icon

Těhotenství a mateřství po 40?

elinka555
14. kvě 2019

Ahoj, jsou tady nějaké "starší" holky, které se snaží o miminko?

Strana
z2
sjuuu
15. kvě 2019

Mně bude 39, mému muži 40, máme tři děti (12, 8, 5), všecky přirozeně, na první dobrou a bez problémů. V únoru jsem otěhotněla počtvrté. Bohužel to tentokrát neklaplo, v 10. týdnu jsem o děťátko přišla. Teď si dávám pauzu, popíjím kontryhel a těším se, co přijde. Čtyřicítka je pro mě psychologická hranice, ale kdoví..

sandypeggy
16. kvě 2019

@elinka555 ahoj je mi 43 a otěhotněla jsem přes nepruchodne vejcovody prostě se stal zázrak a na mimi se moc těším hlavně aby vše bylo v pořádku a bylo zdravé, co mě tíží je můj vysoký tlak tak doufám že to neovlivní nějak plodu a snad vše zvládnu tak jak za mlada, mam tak trochu obavy co mě čeká zase za kolotoč v těhotenství a po něm...

cert..ova
16. kvě 2019

Vek je jen cislo... Pokud jde otehotnet a zena se na to citi, tak proc ne... Kaslat na reci, co bude za dvacet let...

kaja2016
18. kvě 2019

@elinka555 Prvni ve 34 letech a druhe se nam nedari uz 3 roky. Mam uz pry nizske amh skoro na nule, je mi 38. Takze kdo vi. Po 40tce ti amh byva uz k te nule. Ale podle me jde o to vyladit podminky.-)

jupiter2013
18. kvě 2019

@elinka555 když to nechceš řešit nějakým IVF, tak s tím Clostilbegytem bych se o to pokusila. Nám se druhé dítě nedařilo docela dlouho a jediné co bych pro otěhotnění udělala byl právě ten prášek a dál nic víc. Bere se 3 cykly a pak je 3 cykly pauza s tím, že ještě účinky působí. Mně se povedlo otěhotnět v té pauze, po 3 měsících užívání toho léku. Možná tobě taky postačí trošku to popostrčit 😃

laka_lacenda
2. čer 2019

Jedna paní otehotnela a donosila zdravé dítě v 50. Sice ji neznám, ale nemám to od žádné drbny. 😀 Takže je možné opravdu vše. 😀 Já budu prvomatka skoro ve 34 a druhý neplanujem, přítel už má tři z dřívějška. Ani ne proto, že bychom to nezvládli finančně a tak, ale nechce být starej otec (je mu 43). Ale samozřejmě nikdy neříkej nikdy, těžko říct, co nám život třeba za 5 let prinese. 🙂 Ale osobně je pro mě takové hranice "do 40".

hendrychovadeni
Autor odpověď smazal
guinea
13. čer 2019

@hendrychovadeni Já otěhotněla bez problémů ve 37 letech. Už jsem to tu psala, pomohlo mi odblokování svalů pánevního dna u odborníka na reflexní terapii (dělá se to jemnou masáží bodů na těle přes oblečení, žádnou zvrhlost si pod tím nepředstavuj 🙂 ). Když to nešlo 3 měsíce, tak jsem právě kvůli věku nečekala a hned se objednala na tu reflexní terapii. Taky jsem se tehdy objednala na cvičení podle Mojžíšové, ale na to už nedošlo. Po tom odblokování jsem otěhotněla okamžitě. Pokud děláš v kanceláři u počítače, je možné, že máš trvale svaly na šíji v tenzi, a tyhle svaly jsou nějak párově propojeny právě se svaly pánevního dna. A pak se sice vajíčko oplodní, ale nezahnízdí a odejde... Doufám, že teď nepíšu nějakou blbost, takhle jsem to pochopila.

hendrychovadeni
Autor odpověď smazal
merope
13. čer 2019

@hendrychovadeni Tak spermie jsou hodně citlivé. Ale chlapi jsou dobře plodní docela dlouho. Na druhou stranu pokud se snažíte a nejde to, doporučuji skočit na spermiogram - podle výsledků pak můžete řešit, co dál. A samozřejmě si udělat případně i nějaká vyšetření u tebe (hlavně hormony).

Ale ano, je dost možností pro chlapy, ale já je moc neznám - já jen vím, že chlap v lednu spermiogram takový nějaký a pak rázem tuším už v dubnu úplně ukázkový. A jeho vysvětlení, že si jednak v CAR zvykl a druhak, že "se snažil" 🙂

hendrychovadeni
Autor odpověď smazal
merope
14. čer 2019

@hendrychovadeni Držím pěsti, ať je vše v pořádku a brzo máš vysněného mrňouska.

petulka10
14. čer 2019

@eviicka jsme na tom skoro stejně 😉. V rijnu mi bude 40 a snažíme se o druhé. První se narodil 3 měsíce po mých 37 narozeninách. V prosinci 2018 jsem prošla SP s revizi a od te doby se bohužel nedaří 😢. Limit jsem si dala, abych porodila do 40, ale to už nestihnu 😅

hendrychovadeni
Autor odpověď smazal
petrin11
14. čer 2019

První dítě v 35 a druhé dítě ve 40 a cítím se dobře.Necitim se staře, druhé dítě nám trvalo 2 roky, už jsem se s tím smirovala, že bude jen jedno a nakonec se poštěstílo a mám teď 10 měsíční holčičku k 5 letemu synovi.

sjuuu
21. lis 2019

Tak se hlasim po pul roce , jsem v 11. tydnu a zatim vse ok, tukytuk..

purplerain
21. lis 2019

@sjuuu gratuluji a držím palce. Já už mám holčičku na světě 🙂

papousekpaja
22. lis 2019

@laka_lacenda ja budu prvomatka ve 33 letech a priteli je 45, uz ma dva syny - 12 a 8 let. A uprimne, koketuje s tim, ze bychom my dva meli i druhe. Nejradeji by byl, kdybych cekala dvojcata 😂. Nastesti cekam jen jedno. Ted jsem ve 12 tydnu.

Jedne me zname (byvala pritelkyne meho brachy) ted bude 41, deti jeste nema, ale take se s novym pritelem snazi. Ona mela tu smulu, ze muj bracha deti proste nechce a ji se nepodarilo ho presvedcit, byli spolu asi 6 let, pro ni promarneny cas a se soucasnym je rok a zatim nic. Zatim se jim nedari.

Strana
z2