Snažení o mimi v době očkování druhého dítěte MMR

ariadna12
28. led 2019

Mate nekdo osobni zkusenosti se snazenim o mimi v dobe, kdy Vase jine dite bylo ockovano vakcinou MMR? Nasly se v pripade otehotneni u plodu nejake problemy nebo bylo vse ok? Prodelala jste nektera zdravotni komplikace? Zvazujeme poridit si dalsi mimi, takze premyslime, zda do toho jit ted nebo nejakou dobu pockat, proto sbiram informace nejen z oficialnich webu, ale i z osobnich zkusenosti. Dekuji

puhelin
28. led 2019

Ja jsem tehotna, dcera ma 22 mesicu a MMR ji dam az pred skolkou.

ariadna12
autor
28. led 2019

@puhelin my jsme ted v situaci, ze prcek ma cca 17 mesicu a je kratce po ockovani MMR, tak prave nevime, zda do "tehotneni" ted jit je uplne bezpecne nebo radsi pockat.

puhelin
28. led 2019

@ariadna12 To opravdu nevim, nepremyslela jsem nad tim takhle opacne. Prvni trimestr byva pro plod nejrizikovejsi. Zaroven ma clovek po ockovani snizenou imunitu, je nachylnejsi. Ja bych pockala do jara, az bude imunita silnejsi.

kackakastanka
28. led 2019

tak ale ten prcek se tehotnet nechysta ne 😍, takze otehotneni maminky opravdu nic nebrani, to ze byl prcek nedavno ockovan je k vazbe na tehotenstvi naprosto irelevantni, ockovan byl, aby tu nemoc nechytil ne, nerozumim tomu, co resite za problém... ceho se bojite… jina věc je, zda jsi uz mela ty jako matka nestovice, ty pro tehotnou nebezpecne jsou, pokud je nemela, ty nejsou beznou soucasti mmr vakciny

sister05
28. led 2019

Mě spíš není zcela jasná myšlenka, proč by očkování děcka mělo vadit memu pokusu o tehotneni. Kdybych se očkovala já, tak to je mi jasný. Ale prcek co už není v bříšku..

puhelin
28. led 2019

@kackakastanka "ockovan byl, aby tu nemoc nechytil ne" - to je prece nesmysl
V MMR jsou zardenky, ktere jsou pro tehotnou taky nebezpecne.

ariadna12
autor
28. led 2019

@puhelin no prave, jde mi hlavne o ty zardenky a spalnicky, nekde jsem cetla, ze po MMR nelze vyloucit, ze nemoc, napr. spalnicky nebo zardenky, u ockovaneho vypukne (byt v mirnejsi podobe), tudiz pripadna tehotna s nimi bude v primem kontaktu.

puhelin
28. led 2019

@ariadna12 Samozrejme ze ockovani ockovaneho pred nemoci nechrani.

sus3nka
29. led 2019

Stačí zagooglit... stránka vakciny.net

patmouse
29. led 2019

Ja si teda nejak matne vzpominam (je to uz celej rok zpatky😉),ze jsem byla uz v zacatcich druheho tehotenstvi a dcera byla v tu dobu ockovana proti temhle “vecem”. A prezili vsichni. Dcera,ja i to embryo,kterymu jsou presne dnes 4 mesice.

Priznam se,ze nejsem zadna uzkostna matka,takze kdyz mi doktor rekl,kdy bude co ockovat,tak jsem to proste odkejvala a vubec nepatrala po nejakejch moznejch a nemoznejch reakcich a alternativach a vlivech na okoli a cleny domacnosti,co vlastne jeste ani “nejsou”...😉🙈
Ted to nemyslim ve zlem,tak me neukamenujte,ale me by v zivote nenapadlo tohle resit. Asi jsem “jina” 😉

barchen
29. led 2019

@ariadna12 Prvni dcera dostala MMR v dobe, kdy jsem byla tehotna cca 2 tydny. Vsechno v poradku, dcera po MMR nemela ani jen teplotu a ockovani probehlo koncem unora. Druhe dite je uz nejakou dobu na svete a vsechno v poradku. Prenos nemoci z ockovani stylem jaky popisujete na nenarozene dite a ani na jinou osobu nebyl nikdy prokazan. Tohle potvrzuji i lekari, kteri nejsou zastanci ockovani.

puhelin
29. led 2019

@barchen
@patmouse
@sus3nka Rady jde ale o to, ze se nakazit muze i ta tehotna. Tehotenstvi samo o sobe snizuje imunitu a co si budeme povidat... Kolik z nas chodi na pravidelne preockovani proti MMR?

barchen
29. led 2019

@puhelin Máte prosím k tomu zdroj? Podle informací které jsou veřejnosti známé, tento přenos nebyl nikdy prokázán (ani na lidi se sníženou imunitou), tohle potvrzuje i odborná antivax společnost. Já osobně jsem měla protilátky na spalničky i ve věku 35 let jelikož můj ročník dostal několik monovakcín na spalničky.

puhelin
29. led 2019

@barchen Takze podle vas se zadny oslabeny clovek nemuze nakazit?

barchen
29. led 2019

@puhelin Já uvádím, že podle dostupných odborných zdrojů nebyl přenos tímto způsobem na žádnou osobu zaznamenán ani prokázán.

puhelin
29. led 2019

@barchen Ja vychazim z toho, ze i provax pediatri deti tehotnych matek nechteji MMR ockovat.

makronka222
29. led 2019

Ockovala jsem psa, tak smad v dobe ,,tehotneni,, nebudu mit chlupaty dite, nebo tak neco:D

barchen
29. led 2019

@puhelin To je individuální, někteří prý neočkují, někteří očkují. Stejně jako to, že někteří pediatři upozorní před očkováním na možné nežádoucí účinky, někteří řeknou, že se určitě nic nevyskytne.

aleenka1234
29. led 2019

@ariadna12 Ty se jen snažíš, ne? To přece žádný problem není!!! Běžte na mmr a neřeš to, co není.

kackakastanka
29. led 2019

@puhelin nerozumim tvemu komentu, dite je ockovano proti priusnicim, zardenkam a spalnickam, aby nemoc nechytlo, to ze jsou v tom zardenky, ktere jsou nebezpecne pro tehotnou je fakt, ale nechapu, proc to vypichujes... to by se potom mela tato maminka nechat ockovat pred otehotnenim, pokud zardenky v detsvi nemela, ale stale nechapu, proc resi, ze bylo dite naockovane

puhelin
29. led 2019

@kackakastanka Zadne ockovani nezabrani nemoc chytit. Nikdy bych nechtela byt ve spolecnosti s nekym, kdo je v primem kontaktu s temi nemocemi (coz ockovany je), pokud jsem sama nachylnejsi (tehotne nachylnejsi jsou vzdy).

kackakastanka
29. led 2019

@puhelin tak ja osobne ockovani vubec nefandim, ale toto, co pises, je spise blbost, pravdepodobnost toho, ze by od ockovaneho nekdo nemoc chytil po ockovani je rovna nule