icon

Snažilky 40+

miranel
5. led 2014

V r. 2007 jsem podstoupila IVF, neuspěšně :( S tehdejším partnerem jsme se chvíli potom rozešli a já se snažila nemyslet na to jak mi chybí dítě. V r. 2011 jsem se vdala za fajn chlapa, který má, teď již 11 letého kluka. Já, abych nemyslela na to, že nemám vlastní dítě, jsem se dala na studium na VŠ. Před nějakou dobou (sestra porodila krásnou holčičku) přišlo k debatě: mít či nemít ještě dítě? Nejsem na to už moc stará? Moc bych ho chtěla, ale se toho i trochu bojím, budu mít koncem ledna 41. S manželem jsme se dali na snažení, ale přirozeně, tak to necháme na přírodě, jestli to vyjde nebo ne 🙂

marlah
Autor odpověď smazal
anaj45
10. lis 2016

@xyrina tak já se takyna to nespoléhám, ale co kdyby že , tak to pojistíme
🙂

winter
10. lis 2016

@marlah Tak strašně moc přeju, ať to vyjde. Dej průběžně vědět, jak postupuješ. 🙂 Máte IVF klasickou nebo minimálku?

marlah
Autor odpověď smazal
peta73
10. lis 2016

@marlah Ahoj, můžeš mi prosím popsat, jak probíhají kontroly v průběhu stimulace (UZ ev. krevní odběry)? Mě čeká stimulace v průběhu prosince a tak by mě zvláště zajímalo, zda se postupy liší v jednotlivých centrech. děkuji moc 🙂

marlah
Autor odpověď smazal
marlah
Autor odpověď smazal
winter
14. lis 2016

@marlah 9 oocytů je hodně, tak přeji, ať se zadaří a dej vědět, jak pokračuješ 🙂

Já se zatím stále držím 2v1.... zatím to vypadá nadějně, spíš jsem chytla strašný strach ze screeningu, aby se tam něco neobjevilo... Dokonce jsem ještě ani nevolala doktorce, abych to nezakřikla.

marlah
Autor odpověď smazal
peta73
14. lis 2016

@marlah Nezoufej, i kdyby zbyly jen 4 nebo 3 blastocysty, je to paráda a spousta naděje. Moc držím palce! 🙂

peta73
14. lis 2016

@winter Je paráda, že se vám zadařilo. Tiše gratuluji (abych nic nezakřikla) 🙂

chiara75
14. lis 2016
Uživatel chiara75 je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od chiara75.

Ahoj holky, ráda bych se po delší době přidala. V lednu mi bude 42 a nemám děti. Snažili jsme se od začátku roku 2014, ale bohužel se zhruba po roce ukázalo, že manžel nemá spermie. Podstoupil roční hormonální léčbu, který vyvrcholila operací, ale bohužel bez úspěchu. Hodně jsme zvažovali, co dál. Rozhodli jsme se zažádat o adopci a nakonec i pro umělé oplodnění s dárcem spermií. Bohužel jsem měla v děloze polyp, takže jsem musela na kyretáž. Minulý týden jsem tedy prvně absolvovala IUI. Máte některá v podobném věku zkušenost s úspěšným IUI? Na kolikátý pokus? Díky!

peta73
14. lis 2016

@chiara75 Ahoj, mě je o rok více. IUI jsem absolvovala poprvé letos v září, bohužel neúspěšně. Bylo mi řečeno, že v mém věku, pokud to myslím vážně 😲 (wtf), tak máme jít rovnou do ivf a neztrácet čas.

tammm
14. lis 2016

@chiara75 já myslela,že na iui je potřeba mít v pořadku spermie,możná si to pletu.Jinak si myslím,že pokud chceš větší šanci,tak ivf je na místě s darcem spermii.

tammm
14. lis 2016

Jinak mě je holky 37 a teda uvažuji pokud se nebude dařit do jara,že na to ivf pujdu taky,spermie mame dobrý,tak uvidím,nechce se mě čekat a doufat,už mě z toho hrabe.

kackakastanka
14. lis 2016

@chiara75 souhlasim s @peta73 , ale zkusila bych to IUI rekneme trikrat max a pak do IVF, bohuzel nemladneme a vajcika take ne, a myslim, ze je cesta IVF s darcem lepsi nez adopoce, pokud se vam zadari, bude to vlastne skoro uplne vase mimi

chiara75
14. lis 2016
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od chiara75.

@tammm No, já mám právě spermie od dárce.

chiara75
14. lis 2016

@peta73 No, jasně, nemáme čas. Nicméně, třeba to půjde i touhle "přirozenější" metodou. Já to tedy chci alespoň zkusit Doktorka to také navrhla jako metodu první volby úplně bez diskusí. Chápu ale, že rychleji by člověk dosáhl úspěchu IVF, alespoň několikrát to ale chci zkusit - myslím, že lze stimulovat tak, aby se pro IUI uvolnilo více vajíček.

chiara75
14. lis 2016

@kackakastanka No skoro 😉 Do adopce ale jdeme tak jako tak. Uvidím, co doktorka po případných neúspěších s IUI, ale třikrát stopro.

chiara75
14. lis 2016

A znáte někoho, komu vůbec to IUI vyšlo po 40 ?

kackakastanka
14. lis 2016

@chiara75 na IUI bych tedy moc nestimulovala, abys potom necekala trojcata, to ti myslim, ale rekne i lekar. Moji kamaradi cekali na adoptovanou holcicku pres tri roky, ale dostali opravdu mimi, dva mesice stare..., tak to se vam muze stat, ze ty budes tehotna, nebo bude prckovi rok a dostanete druheho, jeee, mas se na co tesit 🙂, drzim palce

chiara75
14. lis 2016

@kackakastanka jojo, víš, já bych se za ta trojčata ani moc nezlobila 🙂 S tou adopcí je to opravdu na dlouhé lokte - čeká se 2-3 roky, i když se to prý liší v různých krajích. My máme za sebou zatím úvodní část (sociální pracovnice, psycholog, psychotesty) a teď nás čeká ještě takový vzdělávací kurz. Jinak - myslím, že by mi další dítě nedali v době, kdy bych měla malé, těhotenství se musí hlásit. Ale těším se moc!

tammm
14. lis 2016

@chiara75 aha,tak to se omlouvám.Pokud jsi v pořádku ty,průchodné vejcovody atd, tak to ještě zkus,není to prý tak psychicky náročné jako ivf.

marlah
Autor odpověď smazal
chiara75
14. lis 2016

@tammm To se neomlouvej 🙂 No, jsem snad v pořádku a vlastně dost zvědavá, jestli to takto půjde. Psychicky náročné to pro nás bylo hlavně doteď, především teda pro manžela. To zjištění, že to nepůjde bylo tak nečekaný. Léčba náročná a extrémně drahá a stejně k ničemu nevedla... Pak rozhodování ohledně dárce, se kterým jsem měla problém hlavně já... Tak teď už jsme takoví pokorní a moc se neupínáme na to, že to bude, jak bychom si přáli.

marlah
Autor odpověď smazal
chiara75
14. lis 2016

@marlah No, chápu takové doporučení. Zase na druhou stranu vím, že to IVF je taky velký byznys pro ty kliniky (větší než IUI). A vlastně mám spoustu kamarádek které otěhotněly po 35. roce a to přirozeně a hned napoprvé. Můj věk ale už je zase úplně jinde, to je jasný. Uvidíme, každopádně vám tady dám všem vědět, jak (ne)úspěšný to bylo - určitě tomu dám alespoň několikerou šanci.

kackakastanka
14. lis 2016

@chiara75 vice nez trikrat bych IUI nezkousela, uspesnost je nad 35 opravdu mala, mate toho plno za sebou, nejpozdeji po tvych narozkach bych sla do IVF a dala si k narozkam darek v podobe miminka 🙂
@marlah drzim palce, vzdyt prave jedno miminko je to, co si prejes, drzim palce, je plno maminek, co mely jedno a maji miminko, je to jedno z vyberu deviti, tak se na to divej 🙂

chiara75
14. lis 2016

@kackakastanka Uvidím, možná budu mít jiný názor po narozeninách 🙂

tammm
14. lis 2016

@chiara75 manžela chápu,já dnes byla pro spermio vysledky a byla jsem vyhukana,pac me pritel rekl,že pokud budou špatne,tak to nechce vědět.A celkově se s tím museji oba poprat,mě teď štve,že chyba je někde u mě.On si predstavoval jak kazdychlap,ze na to hupsnem jak vsichni kolem nas a bude potomek a ono ejhle,problem ☹ a on takové veci nerad řeší.

Strana