Těhotenství ve věku nad 35 let: Sdílení zkušeností a tipů
Ahoj holky 🙂 je tu některá z Vás, která se taky snaží a je Vám více než 35? Mně bude v březnu 37, doma máme už 15 letého, ale už to s početím není tak lehké, snažíme se už nějaký ten měsíc a nějak se už nechci spoléhat na náhodu, takže jsem začala pít čaj na podporu a brát Fertipronu, občas jsem si udělala i ovu test, ale vždy negativní, začala jsem si říkat, že snad ovu nemám a dnes mě od rána pobolívalo v podbříšku, tak jsem si udělala ovu a ejhle dvě čárky 🙂 Budu ráda za vaše postřehy ze snažení a držím všem palce, ať se zadaří 🙂
@zelenaesmolda Jj, akorát že u nás se dříve rodilo extra brzo a teď jsme v tomto trochu dohnali západ, no.
já si právě taky myslím, že v dnešní době 37-40 není fakt žádnej věk
@eviicka
dneska jo,ja ale taky uz nejsem dite ani teenager
@jahodi kontryhel je silná bylinka, jedna PA o něm řikala, že jí přijde hrozně tvrdý. Jestli máš bolestivou ovu po něm zkusila bych něco jiného.
Ne každá bylinka sedí každému.
@zelenaesmolda Ja se narodila, kdyz bylo nasim 31 a segra, kdyz jim bylo 35. Segra vymetala diskoteky od 14, ja ne (me to nebavilo), zato jsem travila prazdniny pod stanem, nasi s nama, dokud jsme byly se segrou mladsi, jezdili po vyletech. Ted je mi 44, nejmladsi dceri budou v kvetnu 2 roky, po vyletech jsem s detmi jezdila jeste v sestinedeli vcetne prespavani jinde. Tohle je hodne o vnitrnim nastaveni. Nekdo je paprda ve 40, nekdo je akcni jeste v 60.
@levandule_k Tak s tím moc nesouhlasím. Sbírám si kontryhel vlastní x let a přijde mi jemný, i ve srovnání s ostatníma bylinama.
@zelenaesmolda já jsem teda neměla úplně nejmladší rodiče, ale zase mohla jsem od 16ti let kamkoliv, dokonce jsem v té době začala chodit s klukem, se kterým jsem pak byla 6let, dokonce jsme spolu zili cca 4roky, tak že by mě někdo někam nepustili to ani náhodou...
A mám 2 starší ségry, o 9let a o 7let, jsem nejmladší...
@zelenaesmolda není to tak ale vždy, moji rodiče mě měli pozdě, mě teď bude 37, mamce bylo tenkrát 33 a taťkovi 35 a nemůžu si stěžovat, vše v pohodě 🙂 A dnes je taková "hyper moderní doba", že například moje mamka 69 let a taťka 71 frčí na soc. sítích a mají přehled o všem, tak doufám, že i já budu dlouho fit a cool mamka 🙂
Hoky tak včera byla ❤ , byl i ten ovu test pozitivní, tak si moc přeju aby to vyšlo 🙂))
@zelenaesmolda to je ale taky velmi individuální. Hrozně záleží na tom, jaký život ten rodič vede. Pokud je aktivní či jen rezignovaně vyhlíží důchod🤷 taky dost dělá osud daného rodiče, ne že bych chtěla mít dítě po 40, ale život tomu tak chtěl a já jsem velice vděčná, že se ten zázrak stal a máme s manželem vymodlené dítě. Bohužel v září jsme přišli o miminko ve 3 měsíci, což nás moc zasáhlo a tak to ještě pár měsíců budeme zkoušet, ikdyž ten věk je tedy pro mě už velice hraniční
@laiila ahoj, můžu ti na základě své vlastní zkušenosti doporučujit vitamíny Inofolic Combi Premium. Doporučil mi je můj gynekolog ve 36 letech po zamlklém těhotenství. Podařilo se po 3 měsících snažení, které nastalo až po roce od kyretáže.
Dřív jsem to prostě nedala.
Zkus si o těchto vitamínech něco přečíst a pokud bys chtěla, mám doma ještě nevyužité balení.
@2veverka Mám jinou zkušenost, jednou jsem si uvařila čaj z čerstvého kontryhele a byla to fakt síla, trochu se mi po tom zamotala hlava. Jinak jsem měla spíš sušený. Je to skvělá bylinka, myslím, že mi hodně pomohla, když jsem měla PCOS, ale @jahodi bych si nevsázela na to, že je pro ni vhodný, když měla bolestivou ovu, má myomy. Navíc kontryhel pije v jiné fázi cyklu než je doporučováno. Spíš bych si vsadila, že jí s tímto může uškodit. Kontryhel umí i jiné věci, třeba zpevňuje ochablé děložní svalstvo. S bylinkami se musí zacházet s respektem a ne každé vyhovuje každá.
Ahoj, bude mi v květnu 36 a zatím nemám žádné miminko, bohužel, jsem vždy chtěla být mladá máma, nějak se to nepodařilo...rozvod atd. Teď s přítelem plánujeme a začínáme se pokoušet o miminko, tak snad se brzy zadaří. Douzivala jsem balení Verra komplexu, ted mam Femibion a piju kontryhel a dělám ovu testy, dřív sem mela ovu skoro každý měsíc, bohužel věkem uz je to slabší, ale je.
Ahoj. Je mi 38. Doma mám syny 11 a 7 a teď 2 měsíční holčičku. 😊 Všechny 3 děti teda na první pokus 😅 . Podotýkám, že synové jsou z předchozího vztahu a stávající partner, se kterým mám holčičku ( jeho jediné dítě) by ještě chtěl jedno. No nevím nevím, zda do toho budu chtít jít ještě jednou. 😅 Tobě přeji hodně štěstí ať se brzy zadaří. 😊👍
@laiila je me 35, pokaždé otěhotnění trvalo cca rok …. Druhé nevyslo, třetí uvidíme 🤩 jinak po prvním nezdaru me lékař kladl na srdce brát nějaký ten vitamin s kyselinou listovou.. takže toho bych se drzela, ideálně teda nastepenou listovku!

@zelenaesmolda tak to, co ty popisuješ není jen tím, že jsi byla dítě starších rodičů. Některé kamarádky měly starší rodiče (treba k té 40) a rozhodně doma s knížkou sedět nemusely.
Dneska je věk rodičů 35-40 let naprosto běžný.