Těžká hlava - vypovídání se netrpělivé "snažilky".
Zdravím vespolek...
Dlouho jsem přemýšlela, jestli sem napsat, ale nakonec jsem si řekla, že se asi opravdu potřebuju vypovídat, tak to tak prosím berte. =)
S manželem jsme se před nějakou dobou domluvili, že se začneme snažit, bylo to však v době ještě před svatbou a chtěla jsem si svatbu užít bez omezování se alkoholu, obav jak mi bude a tak. Takže jsme si řekli, že začneme tak nějak od svatby, takže bych neměla vlastně mít pocit že se nedaří, protože to je dva měsíce od svatby, jenže, bez prášků jsem už rok a čtvrt. Z počátku s tím měl tehdy ještě přítel trochu problém, protože to bylo ze zdravotních důvodů vysazené, nebyli jsme domluvení, že už budou děti, ale po dvou měsících se s tím srovnal a nijak jsme se neomezovali, sex jsme měli bez ochrany, takže když jsem pak na konci roku nedostala očekávanou menstruaci, ani ho to nepřekvapilo, akorát mi chtěl hned zakazovat alkohol na silvestra. =D No bylo týden zpoždění, test negativní a pak to přišlo. Další měsíc zpoždění už deset dní, test opět nic, zase to pak přišlo. Když to bylo i třetí měsíc a já byla zrovna na preventivce, zmínila jsem se paní doktorce, ona že to asi budou dozvuky vysazení, byť to několik měsíců chodilo jako hodinky, najednou se to prostě rozházelo, ze zdravotního hlediska nic neobjevila. Dala mi na vybranou, buď znovu antikoncepce, nebo utrogestan, který by prý mohl pomoci s otěhotněním, po dohodě jsem zvolila utrogestan. Ten na cyklus pomohl hned, stačily tři měsíce a cyklus zase chodí jako hodinky. Dobrala jsem co mi paní doktorka napsala a pro další nešla, že uvidíme co bude, že necháme volný průběh. No jenže se nějak nedaří. Myslím si, že by na to antikoncepce neměla mít už vliv a tak občas propadám depresi, kor když se kolem mě objeví holky, co otěhotní hned, ani to neplánují vyloženě, to mi moc nepřidává. Každopádně jsem se objednala na gyndu se poradit s paní doktorkou a aby na mě koukla, protože poslední tři měsíce mě trochu zaráží moje menstruace. Začnu lehce špinit, to trvá 2dny, pak mám 1,5-2 dny silnější menstruaci, pak den vůbec nic, ani kapka a další den se to zase ozve, není to kdovíjak silné, ale ani špinění a pak to skončí. Když to tak bylo i druhý měsíc, zkusila jsem si test, ten naprosto negativní, jak jsem to čekala, ale chtěla jsem pro jistotu. Poslední měsíc a půl se ale cítím divně, nejprve jsem měla pocit divných tlaků v podbřišku, nejvíc jsem to cítila večer v posteli před usnutím, ale i v práci jsem to na sobě zpozorovala, což byl tak trochu můj důvod k objednání se, abych věděla, že tam je vše jak má být. Teď v týdnu se navíc přidalo zvláštní bodání v podbřišku. Nejprve se objevilo, když jsem šla po delší době čůrat, protože jsme byli v horách, nebylo kam si odskočit mimo přírody a já tam nechtěla obnažovat svůj zadek, aby mi neumrzl. Jenže od té doby je to docela časté. Třeba právě když si sednu na záchod, ale cítíla jsem to i v posteli v leže, dost to bolelo jeden večer i při sexu, trochu mi to dělá problémy při mé spící pozici "supermana". Hodně do bolí na levé straně, ale jsou chvíle, kdy to bolí všude v podbřišku. Teď když to píšu, tak to zrovna trochu pobolívá zas na pravo, asi jsem hypochondr. =D Jsem z toho trochu nesvá a mám to hrozně v hlavě a je mi jasné, že se asi hrozně moc pozoruju, ale neumím to z té hlavy vymazat. … Tak to jen takové moje povídání. Snad mi prominete můj sloh. A kdyby jste některá chtěla pokecat, budu ráda. Přeji hezký večer. =)
@vitezove Nechráněnej sex máme rok a měsíc. Jen nedávno jsme si to řekli na hlas, že se budeme snažit. Takže nehrotím to po dvou měsících jako takových, protože celou tu dobu předtím se to taky mohlo povést, i když jsme si to neřekli nahlas a nepovedlo se. Utrogestan jsem dobrala v červenci a bolesti břicha začali v říjnu. Antikoncepci jsem přestala brát loni v srpnu, takže ta by na to už mít vliv neměla, jak jsem psala. Právě, že se bojím aby tam nebyla cysta nebo něco špatně prostě, proto jdu raději k doktorce. Kdyby jsme neměli rok nechráněný styk, tak to tak neřeším. Ale manžel není nejmladší, mě už taky není 20 a nechci něco podcenit.
@baup Pokud se rok snažíte tak se objednej do nějakého centra asistované reprodukce. Snažit se znamená mít rok pravidelný styk, buď minimálně kolem ovulace a nebo celý rok ideálně ob den.
Pokud to splnujete, najdi si nejbližší CAR a nechte si udělat testy ať víte na čem jste. Pak se můžete rozhodnout třeba jen hlídat ovulaci a nebo i jinou podporu. S gynekologem bych to neřešila. Urogestan sám o sobě nic neřeší. Potřebuješ hlavně vědět jestli máš ovulaci a kdy. A jestli ma partner zivotaschopne spermie.
@baup Ahoj, my se snažili více jak dva roky . Můžu ti říct, že mě ohromně pomohly kapky Gynex a ta mast co se k nim doporučuje Cytovital. Je mi jedno jestli to bylo jen v mé hlavě nebo ne, ale po těch kapkách jsem byla veselejší a vyrovnanější. Mastí jsem mazala i třikrát denně. Otěhotněla jsem jen po měsíci užívání. Myslet si o tom může každý co chce ,ale já mám teď v bříšku chlapečka. Držím ti palce.
@baup Tvoje pocity prožívá každá snažilka, každá by chtěla hned a každou ranní když si holky kolem těhotní i neplánovaně. To je normální, taky to tak mám. Trvalo mi 7 let, než jsem se po antikoncepci menstruačně srovnala, pomohla tomu i laparka minulý rok. HA jsem brala 4 roky a potom jsem prostě menstruaci sama od sebe neměla. Zkoušela jsem různě kapičky, čaje, produkty na podporu a nic. Jen Gynex mi upravil cyklus na 30 dní. Teď jsem měla 3. cyklus Clostík a pak mě pošle do centra. Kamarádky si těhotní když si řeknou, do nás každý ryje, že už by jsme měli taky. Buď v klidu, takhle to má spousta holek. A taky už nám není dávno 20 ani jednomu. Obzvlášť potěší, když doktor řekne, že to přirozeně nepujde, aniž by si pořádně přečetl kartu. Je to těžký, je to náročný, každá menstruace je nejen fyzicky bolestivá. V okolí máme jen 1 pár, kterýmu to přirozeně nejde už asi 4 roky, jinak všichni už mají děti, a dokonce už všichni plánují druhý. Je to těžký, neříkám, že někdy nepříjde depka, ale řešit to pořád je mnohem více únavný.
Nebrala jsem HA od roku 2012, 2014 první těhotenství neprosperujici, pak prokazatelně 2x biochemické a až vloni v září, po dvouměsíčním užívání duphastonu na srovnání cyklu, jsem otehotnela, donosila a letos v červnu porodila krásného a zdravého chlapečka . Takže rok snažení, je zatím nic...
@amazonkajanik Gratuluji, že se to povedlo a máte malého. A já chápu, že rok je oproti jiným nic. Ale nechci a nebudu doma jen tak čekat několik let, abych se pak dozvěděla třeba, že to přirozeně vůbec nepůjde. Takže uvidím co mi zítra na gyndě paní doktorka řekne. Když jsem tam byla v dubnu na preventivce, ptala se právě co a jak ohledně plánování těhotenství. Navíc, antikoncepci jsem vysadila na doporučení lékařky, protože se ukázalo, že mám chlamydie, na které jsme oba dostali antibiotika. Takže i to mě trochu děsí, aby nebyl kvůli nim nějaký problém.
@zuzaadol Děkuju a gratuluju. =) Já vím, že to mám hodně v hlavě a byť mi každý říká, ať na to nemyslím a půjde to samo, tak to není tak lehké, jak se řekne. No každopádně jsem nám k ježíšku pořídila na duben takovou menší leteckou dovolenou (nikam daleko, dle kamaráda pilota asi tak hodinka čistého letu), že prostě budem plánovat co kdy kde podnikneme, jakoby se nechumelilo a třeba nás to překvapí, že nakonec nikam nebudeme moct pro mé těhotenství (ty propadlé letenky a ubytovaní by mi za miminko stáli). Ale zatím to na to moc nevypadá. Teď jsme byli na dovolené na wellnessu, myslela jsem, jak vypnu hlavu, ale bohužel. Dokonce v obchodním domě kolem nás bylo dost těhulek, manžel si vždy dělá srandu, že spolkly meloun, a mě hlavou prolítlo, jestli já ho vůbec někdy spolknu. Jsem bohužel typ, který vždycky chtěl miminko, ať se v mém životě dělo cokoliv, vždy jsem věděla, že kdyby přišlo, byla bych nejšťastnější. Takže když jsem našla konečně chlapa, co si mě vzal a děti se mnou chce, nenesu teď úplně dobře to, že to nejde tak, jak jsme si představovali. A byť o tom s manželem moc nemluvíme, tak vím, že to taky řeší, akorát s nejlepším kamarádem. Ten se mě posledně i vyptával v soukromí, jestli není nějaký problém. Takže děkuji za držení palců. =)
@aselluska Děkuji za tvá slova. Přesně tak jak píšeš, všude kolem mě jsou holky, které jsou těhotné ani neví pomalu jak. Já znám taky jen jeden pár, kterému to nejde, ne tedy osobně, ale přes bývalou kamarádku z vyprávění a jednou jsem se s nimi setkala, to jsem to o nich nevěděla ani ještě. Právě že já menstruaci normálně mám, když se začala opožďovat, tak mi paní doktorka, když jsem tam byla, řekla po prohlídce, že to vypadá, že začínám zrovna ovulovat. Takže jsem si myslela, že to bude v pohodě, kor když se to po tom utrogestanu hned srovnalo. Ale ta pauza v menstruaci mě trochu děsí, teď jak jsem nadmutá, pobolívá mě ten podbřišek a ty tlaky tam se mi taky nelíbí. A není to ovulací, nebo že by přicházel menses. Tak doufám, že to nebude nic hrozného. Ale právě že od své kadeřnice a i od kosmetičky slyším, že je dost lidí, co řeší že jim to nejde, tak to mi trochu otevřelo oči a nechci nic podcenit a čekat kdovíjak dlouho, než něco začneme řešit. Když se ukáže, že jsme oba zdraví, pak už nám nezbyde nic jiného, než čekat, ale chtěla bych vědět jistě, že je vše jak má být. =)
@baup začni měřit bazální teplotu, je jen možné, že ji máš posunutou a netrefujete se do ní.kazdy cyklus může být jinak...a celkově ti bazalka pomůže a vysvětlí, jak tvé tělo funguje... rozhodně bych začala tímto a ne nějakým centrem...prvně vysledovat, zda ovulace je a kdy vůbec je🙂
Zdravím, tak já jen malé doplnění... Ty moje bolesti byl močový měchýř, byť jsem neměla žádné problémy při čůraní, tak na pohmat byly močové cesty dost bolestivé, takže jsem dostala antibiotika. Zdá se, že zabraly. Nicméně mě paní doktorka prohlédla i ultrazvukem zevnitř, vše vypadá v pořádku. Dostala jsem nakázáno koupit si ovulační testy a dělat si testy. A přes Vánoce jsme se měli rozmyslet, jestli chceme zkusit centrum, že by mi po Vánocích napsala doporučení. Což se zdá, že snad nebude ani třeba, protože včera menstruace nedorazila, ani špinění nic, od včera mě lehce pobolívají prsa a dnes jsem zkusila teď po práci test, jsou na něm dvě čárky, jedna teda o ždibec slabší, ale je zřetelně vidět. Takže jsem panikařila úplně zbytečně zdá se... Takže se omlouvám... =)

@baup Takže se snažíte jak dlouho????? Dva měsíce???? Vážně? Jestli to takhle hrotíš po dvou měsících tak neotěhotníš nikdy. Zaměstnej si hlavu něčím jiným. Pokud ti skáče ms, tak je to hormonální nerovnováha. To taky může způsobovat bolesti v břiše. Tak rok se tělo zbavuje antikoncepce. Tlaky v břiše ale dělá i utrogestan. Taky to může být cysta nebo jen blížící se ovulace/menstruace. Doporučuji jít na kurz hormonální jogy a cvičit jí. Tím si srovnáš ms. A přestaň řešit otěhotnění, užívej si sex, užívej si manželství a uvědom si ,že průměrně trvá člověku otěhotnět rok.