Utrogestan. Je možné dávat 2tbl. na noc místo 1tbl. ráno?
Dobrý den ,mám užívat vaginálně Utrogestan 1-0-1 ,ráno chodím do školky a ze školky pěšky ,je možné ho dávat 2 na noc ,místo té ranní ? Mám strach ,že spíš se rozpustí a vyteče jelikož ráno není člověk v klidu .
@katherine177 já bych řekla, že je to jedno...taky jsem brala jen na noc...
@izzylka děkuji za odpověď,zkusím taky 2 na noc
@uzivatelkapetra mám zavádět,aby byl větší účinek
@katherine177 Pokud v tobě drží a nemáš ho cely zpět venku, tak je to v poradku 🙂 jinak určitě nepolykat, lepší účinek ma přímo na sliznici v pochve plus z většině žen po polknuti je zle a jsou malátné 🙂
Ahoj, já tedy brala Utrogestan (respektive Progesteron jako účinnou látku) od transferu embrya až do 36TT - a to VŽDYCKY 2 tablety na noc a vaginálně. Ráno jsem ho neměla nikdy. Polykala jsem ho jen v den provedení cerkláže čípku, jinak nee, protože vaginálně má o 90% vyšší účinnost.
Akorát tedy já na Utrogestan měla alergickou reakci (svědění, otok), tak mi ho pak měnili za Crinone gel, a to už bylo v pohodě.
Já bych ráno polykala, večer zaváděla. Já beru např 2-0-2 a vše polykám. 👍
Děkuji všem
Nevím jak je to s účinností, ale já ho po ivf všechen užila orálně a mám z prvního pokusu syna, takže za mě spokojenost
@katherine177 zaváděla sem 2-0-2 a také ze mě vytekl ale rozhodne tam něco zůstane pak by ho přeci nepsali na ráno kdyby neměl žádnou účinnost 🤷🏼♀️😊
@katherine177 v sanusu mi jedna doktorka rekla 1 0 1 a na dalsi kontrole jina 0 0 2, takze jsem zavadela 0 0 2, bylo to pro me lepsi a myslim, ze v tom nebyl rozdil

@katherine177 a zkusila si ho normálně polykat? Mě to třeba problémy nedělalo