Těhotenství ve 38 letech
Ahoj, zeptám se, je tu některá paní, slečna, co se snaží o miminko v tomto věku? Máme už 2 děti,ale ještě bychom chtěli do třetice chlapečka, tak mě zajímá, zda je tu ještě některá podobná maminka, děkuji
@janinininka To byl právě důvod, proč jsme do toho ještě šli - strach z "prázdného hnízda"...držím pěsti :-*
Holky tak se to povedlo, dnes jsem si dělala test a krásné // 🙂
@janinininka ty jo moc moc gratuluji a držím pěsti :-*
Máme jet v červenci autem do Chorvatska🙂
@janinininka strasne moc a moc gratuluji..doufam ze se k vam brzy pridam...rada bych do konce cervna....
@janinininka a preji aby to byl ten chlapecek????
@janinininka moc a moc gratuluji..a doufam ze se k vam brzy pridam...nejlepe do konce cervna
@ja myslela taky tak červen no..vzhledem k tomu,že jedeme k moři a v červnu dělám státnice a pojedu na Slovensko. Držím pěsti
@janinininka ahoj, gratuluji k tehotenstvi, mne se blizi 39 a pred 2 mesici jsem porodila holcicku 🙂. Ve 40 uz by na me bylo pozde ale v tech 38 jsem si rikala ze to jeste zvladnu. Mam 6leteho synka.
@dixxie moc gratuluji
@janinininka srdečně blahopřeju k // 😍
@janinininka chtela jsem se zeptat..jak probiha tehotenstvi a jak je to prosim se screeningem....ohledne downa atd...doktor rikal ze vzhledem veku mi to vyjde asi jako vyssi riziko...
@vendelinka08 screening probíhá normálně věk ti riziko mírně zvýší ale pokud je vše ok hlavně na ultrazvuku tak to pořád je dost nízký , já měla v 37riziko 1:3500 cca a o rok a půl později asi 1:2700 nepamatuji přesně. Ale Down není vše zejo je spoustu genetických vad na všechny se ani nedělají testy, to by ses musela zbláznit a znám mladý , kterým to nedopadlo takže no stres
@vendelinka08 Tim bych se nestresovala. V 35 jsem byla na plodovce, riziko pri screeningu vyslo 1:99, ve 38/39 mi screening vysel asi 1:7800 a v kombinaci s triple testy 1:15000.
@vendelinka08 V klidu, mám i dost nadváhu, která mi to z krve taky mohla zvýšit, proto jsem si říkala, že pro mě je důležitý UTZ, i můj doktor mi říkal, že když krev vyjde špatně, nebudeme na ni brát až tak ohled. Nakonec krev ukázková a UTZ taky, u obou dvou mi vyšlo riziko na Downa 1:2800 (tak nějak, nepamatuju si to přesně), na ty další mnohem nižší. Je mi 38.
Tak u mě vše v porádku, zítra jdu na 2. velký utz, a v pondělí začínám už 20tt, toto utíká..A budeme mít snad chlapečka🙂 , po dvou holčičkách🙂
@janinininka no tak super....tak kdyby vysel chlapecek..maly benjaminek...ja uz dva chlapaky mam..tak ze by princezna?
Dekuji holky za uklidneni..ja to tak i beru...ze uvidim co a jak..plasit a stresovat se nebudu..verim ze bude vse v poradku...
@vendelinka08 no já čekám třetího😂
@kackacka37 kdyz to bude kluk...tak budu za princeznu v nasi rodine ja 😆😆😆
@vendelinka08 jojo 😂já jsem si zase říkala, že asi musí mít přesilu aby měli aspoň trochu navrch
Ahoj holky,je nas tady vice takovych???

Tak jsem dnes byla na kontrole na gyn. a dr jsem se zmínila, že bysme ještě chtěli miminko, tak jsem dostala pochvalu, že vypadám dobře, vše je u mě vždy v pořádku a že jsou i starší maminky a že nevidí důvod proč ne. Že i oni tenkrát to měli tak udělat, že teď mají prázdný dům..Dal mi kyselinu listovou a říkal, že by nás až se to povede poslal na screening rovnou do Prahy, že je tam lepší než u nás v Kolíně, že nás pošle rovnou tam i vzhledem k věku,ale že se nemusím bát.