Sprcha hned po sexu. Má to vliv na případné těhotenství?
Hezký den,
ráda bych se zeptala na Váš názor a zkušenosti. Snažíme se s manželem o dítě, co si myslíte o sprchování ihned po sexu? Může mít vliv na těhotenství? Je lepší se sprchováním a toaletou raději chvíli počkat nebo to nemá význam? Dočetla jsem se různé názory, tak budu ráda za Vaše zkušenosti. Omlouvám se za anonym, ale chodí zde i někdo z rodiny a nikdo ještě neví, že se o mimi snažíme. Děkuji!
Já jsem se v sobě teda rozhodně nic zadržovat nesnažila a otěhotněla jsem napoprvé.
Já jsem taky vždy šla hned do sprchy a na záchod a otehotnela jsem ten měsíc co jsem vysadila HA😀
Děkuji všem!
Sama jsem si loni zkusila, ze sprcha zadny vyznam nema 🙂 Otehotnela jsem z jedineho styku, i kdyz jsem pak rychle letela do sprchy (snazili jsme se, jen jsem nechtela rodit v prosinci a stejne to na tento jediny pokus vyslo)
No mě třeba jednou doktorka řekla že po styku se nemá hned koupat nebo chodit na toaletu, prý aby to tam zůstalo déle a plavci měla šanci, když je prý hned umyjes nemusí to mít ten účinek🤷♀️
My kdyz jsme se o miminko snazili, tak jsem vzdy po milovani zustala cca 10min lezet s nohama trosku nahoru oprenyma o manzela, a povidali jsme si o miminku a tak, takze takova prijemne stravena a zaroven uzitecna chvile 🙂 Otehotnela jsem v obou pripadech napoprve. Ale myslim si, ze pokud otehotnet mas, tak klidne i kdyz hned pujdes na zachod a do sprchy. Pokud se ale o miminko snazite, neni duvod, proc chvilku nepockat.
Jste skvělé, děkuji za odpovědi bez zbytečné kritiky a urážek 🙂
Ne. Jak píše Klea, to bys musela dělat přímo výplach. Jestli se plavci dostali k cervikálnímu hlenu v děložním čípku (což je okamžik hned po ejakulaci), tak cokoliv dalšího vliv nemá. Plavci zůstanou, sekret z ejakulátu jde ven.
spermie jsou šikulky a pokud jsou již v tobě, tak se obavam, že sprchou je ze sebe nedostaneš.

My jsme se pokoušeli dlouho, povedlo se na dovolené, kde byla pohoda a čas. Po sexu jsem zůstala ležet v klidu, pod nohy jsem si šoupla polštář a čekala na snídani do postele 😁 Jestli má sprcha vliv nevím, ale přijde mi logické, že jak se člověk začne hýbat, rychleji to teče ven a spermii chvilku trvá, než doplave na místo určení.