icon

Těhotenství ve věku nad 35 let: Sdílení zkušeností a tipů

laiila
25. led 2023

Ahoj holky 🙂 je tu některá z Vás, která se taky snaží a je Vám více než 35? Mně bude v březnu 37, doma máme už 15 letého, ale už to s početím není tak lehké, snažíme se už nějaký ten měsíc a nějak se už nechci spoléhat na náhodu, takže jsem začala pít čaj na podporu a brát Fertipronu, občas jsem si udělala i ovu test, ale vždy negativní, začala jsem si říkat, že snad ovu nemám a dnes mě od rána pobolívalo v podbříšku, tak jsem si udělala ovu a ejhle dvě čárky 🙂 Budu ráda za vaše postřehy ze snažení a držím všem palce, ať se zadaří 🙂

Strana
z2
eviicka
25. led 2023

@zelenaesmolda tak to, co ty popisuješ není jen tím, že jsi byla dítě starších rodičů. Některé kamarádky měly starší rodiče (treba k té 40) a rozhodně doma s knížkou sedět nemusely.
Dneska je věk rodičů 35-40 let naprosto běžný.

2veverka
25. led 2023

@zelenaesmolda Jj, akorát že u nás se dříve rodilo extra brzo a teď jsme v tomto trochu dohnali západ, no.

jahodi
25. led 2023

já si právě taky myslím, že v dnešní době 37-40 není fakt žádnej věk

zelenaesmolda
25. led 2023

@eviicka
dneska jo,ja ale taky uz nejsem dite ani teenager

levandule_k
25. led 2023

@jahodi kontryhel je silná bylinka, jedna PA o něm řikala, že jí přijde hrozně tvrdý. Jestli máš bolestivou ovu po něm zkusila bych něco jiného.
Ne každá bylinka sedí každému.

elfka21
25. led 2023

@laiila doporučuji nic nečíst. Je to jen statistika. Někomu nejde otěhotnět ve dvaceti jiný v 36 otěhotní na druhý pokus (já). 😉👍

somalicats
25. led 2023

@zelenaesmolda Ja se narodila, kdyz bylo nasim 31 a segra, kdyz jim bylo 35. Segra vymetala diskoteky od 14, ja ne (me to nebavilo), zato jsem travila prazdniny pod stanem, nasi s nama, dokud jsme byly se segrou mladsi, jezdili po vyletech. Ted je mi 44, nejmladsi dceri budou v kvetnu 2 roky, po vyletech jsem s detmi jezdila jeste v sestinedeli vcetne prespavani jinde. Tohle je hodne o vnitrnim nastaveni. Nekdo je paprda ve 40, nekdo je akcni jeste v 60.

2veverka
25. led 2023

@levandule_k Tak s tím moc nesouhlasím. Sbírám si kontryhel vlastní x let a přijde mi jemný, i ve srovnání s ostatníma bylinama.

veruuu_kubesovic
25. led 2023

@zelenaesmolda já jsem teda neměla úplně nejmladší rodiče, ale zase mohla jsem od 16ti let kamkoliv, dokonce jsem v té době začala chodit s klukem, se kterým jsem pak byla 6let, dokonce jsme spolu zili cca 4roky, tak že by mě někdo někam nepustili to ani náhodou...
A mám 2 starší ségry, o 9let a o 7let, jsem nejmladší...

laiila
autor
26. led 2023

@zelenaesmolda není to tak ale vždy, moji rodiče mě měli pozdě, mě teď bude 37, mamce bylo tenkrát 33 a taťkovi 35 a nemůžu si stěžovat, vše v pohodě 🙂 A dnes je taková "hyper moderní doba", že například moje mamka 69 let a taťka 71 frčí na soc. sítích a mají přehled o všem, tak doufám, že i já budu dlouho fit a cool mamka 🙂

laiila
autor
26. led 2023

Hoky tak včera byla ❤ , byl i ten ovu test pozitivní, tak si moc přeju aby to vyšlo 🙂))

bertik20
26. led 2023

@zelenaesmolda to je ale taky velmi individuální. Hrozně záleží na tom, jaký život ten rodič vede. Pokud je aktivní či jen rezignovaně vyhlíží důchod🤷 taky dost dělá osud daného rodiče, ne že bych chtěla mít dítě po 40, ale život tomu tak chtěl a já jsem velice vděčná, že se ten zázrak stal a máme s manželem vymodlené dítě. Bohužel v září jsme přišli o miminko ve 3 měsíci, což nás moc zasáhlo a tak to ještě pár měsíců budeme zkoušet, ikdyž ten věk je tedy pro mě už velice hraniční

nynna1
26. led 2023

@laiila ahoj, můžu ti na základě své vlastní zkušenosti doporučujit vitamíny Inofolic Combi Premium. Doporučil mi je můj gynekolog ve 36 letech po zamlklém těhotenství. Podařilo se po 3 měsících snažení, které nastalo až po roce od kyretáže.
Dřív jsem to prostě nedala.
Zkus si o těchto vitamínech něco přečíst a pokud bys chtěla, mám doma ještě nevyužité balení.

levandule_k
26. led 2023

@2veverka Mám jinou zkušenost, jednou jsem si uvařila čaj z čerstvého kontryhele a byla to fakt síla, trochu se mi po tom zamotala hlava. Jinak jsem měla spíš sušený. Je to skvělá bylinka, myslím, že mi hodně pomohla, když jsem měla PCOS, ale @jahodi bych si nevsázela na to, že je pro ni vhodný, když měla bolestivou ovu, má myomy. Navíc kontryhel pije v jiné fázi cyklu než je doporučováno. Spíš bych si vsadila, že jí s tímto může uškodit. Kontryhel umí i jiné věci, třeba zpevňuje ochablé děložní svalstvo. S bylinkami se musí zacházet s respektem a ne každé vyhovuje každá.

sylvka
27. led 2023

@laiila my jsme na to skočili taky když jsem měla dvě čárky na ovu.původně jsem chtěla počkat ,od pozi ovu testu je prý ovulace až za dva dny,ale trocha alkoholu ,supli jsme na to a ten ve er vznikla nase Karolinka.

laiila
autor
27. led 2023

@nynna1 Moc děkuji, beru teď fertipronu, prý je obdobná, tak uvidíme 🙂

laiila
autor
27. led 2023

@sylvka super !!! Tak já Vám holky příští měsíc napíšu jak to dopadlo u mě 🙂 Jinak včera nebylo nic, ale dneska už mám zase políčeno 😂

nynna1
27. led 2023

@laiila ano, taky jsem si o ní četla. Kdoví jak to s těmi vitamíny vlastně je a není ve skutečnosti. Ale určitě to ničemu neublíží 😊

vroninka22
27. led 2023

Ahoj, bude mi v květnu 36 a zatím nemám žádné miminko, bohužel, jsem vždy chtěla být mladá máma, nějak se to nepodařilo...rozvod atd. Teď s přítelem plánujeme a začínáme se pokoušet o miminko, tak snad se brzy zadaří. Douzivala jsem balení Verra komplexu, ted mam Femibion a piju kontryhel a dělám ovu testy, dřív sem mela ovu skoro každý měsíc, bohužel věkem uz je to slabší, ale je.

ronyx
27. led 2023

Ahoj. Je mi 38. Doma mám syny 11 a 7 a teď 2 měsíční holčičku. 😊 Všechny 3 děti teda na první pokus 😅 . Podotýkám, že synové jsou z předchozího vztahu a stávající partner, se kterým mám holčičku ( jeho jediné dítě) by ještě chtěl jedno. No nevím nevím, zda do toho budu chtít jít ještě jednou. 😅 Tobě přeji hodně štěstí ať se brzy zadaří. 😊👍

janule0123
28. led 2023

@laiila je me 35, pokaždé otěhotnění trvalo cca rok …. Druhé nevyslo, třetí uvidíme 🤩 jinak po prvním nezdaru me lékař kladl na srdce brát nějaký ten vitamin s kyselinou listovou.. takže toho bych se drzela, ideálně teda nastepenou listovku!

Strana
z2