Stres a snažení o miminko. Může způsobit neplodnost?

katka9184
30. bře 2020

Zdravím Vás mé drahé dámy,
snad někdo poradí... Měla jsem takový rozhovor s kamarádkou a ta mi tvrdila, že pokud má člověk dlouhodobý stres, tak se stává neplodným.
Snažíme se o druhé mimi a nějak nám to nejde (snažíme se krátce teda)... Ale ten stres mám, X měsíců... Ale ms chodí pravidelně, skoro na den, ovulaci taky mám. Myslíte, že by mohla mít kamarádka pravdu?
Vím, že se nemám nervovat, ale měla jsem těžký půlrok a moje nervy dostaly zabrat.

alilali
30. bře 2020

Tak je jasný, že k otěhotnění je důležité být psychický i fyzický zdraví. Stres nikomu v ničem nepomohl, ale nemyslím si, že tím, že nás stres, tak se staneš neplodnou.

Já otěhotněla 3 měsíce po smrti opravdu hodně blízké osoby, vlastně úplně te nejbližší, takže ti ani nemusím vykládat jaký jsem měla nervy a stres. A těhotná jsem i tak.

katka9184
autor
30. bře 2020

@alilali Děkuji moc za odpověď. Ano, dovedu, až moc dobře.
Samozřejmě, že vím, že psychický stav je hodně důležitý, ale že by byl až jeden neplodný... Zarazilo mě to, ale jsem ráda, že se mýlila.

makronka222
30. bře 2020

V tyhle dobe bych se fakt nesnazila

drep
30. bře 2020

@katka9184 já otěhotněla z zápřahu přes 300hodin měsíčně práce jako lékaře na aro a záchrance, takže stresu požehnaně. Navíc pár měsíců před atestací. A to tak, že jsem přišla ráno domů vyšťavená po 24h službě, zalehla k mužovi a bylo to.

katka9184
autor
30. bře 2020

@drep 😂 Tak to je pěkné, obdivuji, že jste měla ještě chuť na sex po takovém zápřahu😊

drep
30. bře 2020

@katka9184 vyčerpanost je má dobrá kámoška a já nikdy po službách nechodila spát. Myslím, že to šlo tak snadno proto, že jsem na to neupínala, vlastně se mi to moc nehodilo, chtěla jsem ještě chvilku těžit z té atestace a počítala jsem, že nám to bude trvat dlouho (já 32, muž 38, oba vysoce náročná práce, já deset nocí v měsíci v práci) a ejhle, hned napoprvé.

katka9184
autor
30. bře 2020

@drep to je nejlepší, neupinat se na to. Já nejsem ve stresu z toho, že nám to nejde. Ale mám prostě stres obecně.

fafetka
30. bře 2020

Pokud by se člověk stal neplodnym diky stresu už by bylo lidstvo vymřelé 😉samozřejmě stres ničemu nepomáhá, ale neplodnost nezpůsobí. Vemte si v čem lidé žili dřív, poddanství, války, morové rány ...a rodilo se pořad. Hodně štěstí 🍀

kacenka115
30. bře 2020

@katka9184 hoď se co nejvíc do klidu a třeba to půjde. ;) jak psaly holky, stres nepomáhá, ale neplodná z toho nebudeš. Ovšem kolikrát se ženský snaží, honí ovulace a ve chvíli, kdy se na to vybodnou a hodí do klidu, tak se zadaří. ;) kdyby to co říká kamarádka byla pravda tak jsou některé ženy neplodné už jen z práce, třeba učitelky, sestry....

alilali
30. bře 2020

@makronka222 A důvodem určitě aby se nesnažila je Coronavirus, že jo?

To všechny my těhotný půjdem asi na potraty.

Uvedom si, že tohle může trvat i dva roky. Nevíš kolik je zakladatelce let, a pokud ji je např. 38, tak fakt na čekat do 40 a pak až se začít snažit? Mě se zdá, že to všichni vidíte na měsíc, dva, tři, ale ono to tady bude dlouho.

katka9184
autor
30. bře 2020

Holky, děkuji všem moc za odpovědi.
Kvůli coromaviru se snažením rozhodně nepřestanu, jak už bylo napsáno výše, může tu být roky, nebo se může pak s přicházející zimou zase vrátit, to nikdo neví.

Samozřejmě, že člověk má určitý strach, o rodinu a své blízké, ale život jde dál.

veroniqess
3. dub 2020

Umřela mi nečekaně maminka, dvě měsíce poté zjistili u táty rakovinu a o otěhotněla jsem napoprvé o pár měsíců později, aniž bych počítala plodný dny a cokoliv kdekoliv měřila a takový ty věci, o kterých naštěstí pouze čtu... Stres v tom podle mě nehraje roli, to by se lidi moc nerozmnožovali 🙂.

Jestli se snažíš v téhle době, nebo ne je tvoje věc. Já bych do toho nešla, je podle mě rozdíl, jestli si v prvním trimestru, nebo vyšším stupni těhotenství 🙂. Počkat než se přežene alespoň to nejhorší nikoho nezabije si myslím, ale je to jen můj názor.

herbinaaa
2. črc 2020

ono se to říká lehce, ale zkus se uklidnit. Kup si nějaké magnesium, vitamin C, odpočívej, vyspi se, pomaha to