu už věřit nebudu. Mohla jsem to čekat, když mi Dr. sdělovala výsledky AMH, poznala jsem, že mi na IUI moc šanci nedává. Když navrhuje na září IVF s minim. stimulací, snad tam už nějaká šance bude. Nebo jestli jít hned do klasického, nevím.
Budu moc ráda, když se zadaří alespoň vám. Držím pěsti. Hezký den.

liska_bystrouska
autor
30. čer 2016

@paja1224 Ahojda, moc me mrzi, ze Vam to nedopadlo ☹
U nas take nic. Dnes jsem brala poslední Duphaston a uz spinim ☹
Další IUI nas tedy ceka v srpnu. V červenci nic. Budu ovulovat ze strany, kde nemam vejcovod.
Co prosim znamena IVF s minimální stimulaci? Me o tom Ivf zatim Dr. vůbec nic nerikala.
Posilam obejmuti, pa

holubice.petra
30. čer 2016

Ahoj holky drzim pesti at vam to vyjde! Ja uz mam ze Sanusu v Pardubicich dva krasne syny a jsem moc stastna!
@liska_bystrouska nechci te strasit ale pojistovna ti vse neproplati...nas vyslo IVF na cca 20tis.

liska_bystrouska
autor
1. črc 2016

@holubice.petra Ahojda dekuji. Jinak ja vim, ze budu neco platit. Plato se prodlouzena kultivace, leky... muj obvodni gynekolog mi to rikal, ještě nez jsme do SANUSU vubec jeli. Ale dekuji za info, ze mi to pises. Alespon vim, ze jeho odhad teoreticky odpovida 😉
Koukam, ze cekas dalsi miminko. Gratuluji. Vyslo to prirozene? 🙂

holubice.petra
1. črc 2016

@liska_bystrouska ano na potreti to vyslo prirozene..necekane 🙂

liska_bystrouska
autor
1. črc 2016

@holubice.petra to je krasne. Gratuluji 🙂

paja1224
1. črc 2016

@liska_bystrouska Ahoj, to mě moc mrzí. Chtěla jsem začít věřit, že IUI má smysl. My hned začínámé druhé kolo, pak měsíc pauza a asi koncem srpna příprava na IVF. Návrh na minim. stimilaci mám i v papírech, bude záležet na mě. Co jsem se dozvěděla, není to vysoká dávka hormonů na vytvoření mnoha folíků, ale jen několika. Budu se muset pořádně přeptat. A taky, jak postupovat dál při dalším neúspěchu. Ceny pro samoplátce jsem psala výše, 25000 nebo 60000 Kč. Raději bych šla na jistotu, než další zklamání. Musíme s tím smířit a bojovat dál. Také posílám obejmutí. pa

paja1224
1. črc 2016

@holubice.petra Ahoj, díky za podporu. Já jsem druhé dítě ve 40 už neplánovala, ale našla jsem si bezdětného přítele, který by si svoje dítě strašně přál. Nedařilo se, tak jsme zavítali do Sanusu. Ať se daří Tobě i celé Tvojí rodině.

paja1224
12. črc 2016

@liska_bystrouska Ahoj, zdravím a myslím na Tebe. Byla jsem na 2.IUI, nedostala jsem Duphaston, že prý mám dobrou sliznici, že ho tento měsíc nepotřebuji. Jinak Dr. říkala, že u 2. a 3.IUI je šance daleko vyšší. A v srpnu mám přijet na 3.IUI v případě neúspěchu. Tak mně trochu svitla naděje. Na září máme oba dovolenou na IVF, nevím, jestli by mi ho hned další měsíc po IUI dělali, i když asi jen s minimální stimulací. To jsem se v tu chvíli zapomněla zeptat. Tak jsem svému řekla, že doma sedět nebudeme, že kdyžtak pojedeme k moři a on neprotestoval. Nakonec se těším na moře, kdyby mimi pořád nepřicházelo.
Měj se hezky, ahojky.

liska_bystrouska
autor
12. črc 2016

@paja1224 Ahojda, taky na tebe myslim. Jen jsem ted vubec nebyla na internetu. Dnes jsem po dlouhe dobe nakoukla.
Tise zavidim dalsi pokus. Ja sice v patek do Sanusu jedu, ale protoze budu mit ovulaci na strane, kde nemam vejcovod, IUI tento mesic nebude. Vezu tam jen vysledky z genetiky a taky si jedu pro Duphaston, aby se mi nerozhazel cyklus. Jedeme za chvíli na dovolenou po Cechach, tak se mam alespoň na co tesit. Hned jak se vratime, mam dostat ms a pak snad hura na dalsi IUI. Uz ted se bojim te injekce. Minule mi ji pichla kamaradka zdravotní sestricka. Jenze bydli daleko, takze pak to musim zvladnout sama. Ty si pichas Ovitrelle sama? 🙂
Jinak jsem mile překvapena informací, ze druhy a třetí pokus IUI je úspěšnější. To je prima zprava. Moc Ti preji, aby Ti to ted na druhy pokus vyslo!
Mej se krasne a uzivej slunicka 🙂
P.S. jak dlouho jsi po IUI prosim lezela?

anzet
12. črc 2016

Mohu také poskytnout nějaké informace, kdyby byl zájem 😉

paja1224
15. črc 2016

@liska_bystrouska Ahoj, užívej dovolenou, měj se krásně. Jinak Ovitrelle mi zatím píchal přítel, ale jinak bych musela sama, oba děláme turnusové směny. Po 1.IUI jsem měla ležet 10 minut, teď 15, vždy jsem zůstala raději o chvilku déle. Pokaždé jsem měla jinou Dr. i laboranta. Ahojky

paja1224
15. črc 2016

@anzet Ahoj, moc děkuji za nabídku. Teď momentálně mě vrtá hlavou to, jestli bych hned další měsíc po IUI mohla jít na IVF, nejspíš s minim. stimulací. Píšu to již výše. Nepočítala jsem s 3.IUI v srpnu a zapomněla jsem se zeptat. Na září máme dovolenou kvůli IVF, už ji nemůžeme zrušit.
Přeji Ti, ať se Ti daří a moc děkuji. Ahoj

liska_bystrouska
autor
15. črc 2016

@paja1224 Ahojda Jani, dekuji za prani k dovce. Zatim mam jen tu materskou. Na rodinnou se teprve chystáme vydat.
Co ty? Jak se Ti dari?
Ja jsem dnes pekne vykulena. Byla jsem dnes na kontroleta myslela si, ze mi dr. rekne, ze mam ovu na spatne straně a pomazu domu.
Jake bylo moje překvapení, kdyz mi setricka pichla Pregnyl a zifra rano mam jit v 9 hod na IUI.
Jsem z toho uplne paf.
Jinak jsme se spolu dnes domluvili, ze pokud to ted nevyjde, zazadam si příští tyden o IVF. Tedy, ze to začneme sepisovat a pošleme si žádost na pojišťovnu. Od srpna pak můžeme začít se stimulaci. Budu mit prý dlouhy protokol. Kvuli endo, my nejprve na 14 dni dají nejakou injekci na vyřazení vajecniku a pak teprve na 10 dni hormony. Pak odber vajicek a dal uz asi vis.
Zitra mi pty řekne vic. Dnes mela velky casovy sklus a nechtěla me odbyt.
(omlouvám se za pripadne preklepy a chyby, pisu za chuze 🙂)
Moc te zdravim a zase si pisneme. Pa

paja1224
15. črc 2016

Ahoj, tak to musel být šok. Jestli tomu dobře rozumím, hned další měsíc po IUI začneš stimulovat. Mně to pořád vrtá hlavou a lituji, že jsem se nezeptala, 3.IUI původně nebyla v plánu. Ultrazvuk mi dělala Dr. Dvořáková, IUI Dr. Novotná, obráceně než minule. Já pojišťovnu žádat nebudu, platit budu ze svého. Moc moc držím pěstičky a myslím na Tebe.Pa

musichetta
16. črc 2016

Milá Liško Bystrouško, moc bych Ti přála, abys šťastně dosáhla toho, že budeš mít děti 🙂 Pokud hledáš info o asistované reprodukci, zkus se pro zajímavost podívat sem: http://hnutiprozivot.cz/?a=39&id=104 Hlavně na ten odkaz na konci stránky, třeba se tam dozvíš užitečné informace 😉

broucziyk
16. črc 2016

Ahoj, taky vsem drzim pesti, ja byla v sanusu jednou po roce snazeni a za chvilku budu mit dvojcatka. Drzim pesti at se na vsechny usmeje stesti