icon

Snažíme se o miminko 2019

monib66
10. led 2019

Pojďme si zkrátit chvíle na čekání 🙂 Jsem maminkou 1,5l chlapečka a od listopadu jsme se začali snažit o druhé miminko.
Pojďme sdílet grafy baz.teplot, ovulační testy a také těhotenské testy. Předávat si rady, zkušenosti 🙂
M.

biton
30. led 2019

@svetluska5 dobrý den, nedá mi to se nezeptat (chtěla jsem už včera 🙂 )...jak dlouho po tom růžovém špinění se Vám to rozjede? U mě je zatím ticho po pěšině...Občas cítím píchnutí kolem pupíku a lítám kolem 2,5leté rošťandy, která se nezastaví...děkuji

jennas
30. led 2019

Ahoj devcata,vy co jste mely biochemicke,mely jste potom hodne bolestivou ovulaci??ms jsem mela potom hodne silnou a dlouhou misto 4dni sedm...a ted se mi teda zrejme i souply plodne,ale uz 3 den me fakt hodne boli podbrisek a jako vevnitř,nevim jestli deloha nebo vejcovod,ale trochu me to desi..ovulaci jsem tentoktrat v tech bolestech ani nepoznala ale asi to je.k ni...nevim zda je to takhle bourlive po tom biochemku nebo jestli nemam radeji zajet do nemocnice na ultrazvuk...🤔

margaret88
Autor odpověď smazal
margaret88
30. led 2019

Může mi prosím některá polopaticky(jako člověku který tomu vůbec nerozumí 😕) vysvětlit jak zjistím délku LF ? Děkuji. MS nemám úplně pravidelnou. Většinou 25-29dní

dasenka12018
30. led 2019

@margaret88 dny od ovulace do MS, pokud nevíte kdy máte ovulaci tak se to těžko dá určit. Doporučuji měřit bazalni teplotu, sledovat hlen atd 🙂🍀

margaret88
30. led 2019

@dasenka12018 Takže pouze pomocí teploty nebo ovu testů. Děkuji. Ono se to dost řeší tak mě to začalo zajímat.
Co se týče měření BT tak to jsem tak úplně mimo.🙈

dasenka12018
30. led 2019

@margaret88 nejlepší je obojí, ovu testy ne u všech fungují 🙂 Já třeba nikdy nemám úplně silnou druhou čárku a i tak mám ovulaci 🙂 chvilku to trvá než se v tom člověk zorientuje ale vyplatí se to 🙂 teplota se měří každý den ve stejnou dobu, to je důležité, jinak to není přesně. Měřit se může v ústech, v pochvě a nebo v konečníku. Ústech se dá měřit i během menstruace. Teplota roste a klesá podle toho v jaké době cyklu jsi. Zadej si do Googlu měření bazalni teploty a spoustu informací najdeš 🙂 Je tu na MK i hodně skupin s grafy ostatních holek atd 🍀

mariej
30. led 2019

Cauko ženy, snažíme se druhý měsíc. Dneska jsem 7dpo. Ty dny se děsně vlečou. Snažím se na to nemyslet, ale prostě to nejde. Jak jste na tom vy?

dasenka12018
30. led 2019

@mariej Ahoj, já dneska 6 DC takže nás snažení čeká, už 3 měsic, začala sem brát Sarapis plus a v březnu má manžel narozeniny, tak by miminko byl nejlepší dárek 😊 jinak čekání na MS fakt nenávidím, nejlepší si najít nějakou zábavu a nemyslet jen na to 🙂 Já tento pátek jdu k nutricnimu terapeutovi a chci se dostat do kondice a pak kilo shodit takže budu mít zaměstnánou hlavu 😊

elinkav
Autor odpověď smazal
radullah
30. led 2019

@elinkav ja mam teda zrovna čárku silněší, než testovací, takže takové jsou u mě negativní. Mívalas je aspoň stejně silné nebo pokaždé jen takovou slabotu? Jako kdybys měla pokaždé takhle slaboučké (má např. moje švagrová) tak bych řekla, 28 - 29. že by to i mohlo být 🙂

radullah
30. led 2019

@elinkav jinak taky jsem měla v prosinci potrat v 5tt a pak se mi ovulace posunula až na 22dc, běžně ji mívám 11- 14den, tak třeba ještě příjde neco silnějšího. 🙂

sluckynek
30. led 2019

Holky tak vám přeji hodně snažení nám bylo doporučeno počkat až budu mít kompletní vyšetření ze štítné žlázy 😥

radullah
30. led 2019

@sluckynek Tak to mě mrzí, ale měla by to být otázka jen jednoho měsíce, ne? Taky mi kompletně vyšetřovali a čekalo se akorát na výsledky krve a ultrazvuk štítnice. Léky se štítná dá zase rychle dohromady, když nejsou nějaké komplikace, my jsme se pak hned mohli snažit. Tak držím palce

sluckynek
30. led 2019

@radullah podle ultrazvuku Štítná žláza v pořádku musím jít na odběry ale bohužel jsem v půlce cyklu tak musím počkat až do ms potom na odběry a potom se uvidí , mám cyklus 38 dní mám třináct dní +- do ms potom odběry a potom čekat na výsledky

balogis
30. led 2019

Holky já se v tomto moc nevyznám tak omluvte prosím můj možná hloupý dotaz,ale jak je to s tím ovulačním krvácením?ovulaci sem testovala asi před dvěma měsíci abych zjistila,zda ty bolesti které v půlce cyklu mám je ovulace a opravdu to tak je.mam krásně pravidelný cyklus celý život cca 29-31 dní a ovulace vychází na nějaký cca 16ty den a to opravdu vždy bolí jako při ms.Toto pondělí dle bolestí proběhla ale až dnes přišlo to tzv krvácení,jen maličko spíš špinění jen při utření.kdy teda dochází k ovulaci?u té bolesti nebo u toho krvácení?🤔

hermij
30. led 2019

@balogis Jen jedno je jisté - u každé ženy jinak :D. Můžeš mít bolesti 3 dny před ovulací, stejně jako v den ovulace. Pokud si to chceš líp vysledovat, můžeš začít měřit bazální teplotu a sledovat si znaky plodnosti, viz. symptotermální metoda.

balogis
30. led 2019

@hermij diky

mariej
30. led 2019

@dasenka12018 tak to držím moc palce! Je super mít motivaci. Já už jednu cácorku mám a když vidím, jak moc potřebuje sourozence, tak z toho čekáni na MS blbnu. 10 dpo chci testnout, tak snad.... Minule jsem měla už právě ten 10 dpo pozitivní test a čárku krásně viditelnou 🙏

pixin
30. led 2019

Téhle test jsem si dělala 3 dny vynechání asi je tam slabá čárka teď mám 14 dní zpoždění a test negativní. Bolí mě prsa a mám citlivé bradavky bolí mě celé tělo často chodím čůrat a mám prujem a je mi zle. Ovulaci jsem 4.1 to me píchalo v podbřišku a byl sex

elinkav
Autor odpověď smazal
elinkav
Autor odpověď smazal
pixin
30. led 2019

@elinkav zkusím to až ráno

monib66
autor
30. led 2019

@pixin budu držet palce, ať zjistíš, že byl jen vadný test.

svetluska5
30. led 2019

@biton Většinou do druhého dne, ale minulý měsíc to bylo zvláštní... Spinila jsem 3 dny jen ráno a nakonec se to rozjelo 4. den. Držím palce

biton
31. led 2019

@svetluska5 děkuji za odpověď...uvidíme jak se to bude dál vyvíjet...včera to vypadalo jako růžovohnědý výtok....v podbřišku mě to občas pne (jak kdybych měla namožený svaly)...také Vám držím palce 🙂

svetluska5
31. led 2019

@biton mne přesně takhle bolelo v podbřišku předevčírem, právě že úplně jiná bolest než normálně. Od té doby je klid, akorát mám citlivé bradavky. Už aby bylo zítra ráno, jsem zvedava 🙂

biton
31. led 2019

@svetluska5 no o bradavkách ani nemluvím...hlavně ta jedna...ale ještě kojím

svetluska5
31. led 2019

@biton a kdy se chystáte udělat si test?

biton
31. led 2019

@svetluska5 to je právě to co nevím (když špiním)

Strana