Utrogestan - jak se bere
Holky, nevíte jak brát utrogestan ? Dr. mi předepsat 1-1-1 od 17DC ale do kdy ? Nějak nemuzu nikde dohledat jak dlouho ho mám brat
Já brala do 26.dc,ale závisí i na jiných věcech,jina lékařka mi ho zas psala jinak. Nejlépe si asi zavolej svému lékaři a zeptej se ho.
Po IVF jsem ho brala do potvrzení výsledků krve, po úspěšném IVF do 12tt (kdy jsem na radu gynekoložky postupně snižovala dávku).
vetsinou do 25-26 dne, ale je vedet kvuli. rmu atd. muze se to lisit, nekdo bere pro tehu kazdy den nejlepsi zavolat Dr.
@iwet91 každý doktor to píše jinak vidím.. My se s přítelem snažíme o miminko už rok a půl a předepsal mi Utrogestan s tím, že mi vypadávala menstruace a na podporu tehu. Takže mi to popsal následovně. Vypočítat si 15tý den od prvního dne menstruace a brát 10 dní ráno a večer a ke konci brání Utrogestan by se měla dostavit menstruace. Funguju tak už přes půl roku, všechno dobrý.. Jednou jsem jeden měsíc vynechala, protože nám to nešlo a nevěřila jsem tomu. Pak mi ale nepřišly měsíčky. Takže jsem šla na vyvolání a znovu nasadit Utrogestan. A měsíčky dostávám jak mám. Takže mi to přijde, že je to na udržení měsíčků. Jenže nemůžu určit jestli to na podporu je (já jsem v pořádku), protože nás doktor poslal do Opavy na spermiogram a přítel nedopadl zrovna dobře.. Má líné spermie a 30% vadných spermií, mají deformovane hlavičky, takže mu předepsal vitamín E a jak byl z toho špatný, našel si na internetu nějaké prášky, které si chválili-Fertilan. Sperma má hustější a belejsi, tak doufám, že se mu to zlepšilo a na vánoce bych byla ráda, kdybych mu řekla dobrou zprávu, ale zatím nejsem tehu a už jsme z toho smutní.. 😞
@klara1997 a mas potvrzene ze ovulku mas pres utrosem? utros nlokuje ovulku kdyz zacnes brat driv nez dojde ..
@janapetrvalska noo nemám, nikdy jsem si testy nedělala a on mi určil kdy to mám brát a nikdy mi nepřišlo, že by to mohlo být tak jak píšeš. Ale proč mi to neřekl na gyndě? Určil mi "tenhle den to budeš brát a tak dlouho" a nazdar. V září jsme byli na spermiogramu a zjistilo se to do ne celého týdnu co a jak, přítel bere vitamín E a Fertilan a sperma má lepší, ale stále nejsem.. Takže by bylo vhodné si tu ovulaci zjistit no. Gynekolog ještě plánuje, že když do konce měsíce neotehotnim, tak pojedeme znova na spermiogram, ale s tím, že by mu vybrali ty dobré spermie a dali je v době ovulace mi. I tohle řešení je pro nás dobré, protože jsme chtěli spolu a ne nějaké umělé oplodnění a ani jeden z nás by do toho nešel..
@klara1997 no to je teda blbec, mel by aspon dva cykly zkontrolovat ze mas ovulku pred ja mela 15-16 dc , tak proto mi dr. napsala 17-25 . Testy jsou naprd, dr. si te v dobe ovulky ma poznat na ultrazvuk a kouknout jestli se blizi ovulka a za dva zas jestli uz probehla ... folikumetrie nebo nejak tak to nazyvaji a pak bych resila po nejkae dobe jestli se nezadari , jestli neni problem jinde ... utros upravuje cyklus , a pripadne jak by si mela potvrzene tehu se bere na podpuru zluteho teliska ktere nemusi vsem dobre pracovat tak aby se predeslo potratu .. kdyby nahodou preci jen potrat vetsinou je chyba treba ze mimi nebylo v pohode .. takze asi tak zajit k dr. poresit protoze jsou tu holciny co maji az az ovulku teeba az 18dc
@janapetrvalska Jani, tak to mě opravdu nenapadlo, že by mě s něčím takovým doktor neseznamil. Takže i když má přítel líné spermie, může být chyba na mé straně s tímhle jak tak vidím.. Tak já se k němu objednám, protože se už dlouho těšíme a stále nic a přítel si to hodně bere, že je to jeho chyba.. Rozhodně moc děkuji!! Snad se to potom teda podaří 🙂
@klara1997 tady tech kterym rekli line, ze prirozene nikdy .. je plno , a jak odblokovali psych dali si pausu tak otehotneli .. line neni nemozne🙂 ale musis vedet ze fakt mas ovulku , tak drzim palce
@janapetrvalska nám neřekli, že přirozeně nikdy, že se to povede třeba a třeba ne.. Ale co když byla opravdu vina na mé straně? Že jsem brala špatně Utrogestan? A blokovala jsem to.. Mě tak mrzí, že jsem to nevěděla a že jsem se nikde neinformovala.. A děkuji, snad se to povede, hned zítra se objednám.

tak to ti nejlepšie poviem doktor 🙂