Těhotenství po ZT (farm.ukončení). Kdy očekávat MS? Kdy se začít znažit?

fffffff1
18. led 2021

Ahoj,
Měla bych na Vás dotaz ohledně otěhotnění po prodělaném ZT (v 10tt, plod odpovídal 6+2, v 7t srdíčko bilo), jelikož jsem dostala již třetí názor.
V nemocnici mi nabídli namísto revize 1,5tab Mispregnolu. Po týdnu na kontrole UTZ zjištěno 10mm koagulem, aplikována injekce MEM 0,2mg a vydány na 3dny tablety Ergotaminu na dočištění.
Do kolika týdnů mohu očekávat první MS? Je nutné i v tom případě (bez revize) dodržovat šestinedělí a kdy je možné se zacit opět pokoušet o těhotenství?
Od ruznych doktoru ruzne informace, tak bych chtela zjistit i doporuceni od vas, ktere jste dostali od lekaru.
Dekuji

nikishkaaaa
18. led 2021

@fffffff1 ja v srpnu take podstoupila kvuli ZT potrat pomoci Mispregnolu. Dle vsech lekaru nutne dodrzet sestinedeli a pak se mi dostalo 3 nazoru vydrzet s dalsim otehotnenim 2-6 mesicu. My pockali 2 menstruace a zacali se snazit.

andycr
18. led 2021

Jsem 6 týdnů po revizi kvůli ZTve 12tt a doktor mi řekl 2-3 menstruace. Když to bylo bez revize bere se to jako spontánní potrat. Hlavně jak se cítíte vy sama nejen fyzicky ale i psychicky.

cinam
18. led 2021

Já tedy měla jen mispregnol a vše po něm odešlo. S těmi dalšími léky zkušenost nemám. Doktorka v nemocnici říkala, že šestinedělí dodržovat nemusím, ale radila počkat 3 měsíce se snažením. U mého doktora jsem byla na kontrole po šesti týdnech a říkal, že už se můžeme začít snažit. Pak se za pár dní ukázalo, že už jsem na té kontrole byla těhotná 😊

fffffff1
autor
19. led 2021

@cinam to je krasne, gratuluju;)

cinam
19. led 2021

@fffffff1 děkuji a držím palce do dalších pokusů 😊

tamarina39
20. únor 2021

@fffffff1 - my dodrzeli pouze 4 týdny - nic nebolelo, tak jsme to zkusili, soucasne i doktor potvrdil, ze sliznice vse Ok, ze klidně muzeme pokud fakt hned chceme a cítíme se na to, ono tělo když neni připravené tak to třeba i bude chvilku trvat jako v mem případě.. ale nakonec to vyšlo 😉