Snažilky od ledna/února 2014
Ahoj holky, tak jsme učinili rozhodnutí a od ledna neberu prášky. Je tady taky někdo se stejným termínem začátku snažení? 🙂
jinak...v pátek jdu na těhu cukrovku- už teď omezuju sladké 😀 jsem zvědavá jak dám 3 hoďky o hladu...A mám další kontrolu u dr. jsem zvědavá na maličkou naši🙂
@lennaaa Leni, funguje to trošku jinak. Jelikož nemáš nárok na mateřskou, tak dnem porodu budeš nastupovat na rodičovskou. Aby sis mohla vybrat délku rodičáku, může tvůj manžel dodat tvz. DVZ - to mu vystaví na městské správě soc.zabezpečení. Neznamená to však, že on bude na rodičáku, jen přes něho budeš žádat. Pokud bys žádala ty, tak opravdu na výběr nemáš a budeš doma 4 roky. Celková částka za RD je 220 tis. Takže za ty 4 roky, bys tyhle peníze vybrala.
@lennaaa Pokud by šel on na RD, tak by nemohl chodit do práce na tu smlouvu ze které RD čerpá. Ale mohli by mu v práci vystavit jinou smlouvu na dobu, co by byl na RD a chodil by do práce. Je to složitý. Zkus se fakt ještě poptat na ÚP a buď neústupná, oni velice rádi odpovídají tak, že tomu nejde rozumět.
Ahojky holky snazime se s pritelem o mimiska ale naposled to zkazili cysty ted jsem zacala brat listovku a dny jsem vychytala tak uvidime zda li se cervena mrcha dostavi 😉
@nolies mě se zdá že každý týden mám víc a víc...že snad přibírám i z vody.jako bych vodnatěla nebo co.jako nezdá se mi že bych se nějak přežírala...mám navrchu cca 6,5kg. zítra jdu i k dr na kontrolu tak budu vědět přesně.co jsem slyšela tak se prý nejvíce nabírá ke konci těhu ( známá říkala že jak chodila už ke konci každý týden k dr tak měla vždy 2 kg navrch ).máš super váhu...S tím čajem to zkusím🙂
@nolies jj, je to znatelnější...předtím jsem ji cítěla hlavně večer v klidu..teď už i přes den dává vědět že je 🙂 rána a večery jsou ale vždy její 😀 dneska jsem zas po týdnu zvracela a to se jí asi moc nelíbilo...hned se ozvala. musí to být tam uvnitř hrozné zvuky. a jak ty zvládáš malého, těhu a domácnost a ještě chlapa🙂 - pomáhá aspoň? nejseš unavená?
@lennaaa Malej přestal spávat odpoledne, takže je to pro mě katastrofa. Vždycky jsem si k němu lehla a odpočívala a teď to moc nejde. Naštěstí si dokáže vyhrát sám, tak jak můžu, tak si sednu. Tomáš pomáhá jak může, hlavně k večeru, to už bývám fakt hotová. A jak se malá narodí, to teprve bude kolotoč 😀
Dekuji byla bych rada i pritel

holky nevíte jak to má osvč s rodičákem? mě bylo sděleno že to budu pobírat 4 roky,a 9 měsíců přes 7tis a do 4 let 3800,- katastrofa! že s tím nejde u osvč hýbat.jako nikdy by mě nenapadlo že tak malo může ještě někdo brát ☹ slyšela jsem něco o tom že rodičák by šel po 6ti nedělí napsat na manžela ( zaměstnanec) ale zas si tím nejsem moc jistá, aby z toho nebyly problémy, páč kdyby on byl vedený jako na rodičovské ( samozřejmě by chodil dál do práce a já doma ) tak já bych asi musela být tím pádem vedena na pracáku, ne? jenže z tam jak nepřijmu nějáké práce tak mě můžou vykopnout a budu si hradit pojištění sama. celkem mě ta částka 3800,- zarazila a nechce se mi ani věřit že tak málo budu dostávat, bože vždyť z toho nezaplatím ani pleny, ne....
@nolies
@makuka88