icon

Těhotenství ve 38 letech

janinininka
27. pro 2017

Ahoj, zeptám se, je tu některá paní, slečna, co se snaží o miminko v tomto věku? Máme už 2 děti,ale ještě bychom chtěli do třetice chlapečka, tak mě zajímá, zda je tu ještě některá podobná maminka, děkuji

Strana
z5
kassandra1
28. bře 2018

@kackacka37 Gratuluji 🙂 Za jak dlouho? Brala jsi něco? Zkouším druhý měsíc Nosifol....

oveckaluky
28. bře 2018

Nám se povedlo v lednu, v pondělí proběhl screening a i přes věk a mou nadváhu vyšla krásně i krev, i UTZ, neskutečně se mi ulevilo 🙂 takže hlásím, že jsem dneska 12+1 dle PM, 12+6 dle UTZ a čekáme zdravá dvojčátka, pravděpodobně páreček 🙂 a proto holky - nevzdávejte to :-*

kackacka37
28. bře 2018

@kassandra1 jak jsem tu minule psala, tu fertipronu, asi 2 mesice a jen jeden sacek denne.😉

moxha
28. bře 2018

Bude mi 37,mám 3 letou dceru.Chceme ještě jedno, ale od listopadu 2017 už jsem 2× potratila...

kassandra1
28. bře 2018

@oveckaluky Taky velká gratulace 🙂

oveckaluky
28. bře 2018

@kassandra1 Moc děkuju - hlavně to nevzdávejte, ono to vyjde, v pravý čas :-*

vendelinka08
28. bře 2018

@oveckaluky vam se povedla dvojcatka? Ted na to koukam jak puk!!!😲😲😲to je super. A mate to b rodine? Cetla jsem ze u starsich zen je vetsi pravdepodobnost dvojcat. No tak ted nevim. Me bylo 38 ted. 😃😃😃

janinininka
autor
28. bře 2018

holky zatím nic, ale já to nechávám volně, až to bude, tak to bude, nic nehrotím. mám 2 zdravé děti a to je pro mě důležité. A jak to trvá, tak si říkám, zda je to správné, mám práci, která mě baví- jsem učitelka v mš, v červnu dostuduji vysokou školu a přemýšlím do budoucna, je to velký skok po těch letech do neznáma a všechno by se muselo změnit. Takže tomu necháváme volný průběh, nechci zase za 2 roky zjistit, že teď by byla určitě vhodná doba pro mimi a už bych byla " stará". Děti jsem trochu načala doma a 10 letá o miminku nechce ani slyšet, bojím se, že bysme jí neměli rádi, že by byla nejstarší, neměla by pozornost a nechce si to nechat vymluvit, tak toho se taky trochu bojím:(

kassandra1
28. bře 2018

@oveckaluky Jj, nevzdávám. Podle gynekologa jsem anatomicky v pořádku. Po porodu mě dlouho bolela kostrč, ještě teď ji občas trochu cítím, tak jsem byla na rehabilitaci, takže mě čeká cvičení Mojžíšové a mobilizace kostrče, tak snad pomůže to....

oveckaluky
28. bře 2018

@vendelinka08 jj, a v rodině je nemáme ani z jedné strany 🙂

kassandra1
3. dub 2018

Tak holky, podle testu to vypadá, že se zadařilo 🙂 Tak ještě uvidíme co na to pan doktor.

oveckaluky
3. dub 2018

@kassandra1 držím pěsti :-*

astyna
3. dub 2018

Já bych se už do toho nepouštěla 🙂 tím víc, když už je doma vše zajeté, máte svůj život a klid. Navíc mít pubertáka na prahu 55 😀 mamka mě měla v 38, takže… 😀

wimbledon78
3. dub 2018

Me bude letos 40 a cekame druhe, kamaradka ve 42 porodila loni chlapecka 😊

kackacka37
3. dub 2018

@astyna vsak te do toho nikdo nenutí :🙂))))

astyna
3. dub 2018

@kackacka37

Jen píšu svůj pohled ze strany dítěte, který stejně ale nikoho nezajímá, to je jen samé já, já, já 😀

volfici
3. dub 2018

@astyna v téhle diskuzi tvůj pohled opravdu nikoho nezajímá, ona se totiž zakladatelka v úvodním příspěvku neptá na názor, zda ano nebo ne, ale hledá ty, co jsou na tom stejně 😉

katmir
3. dub 2018

Cekam treti a letos mi bylo 37. Chtela jsem po porodu podstoupit sterilizaci,ale ted mam spise jine pocity,jestli si pak neporidit jeste jedno,aby byli partaci. Ale uvidime,jak zvladnu 2.pol.tehotenstvi vzhledem k chron.onemocnenim. Starsim detem je 16 a 13 let.

uzjetotak
3. dub 2018

@astyna Jenze kdyz Tebe mama rodila, vetsina prvorodicek kolem mela 20let. Dneska ma osmatricetiletou mamu pomalu kazde druhe mimino.

kackacka37
3. dub 2018

@astyna ja vím , pises to v každé takové diskuzi. Mrzi mě, žes mela špatný dětství, ja mela krásný i se staršími rodiči. Věř, ze o věku to fakt není.

ilonne
4. dub 2018

@astyna Jenze ono jen o tom veku to neni. Velice pravdepodobne by jsi to mela,tezke i kdyby te mela ve 20ti jak bylo tehdy obvykle..

mrnousek121
4. dub 2018

Je mi 40 a v září jsem porodila chlapečka, podařilo se hned na poprvé, potom co jsem zjistila kdy mám ovulaci. Doma mám dva kluky 18 a 16 let. Kluci jsou k malému naprosto super. A Těhu? Screening naprosto super krev i UTZ, na plodovku jsem nešla a ani mě nikdo nenutil. Jen jsem se musela více hlídat, při větší zátěži jsem začala krvácet, ale hned jak jsem si lehla tak to přešlo. Rodila jsem cca 14dné před termínem. S malám si to užívám úplně jinak než když mi bylo 25. Nelituji. A jsem přesvědčená, že o věku to není dneska se chodí do důchodu po šedesátce a i ti rodiče maj jinej pohled v 55 letech než naše mamky.

jahodnice
4. dub 2018

Já měla první dítě týden před 40.narozeninami,druhe přesně za 18 měsíců. Obě těhotenství I porody bez komplikací.

sefova
4. dub 2018

Je mi 39, v červnu 40, termín mám teď v polovině května, doma pětiletého kluka, dlouho se nedařilo, pak jsem to tak nějak vypustila a přišlo to samo. Původně to tedy měla být dvojčata, ale o holčičku jsme v 17. týdnu přišli, bráška to naštěstí ustál.

kassandra1
4. dub 2018

@astyna Já měla svůj klid a svůj život do 36 let. Ve 36 letech první dítě a ve 38 letech druhé na cestě a neměnila bych. Když se na to žena fyzicky i psychicky cítí, proč ne. Leckdy jsou na tom líp než kdejaké dvacítky. Jak psaly holky, o věku to není.

kac_kac
4. dub 2018

Letos mi bude 38, čekám naše čtvrté. Už cítím únavu životem, nemám tolik energie a trpělivosti jako před deseti lety, třemi dětmi a obr barákem na pidi vsi. Čtvrťátko je chtěné, plánované, ale taky opravdu poslední naše dítko. Tímto pacholátkem dosáhnu svého rodičovského maxima.
Znám ale i mnohé takové které si jen tak porodí ve dvaačtyřiceti a uvažují nad dalším 😉 Je to vážně individi. Držím palce

haanja
6. dub 2018

@sefova držím pěsti, ať to v klidu a ve zdraví "dotáhnete" do termínu a přeju bezproblémový porod! 🍀🍀🍀

adrianka78
6. dub 2018

První dceru jsem měla ve věku 36+ (těhotenství i porod super), o druhé se budeme snažit ve věku 40+... necítím se "stará", na malou jsme dlouho čekali, tak kdo ví, zda se podruhé vůbec zadaří... Je to hodně individuální, sama se "stará" necítím, spíš se obávám, že by druhé dítko nemuselo být tak nenáročně skvělé jako to první🙂

sefova
7. dub 2018

@haanja děkuju😘

janinininka
autor
11. dub 2018

holky moc děkuji za krásné příspěvky. Zatím nic, uvidíme, jak se to bude vyvíjet. Teď toho mám hodně, dodělávám školu, hodně práce, školení, atd, tak uvidíme.....

Strana
z5