Těžké hubnutí, jaký přípravek používáte?
V roce 2016 jsem otěhotněla, ale bohužel žádné miminko v ruce do teď nemám. Psychika špatná, nervy pracují na plné obrátky a touha po dítěti je silná.
Pro uklidnění sáhnu po sládkem :(...
Mám nadváhu dost velkou, no spíš obezita.
Od listopadu 2017 se s tím snažím něco dělat, je mi jasné že moje váha může třeba bránit i otěhotnění...
Na rotopedu mám odjeto nespočet kilometrů, každý den nebo ob den se snažím cvičit. Teď co je už i venku hezky jezdím na kole. Váha ale vůbec neklesá a já chci za každou cenu zhubnout a proto bych chtěla vyzkoušet i nějaký přípravek co k hubnutí pomůže.
Jaké používáte nebo s čím máte zkušenost?
Prosím odpovědi tipu ať tolik nejím nebo tak něco si prosím nechte. Snažím se jíst málo a časo a hodně zeleniny a dopoledne ovoce.
Děkuji za každou odpověď.
@kaculik007 Pokud se nepřežíráš, nejíš prasárny, sportuješ a přesto jsi obézní, tak to chce doktora, protože to není normální. Na přípravky se vyprdni, to ti spíš uškodí.
@kaculik007 No jsem si dost jista, ze problem je v tom, ze prave jis malo. Vetsina lidi s nadvahou je totiz podvyzivena. Na nejake pripravky se vykasli, jedina cesta je zmenit zivotospravu a zacit poradne a vyvazene jist. Pokud chces investovat do neceho penize, nech si od odbornika sestavit jidelnicek. A klidne mrkni k nam do skupinky https://www.modrykonik.cz/group/8129/
Souhlasím s @misa357. Ještě mě napadá, jedna věc, zda jíš opravdu málo, nemusí Ti to stačit a proto se Ti nedaří hubnout.
K Tvé otázce: Já měla dobre zkušenosti s KetoFit. Měla jsem to jen na týden a pak cca ještě měsíc dodrzovala.
Popravde? Zadnu hubnouci pripravek nezabere. Vse se zpet vrati. Nejvetsi uspech je strava. Mamka sla do sveta zdravi kde ji pomohli a ma uz dole 10 kilo. Sestavili ji stravu a vse kolem. Vse je o jidle,pokud nemas nejaky zdravotni problem. Zajdi za odbornikem.
@kaculik007 ja bych ti doporucila stahnout si kaloricke tabulky do mobilu a treba tyden dusledne zapisovat ... Myslim ze takhle se nejlip dozvis jestli skladba tveho jidelnicku je spravna nebo ne a co tam je spatne .... Pak budes vedet jak si to nastavit ...dulezity je spravny pomer bilkovin a zdravych tuku se sacharidama se pak da docela dobre hybat .... Do tehle appky si zapisujes i vydej energie takze mas potom krasne prehled .... Drzim palce ☺️ pripadne kdyby jsi chtela dat na radu s nejakou keto dietou 🤢 tak misto ni doporucuji nacist si neco o nizkosacharidove strave 😉
@kaculik007 Osobně si myslím, že nejlepší by bylo jít k dr. Ten Ti nejlépe poradí, jak zhubnout. Třeba tě odkáže na nějakýho výživovýho poradce, který pomůže sestavit jídelníček. Pokud se již nákou dobu snažit kila dát dolu sama a nejde to, nemá cenu to nechávat náhodě. Šla bych fakt k dr.
Velmi, opravdu velmi doporučuju k přečtení tyto knihy https://www.michaljoseftoth.cz/moje-publikace
Popř. jejich autor sestavuje i jídelníčky - info na té samé stránce. Vykašlat se na všechny přípravky, diety, nastudovat si, jak naše tělo a životospráva funguje, naučit se přemýšlet o stravě. Samozřejmě můžou být některé zdravotní problémy, které zhubnutí komplikují, ale se správnou stravou a pohybem se toho dá opravdu zvládnout hodně.
Jinak bohužel, ani jít k doktorovi, k obezitologovi, k nějakému výživovému poradci, nemusí být správná cesta. Jako ve všech profesích, jsou dobří a špatní výživoví poradci. Bohužel i na obezitologii u studovaného lékaře často člověk narazí na šílený přístup, kdy nasadí člověku bez rozdílu zcestný jídelníček o 1200 kcal, o různých "poradcích" lépe řečeno prodejcích různých koktejlů a doplňků ani nemluvě.
@kaculik007 Doporučuji se spojit s někým, kdo tě povede. Kdo zhodnotí tvůj jídelníček, pohyb. A navede tě na správnou cestu. to, že si hodně cvičíš a jíš (podle tebe) dobře a nehubneš znamená, že to prostě dobře není.
- můžeš mít nevyvážený jídelníček, příliš sacharidů, málo bílkovin, málo přijatých kj a tělo si dělá zásoby
- můžeš sportovat při špatné tep. frekvenci na hubnutí - a to je opravdu obovský problém všech těch povzdechů - furt cvičím a nehubnu.
- žádné přípravky, které by za tebe zhubly , nejsou.
Diety v dlouhodobé perspektivě nepomáhají. Všechno je hlavně v hlavě.
Ja bych zašla za odborníkem. Poradí co a jak.
Super knížka je i Břicháč Tom.prvni dil je povídání o tom,co je dobré jíst a co ne a pár receptů a další 2 knihy jsou recepty.😉
@edicad souhlasim,brichac tom je super. Muze mu clovek I napsat
jestli chces zhubnout zacni tim ze si tyden az dva budes vazit a zapisovat co snis, opravdu poctive. tak to hod do kalorickych tabulek aby si zjistila jak na tom jsi. predpokladma ze zjistis ze si neuveritelne podvyzivena a to je paradoxne duvod tve obezity. ono totiz kdyz telo dostava malo tak vse uklada protoze s eboji ze dostane jeste min. pak si clovek musi nastavit kolik ma skutecne snist a zacit se nutit snist toho mnohem vic(samozrejme mluvim o vyvazene strave). tam je dulezite vydrzet protoze je pro cloveka tezke uverit tomu ze kdyz zacne vic jist tak zhubne.
@tulikiss Souhlas. Nicméně bohužel hodně lidí i když si spočítají, jaký mají příjem, tak jim nedojde, že jí málo, protože prostě neví, kolik je přiměřený příjem pro redukci. Dobře si pamatuju, jak jsem hubnula před cca 8-10 lety. Vyčetla jsem, že "minimální příjem pro hubnutí bez dozoru lékaře" je 1200 kcal. Tak jsem si prostě nastavila jídelníček na 1200 kcal. Až před 2 roky jsem objevila takové věci jako bazální metabolismus, celkový příjem a výdej, makroživiny a jejich zdroje. Drtivá většina lidí bohužel neví, jak vhodně a trvale zhubnout.
@lenkas1982 Tak dneska už mají všelijaké aplikace nebo plánovače na webech filtry, které toto eliminují. Před výpočtem se to ptá na podrobnosti, práci, sport, aktivitu, spánek..
@kaculik007 Než kupovat nějaké šmakulády na hubnutí, tak bych ve tvém případě nejdříve navštívila nějakého poradce, který by mi pomohl, protože pokud tak často cvičíš a stravuješ se dobře, jen to sladké občas, tak bude asi něco špatně, třeba špatně nastavený plán.
@berenika39 To sice ano, ale třeba ty zmiňované kalorické tabulky to počítají dost blbě a nějaké aktivity je do nich nejlepší vůbec nezadávat. Jsou dobré na zadávání jídla, to započítávání výdeje je ale dost na houby. Nejlepší je si spočítat příjem a makroživiny sám a pak to natvrdo do tabulek zadat a vypnout jakékoliv započítávání aktivit a trávení.
ja jsem taky nehubla....jedla jsem hrozně, kojila jsem a proto jsem hodně ujižděla na čokoládě...ta mi stačila a tak jsem pak už toho moc nesnědla....no a protože už se to opravdu nedalo...zaplatila jsem si kruhové treninky plus jidelniček....ten jidelniček nedodržují, to jako neni v mých silách...ale inspirovala jsem se jim...a co chci říct...ty treninky mají kurna efekt...sice ne na kila...tech jsem zhubl za 2 mesice jen asi 4...ale 10 cm v pase, 3 cm na rukách ...no a i 10 cm pres prsa....chci říct, že jidelniček je dobrej, ale postavu ti to moc nezlepší...chce to fakt cvičit pod dohhledem...a o tom, že se zlepší psychika ani nemluvím...nejlíp investovaný 3 tis. ever 🙂 ...mam to na 4 mesice dvakrat tydne
@elu Cvičení je super, ale strava dělá většinu úspěchu.
Ahoj ja jsem se začala stravovat nízkosacharidově začala jsem 19 dubna a dnes mám 4 kg dole 8 cm přes bříško, 4 cm přes zadek a1cm přes stehna. necvičím jím do syta hubnu a nemám hlad . Jestli se chceš dozvědět více naše skupinka je na facebooku nízkosacharidové stravování pro zdraví a hubnutí. Je tam spousta receptů a každý ti rád poradí 😉 Nejsou to žádné sáčky ani koktejly .
A hlavně nic neodvažuji a nepočítám manžel za stejnou dobu shodil 10 kg ale má o dost větší nadváhu než já
Jako v jiných oblastech, i tady platí Paretovo pravidlo. Takže 80 % je strava a 20 % je cvičení. Sama jsem věčná bojovnice s postavou a nejlíp jsem vypadala, když jsem se "nakopla" sacharidovými vlnami a pak jsem najela na vyvážený jídelníček. Cvičila jsem a cvičím pořád, takže viditelný rozdíl byl až těmi změnami v jídle. Teď se sebou spokojená moc nejsem, ale to už je jiný příběh. Nejdůležitější je netýrat se nějakými dietami, ale najet prostě na zdravý životní styl. Pestrá strava, přiměřený pohyb a hlavně být v pohodě.
Moc vám všem děkuji za rady. Máte pravdu, asi opravdu lepší zajít si k Dr.
@kaculik007 Souhlasím s ostatními tady. Já mám problém s nadváhou, později s obezitou, už v podstatě od dětství. Vyzkoušela jsem hromadu diet, ale bez úspěchu. Mamka je na tom stejně, jen si vždycky kupovala i různé přípravky a tablety, nic nepomohlo. Pak byla na plikaci žaludku, hrozně shodila, přes třicet kg. A už to má zase zpátky a se žaludkem má problémy. :-/ Takže bych doporučila odborníka, když se v tom člověk plácá sám, většinou to má maximálně krátkodobý efekt.
@lenkas1982 to jo, ale postavu ti to nezhezčí, bez cvičení ☹...kila ujdou dolu, ale všude ti to bude viset 🙂
Asi bych rekla vse uz co tu zaznelo a hodne je to taky o hlave. Dat se fakt do klidu a asi v tem pripade myslet na neco jinyho nez na hubnuti a dite.
@kaculik007 Myslím, že by se vyplatil i psycholog, ono taková ztráta člověka dost podstatně zraní na duši a pouhá práce "s jídlem" nemusí být úplně efektivní, pokud nejsi v pohodě psychicky.. nejdřív bych asi radila vypořádat si tyhle bolesti. jídlo (obezita potažmo) je dost často jen odraz toho, co se děje v duši. Držím moc pěsti.
@vineta děkuji, máš pravdu. Postava je odrazem duše... bohužel

Na internetu jsem četla o nápoji Choco Lite. Vyzkoušel někdo?