Snažíme se o miminko - má smysl používat ovulační testy?
Chci se optat zda má nějaká maminka co plánovala mimco s ovulační testem.Jestli se to podle něj povedlo.Dekuji za odpověď.
@lassi1 Ovu testy neodsuzuji, ale já je nedělám. Myslím, že stačí snažit se obden - to se trefit musíš nebo by jsi teda měla. Když jsem dělala ovu testy, nikdy mi to nic neukázalo - ale ovu být musela, když jsem 2x otěhotněla (sice to ani v jednom případě nedopadlo, ale ovu být musela).
Taky jsem chtěla dělat ovu testy, ptala jsem se i doktora, kdy je mám dělat a doktor mi říkal, že je jistější zajít na ultrazvuk, protože z těch testů se můžu pak "zbláznit". Sleduje to hormon, který je celou dobu nízký a jen v určitou dobu se zvýší a to zvýšení zaznamená ten test. Tak jsem se rozhodla pro nedělání 😊
Ne, ovulačníma testama se stresovat nechci. Jednoho chlapečka už máme a když se povedu budu šťastná, nicméně hrotit to zatím nechci. 🙂
Ahoj, nam ovulacni test zafungoval napoprve. Pokouseli jsme se tri mesice, jela jsem podle menstruacniho kalendare. Ctvrty mesic jsem zkusila ovu test a zjistila, ze oproti kalendari mam ovulaci asi o 4-5 pozdeji. Takze za me urcite ano, nevidim duvod proc testy nezkusit, aspon zjistite, kdy mate skutecne ovulaci.
Pouzivala jsem, kdyz jsem chtela vedet, jestli ovulaci vubec mam. A tehotenstvi vyslo hned pri prvnim testu.
@lassi1 S ovulačním testem se nemusíte trefit, ale můžete zkusit. Občas proběhne ovulace nepozorovaně v noci... S jistotou potvrdíte ovulaci i měřením bazální teploty, základní spolehlivé info o metodě najdete např. zde: http://www.rodina.cz/serial27.htm.
Škoda peněz. Kup si raději něco dobrého, jdete do kina nebo někam jeďte. Ovulaci ti může potvrdit gynekolog. Vím, co čem mluvím. Snažili jsme se 4 roky.
@lassi1 kombinovala jsem testy a měření teploty
Jak řela @emamaira .....taky používám (požívala jsem při prvním těhu a teď se snažíme o druhé) abych věděla, zda ovu vbc mám. Přišla jsem si klidnější, ale stejně nevíš kdy přijde (po pozitivním testu píší do 24-48 hodin přijde ovulace) 😃 .....Co se peněz týče, pokud to zkoušíš opravdu delší dobu tak bych řekla, jak říkají holky, gynekolog.... neleze tak do peněz.....ale viděla jsem test ze slin, za který se dá cca 600 a dá se použít opakovaně. Jinak mě bylo poraděné, že si mám hlídat bazální teplotu, že to je lepší a případně hlen a nemusím nikam chodit.
a taky jsem někde četla: ovu test= ovulace bude; bazální teplota = ovulace je; gynekolog = ovulace proběhla
nikdy jsem ovu test pozitivni neměla a mám 6. letou dceru a jsem v 30 tt😲 😉 za mmě nepoužívat zbytečný stres

@lassi1 Ahoj.hned při první ovu,nyní jsem 30tt,sexovali jsme každý druhý den od pozitivního ovu testu,celkem třikrát
Držím pěstičky