Spolehlivost tehotenského testu?
mile nevesty, rada bych vas pozadala o radu
s pritelem se snazime o mimi neco pres rok, nyni jsem 5. den po vynechani menzes, tehotensky test pozitivni (delala jsem si jich vice), k dr. jsem objednana az na konec tydne, ale stale me boli bricho, jako predmenstruacni syndrom...muzu byt tehotna?..na kolik je spolehlivy teh. test?
stalo se nektere z vas, zde jste byla tehotna a presto vse nasvedcovalo tomu, ze "to dostanete"?
budu rada za kazdou radu, vim, ze musim pockat na vysetreni, ale nemuzu 🙂
pekny den.
Cecetko,moc ti gratuluju 😀
Taky mi zezačátku nebylo nic moc,měla jsem žaludek jako na vodě a taky mě bolelo břicho.Ale tak po 12.týdnu to přešlo.Teď jsem 20.týden a je mi fajn a bříško začalo pořádně růst 😀 Taky už se ale těším až se narodí!
Tak ať je ti líp a mimi pěkně roste 😉
Cecetko, já ti chci taky gratulovat!
To jsou moc příjemný zprávy! Tak ať se daří! 😀
A holky, máte nějakou osvědčenou značku těch testů? Jako který to ukážou brzo a správně a který tak spolehlivý nejsou? - zatím se v této problematice moc neorientuju, ale pro případ... abych věděla, po kterým sáhnout. 😅 😕 😉
Čečetko, díky! Já taky nejsem nějaká pařička a alkoholička 😀 Ale teď je přece jen plesová sezóna 😉 Jen jsem chtěla vědět, jak daleko je teorie od praxe. Ještě jednou děkuji moc a držím palce, ať jste obě/oba pořád zdrávi!
Honzi: nemám, myslím že je to celkem jedno a že je zbytečné za ně dávat víc peněz než třeba 50,-
Herminko, tak já měřila BT asi 1,5 roku a měla jsem vypozorováno, že to chce měřit každý den ve stejnou hodinu a v noci nevstávat - ani na záchod. Samozřejmě chodit spát taky přibližně každý den stejně. Třeba v sobotu jsem měla budíka na pátou /vstávání do práce/ a teplota byla např. 36,5. Pak jsem zkusila měřit třeba v 8 a teplota byla 36,8 - takže by to bylo zkreslené. Podle mě stačí měřit pár měsíců a pak už tak asi budeš vědět, kdy je ovu a stačilo mi měřit tak týden z měsíce a bylo to. Alkohol moc nepiju, žádné výrazné změny jsem ale nepozorovala a taky se mi osvědčil normální teploměr a ne digitální.
To je potom člověk dost omezený, když by měl chodit spát i vstávat stejně, čas od času se nenapít nebo si v noci nedojít na WC (obzvlášť když někdo jako já vypije před spaním litr čaje 😉 ), ale dá se to korigovat... Ten článek od Cecetky je fakt dobrý, pak je tam ještě jeden o opravách a možných příčinách poruch, co to znamená, když se teploty pohybují neobvykle... Opravdu moc zajímavé 🙂 Já se teď měřím druhým měsícem a je to fakt zajímavá zkušenost, sledovat, co se v našem těle děje 🙂
honzina: s těma testama je to asi jedno. Ony jsou přibližně stejné. Jen, jak píše Daniela, některé jsou zybtečně drahhé. Třeba Best 2 stojí asi 25,-Kč a jsou tam 2. Mamatest stojí kolem 30,-Kč a je tam jeden. Ale v lékárně ti poradí. Jen jsem slyšela kritiku na Seratec ... ale ten nemám vyzkoušený. Zkoušela jsem jen Best 2 a Mamatest.
Helen, díky za upřesnění. myslím, že teď, v době psaní diplomky a posléze učení na státnice - kdy budu spát tolik, sbych vše stíhala 😉 , to nechám bez měření, a jakmile začnu pravidelně chodit spát a vstávat do práce, s měřením začnu.
Ahojte babenky,aj ja Vas poprosim o radu.Uz cca 5 dni mam bolesti v podbrusku podobne ked ma prist Ms.Ta ma prist vsak az 19.2.Nikdy pred tym sa mi taketo nieco nestalo.Mozem byt tehotna?Velmi si to zelam. Poradte prosim,mate niektora podobnu skusenost? 🙂
Na těhotenský test je asi ještě brzo, že...
Já bych asi počkala do 20.2., jestli nepřijde MS.
Ale pokud máš ty bolesti velký, tak bych zašla k doktorce. 😉
Jo- je to možné- ale já je měla jakoby měla přijít menses- ta pak taky 2 měsíce přišla- tak jsem myslela, že je to ok- že nejsem- ale byla jsem- a dověděla jsem se to- když jsem o něj přišla..Radím nepodceňovat- jestli to fakt bolí- jít k lékaři..Oni jsou schopni ti to říct i teď.Ale pokud to nebolí až tak moc- tak vyčkej.. 😉 A nemáš zpožděnou ovulaci?? To se taky stane- že to bolí..kamarádka to měla teď.
Lennik:
Dakujem za odpoved,oneskorenu ovulaciu pravdepodobne nemam,poznam to podla hlienu a delozneho cipku.V strede cyklu bol makky a uplne otvoreny,teraz je dlhy a tvrdy,takze ovulacia bola a urcite.mam pravidelny 28 dnovy cyklus.O mimi sa snazime cca.rok,boli sme obaja u lekara,ja som uplne v poriaku,partnerov spermiogram az nadpiemerne dobry.Je to zdrvujuci pocit,kazdy mesiac a stale nic.Co vy baby snazilky,tiez sa tak stresujete ako ja?Viem najlepsie jenato nemysliet,ale to sa neda. 😒
No- nedá.Po potratu jsme to pak zkoušeli a nic- tak budeme pokračovat po svatbě- pokud máš cyklus fakt pravidelný a není tak je největší pravděpodobnost, že jsi v tom..Moc ti to přeji, ať je to tak.
Culinko já bych určitě zkusila ten těhotenský test - píšou, že pozná těhotensvtí už po pár dnech, tak to zkus. Jeden třeb teď a jeden po 19.2. pro jisotou... 😉
Lennik:
dakujem si zlata,aj ja ti velmi prajem,nech sa podari cim najskor,daj vediet.
Coxa:
vcera som skusila jeden,ale taky co je az v prvz den povynechani Ms a samozrejme negativny,lebo to este rozoznat nemohol.Nemohla som zohnat rapipreg v 4 lekarnach!!!prezivam stale dookola to iste,uz ma to prestava bavit,ale co by clovek nespravil pre mimi,vsak? 😉
ahoj holky, tehulky, maminky... ctu si tady vysledky testu a snazim se zjistit, zda ten muj je spolehlivej...
zkusila jsem dnes Axiom plus.. znate to nektera? MS ma zpozdeni jiz 9 dnu, boli me prsa, a podbrisko taky, jako by mela prijit MS, a na testu jsem si nasla 2 carky... pozitivni... nevim zda verit, nechci se tesit zbytecne, jednou jsme to jiz zazila a nevyslo to... muzu testu verit? myslite ze to co popisuji jsou priznaky tehotenstvi? 😅
diky predem... 🙂
myslim, ze jsi tehulka 😉 priznaky jsou jiste a taky to zpozdeni MS a pozitivni test.
diky Deni... ja se rozhodla ze zitra koupim jeste jinej test (kdyz ne rovnou dva 😉 ) a zkusim znovu. pokud to bude pozitivni, zacnu verit... 😀
ver uz klidne ted 🙂 aspon ja bych v to verila. mas vsechny predpoklady k tomu, ze to fakt prislo 😉
ale pro klid si udelej treba jeste 10 testu, ale stejne tam budou podle me porad II carky 😎
no jo, my sme to tolik planovali, az je to neplanovany, protoze to chvili neslo, pak jsem na to zapomela z duvodu pracovniho vytizeni, a ted nakonec zjistim ze jsem v tom... akorat se mohu spolehat jen na testy, muj doktor ma dovcu.. a svatba je za 2tydny... 😵
Didko, gratuluju! A žádnej alkohol!!! (maximálně jednu skleničku... 😉 ). 😀
Tak ať se vám daří!!!
Didko: krásnéééééé, blahopřeju!!!!! A koukni na emimino.cz tam je spousta diskuzí o těhu příznacích a testech 😉
didko, mne Axiom plus zafungoval dobre 🙂 Ale taky jsem tomu poradne nechtela verit, dokud mi tam doktorka nehrabla a nerekla, ze fakt jo 🙂 A jinak neni kam spechat - ono to neutece, proste jestli tam je, tak tam je 🙂. Me stejne doktorka chtela videt asi asi 14 dnu po vynechani, i kdyz dovcu nemela 🙂.
holky dekuji moc za podporu.. vcera jsem zkusila i jiny test - Mamatest od GS... a taky pozitiv.. tak to asi jiz tak bude.. jsem stastna a moc vam to taky preji.. 🙂

Já ten odkaz dám tady pro všechny. Není to žádný kontaktní údaj, tak to snad Bobovi vadit nebude. Je to odkaz na článek.
http://www.rodina.cz/clanek3694.htm
Je tam více takových článků o tom, jak určit plodné a neplodné dny. Našla jsem je v pořadí 91-120 článek.
herminka: já jsem ve svém věku už človíček klidný vybouřený, nijak zvlášť neponocuji a alkohol taky zrovna moc nemusím. Za večer si dám (teď teda ne, ale dřív) skleničku vína a tím končím. Ale opravdu se píše, že pokud ponocuješ nebo vypiješ větší množství alkoholu, tak může dojít k výkyvu. Je lepší si to poznamenat a pak jakoby tu teplotku přeskočit.
Jinak na www.fertillityfriend.com jsem se zaregistrovala (free je to ale bohužel jen na jeden měsíc) a do grafu si ty teploty vkládala. Vyskočí pak hezká tabulka. Jestli vás to zajímá, tak se mrkněte na moje stránky
http://www.emimino.cz/modules.php?name=coppermi... Snad vám půjdou načíst. Na emiminu se totiž alba dělí na veřejná (přístupná všem) a soukromá (přístupná registrovaným uživatelům).
uvidíte, jak vypadá teplotka, když k oplodnění nedošlo (prudký pokles dolů) a v dalším grafu už je vidět, jak vypadají teplotky, když se nám miminko zadařilo.
A jen na vysvětlení .... plné kolečko znamená, že jsem teplotu měřila v 5:30 ráno a prázdné kolečko, že jsem ji měřila později (třeba o víkendu).