Věkový rozdíl mezi dětmi. Chtěli jste spíš větší nebo menší?

positivemind
31. pro 2021

Ahoj, jaký mate věkový rozdíl mezi dětmi? Chtěli jste spis větší nebo menší? Jaké to mělo komplikace? Jste tak spokojené nebo si říkáte s odstupem, že to mělo být dřív/později?

A všechno krásné do dalšího roku 💖✨

barulina
31. pro 2021

@positivemind mám rozestup 7,5 let a super.

gramar
31. pro 2021

@positivemind máme dvouletku, občas to bylo náročné, hlavně třetí těhotenství, pak to bylo fajn a teď nejstarší cestuje do puberty a bože jestli to u všech přežiju, budu mít svatozář 🤣 Nám ty dva a čtyři roky v celku vyhovují, ale pravdou je že jsem byla dost mladá a měla víc energie, teď bych do toho asi takhle "rychle" za sebou nešla, víc bych si užívala "mimina", protože po návratu z porodnice najednou ty děti hrozně "dospěli" 😉

verunkanatalka
31. pro 2021

18 let a já si nestěžuji👍

lenkajan
31. pro 2021

Máme rozdíl přesně 1,5 roku. První dva roky byly náročné, ale pak už super a přicházejí pouze ty výhody….mají k sobě hodně blízko, rozumí si, jsou jak dvojčata.

emamaira
31. pro 2021

@positivemind máme 3 roky a čtvrt, mohlo to být třeba o půl roku méně. Chtěla jsem, aby k sobě měli blízko, ale takhle je to super, vidím samá pozitiva 🙂

bohumilakupkova
31. pro 2021

Rozestup 2 a 2,5 roku. Neměnila bych, protože k sobě mají blízko, vyhrají si spolu a mají se rádi. S bratry jsme o 8 a 16 let a mám je samozřejmě taky ráda, ale je to úplně jiný vztah. Zase mamka si chválila, že na každého měla klid a mohla se mu věnovat. Každé má něco do sebe. 🙂

misicka1988
31. pro 2021

@positivemind Dcera - rozdíl 5,5 roku od syna - dále 11 let pauza mezi poslední dcerou. Nejmladší dcera je tedy od té nejstarší skoro 17 let. Starší děti nejmladší milují, i si s ní hrají. Ale kdybych mohla měnit, první dceru a syna bych měla blíže u sebe 🙂 Teď je dětem 22-16-5 let.

fatal_error
31. pro 2021

@positivemind Mam 2 syny a mezi nima 2 a ctvrt roku. Zari 2017 a prosinec 2019. Chtela jsem co nejmensi rozdil, byla jsem mezi klukama chvili tehotna, rozdil by byl rok a 3/4, ale tehdy to nevyslo. Rozdil 2 a ctvrt je nakonec dobry, kluci si spolu celkem hrajou, to je fajn, myslim, ze budou partaci.

Ted jsem byla tehotna opet, termin porodu jsem mela kveten 2022, ale nevyslo to, v 17.tt vyvolany potrat.
Jeste to chceme zkusit a to by rozdil vychazel na cca 3 roky mezi mladsim synem a pripadnym miminkem a 5 a ctvrt mezi starsim synem a pripadnym miminkem a prijde mi to uz dost na hrane. Tech 5 let a kousek mezi nejmladsim a nejstarsim uz se mi zda dost v tom smyslu, ze by si moc nerozumneli, ale treba se pletu.
Muj tata mel brachu o 5,5 let starsiho, jako deti prej nic moc, ale v dospelosti meli vztah uplne super. Nez tedy stryc zemrel.

treasurka
31. pro 2021

@positivemind Mám tři děti po roce a půl a čtvrté po 4 letech od třetího. Určitě je lepší ten menší rozdíl, teď tu malou, chudáka taháme všude s sebou, jako kotě, i když by potřebulala jiný denní rytmus, než ti starší. S nima je všechno najednou, najednou na lyže, najednou na brusle, krásně to na sebe navazuje... Je pravda, že ty první 3 roky mám v mlze, ale stálo to za to.

barmil
31. pro 2021

@positivemind 11let a super

bor
31. pro 2021

rozdíl 5 let a je to hodně. Starší 9 let, mladší 4 roky, každý vyžaduje jiný režim.

lentilkah
31. pro 2021

3 roky a 7 mesicu a za me dobry.

teryem
31. pro 2021

Máme rozdíl 7 let.. Teď super, velkej brácha je super, pak počítáme s pauzou, kdy už bude kluk v pubertě a malá ho asi bude sr*t, ale pak se snad zase setkají a budou parťáci do života 😊

sasbu
31. pro 2021

My máme na den přesně 3 roky a za mě super. Starší šla do školky, měla jsem čas na mimino. Starší jsem naučila všechno potřebné, teď se věnuji mladší. Já si nestěžuji.

areh
31. pro 2021

2 roky a 10m. Taky si jsem spokojená. Mladšímu je 16m, už si spolu hrají. Starší chodí do školky, odpoledne máme aktivity společně.

maxulekapcule
31. pro 2021

Já mám 5 a čtvrt, a syn je skvělá chůva, nestěžuju si

chrystyanna
31. pro 2021

@positivemind pokud to výjde, budu mít rozdíl 2 roky a 7 měsíců, chtěli jsme i dřív, ale vyšlo to takhle. Malý se teprve teď(2roky) začíná učit na nočník, nemluví, málo ji atd. Ono plán je jedna věc, realita druhá no.

neomenia
31. pro 2021

Mame 5 let a ideal by byl pro mě 4 roky, ale potrebovala jsem dodelat atestaci ( zdravotnictví) a chtela jsem ji stihnout s jedním dítětem. Jsem spokojená, rozhodně lepší, než být urvana ze standartniho rozdílu 2-3 roky, to bych si hodila mašli.

neomenia
31. pro 2021

A každému se mohu venovat zvlášť, mám pocit, že ty sourozenci o dva roky, že prostě ten vývoj je zpomalený, že ta mama se prostě nemůže věnovat vsem, a je to fakt znát.

Na druhou stranu- je mi jasne, že nebudou třeba až takoví parťáci,bjako pro menším rozdílu, ale o to mi tak nejde. Zatím si ale vyhrají docela hezky ( dcera 8, syn 3). Ja a bracha jsme byli o 9 let a to bylo hodne, kazdy jinde dodnes( 35 a 26 let).

marselina
31. pro 2021

@positivemind jeden syn 16, druhy 13 a v únoru benjaminek💗

veruuu_kubesovic
31. pro 2021

Chtěla jsem menší rozdíl, ale nakonec máme necelé 4roky

lentilkah
31. pro 2021

@veruuu_kubesovic Taky jsem chtela mensi rozdil...kdyz jsem byla jeste bezdetna 🙈 😀

veruuu_kubesovic
31. pro 2021

@lentilkah mnooo poprvé jsem otěhotněla sotva jsme se začali snažit, podruhé až za rok...

lentilkah
31. pro 2021

@veruuu_kubesovic Chapu. A prijde ti ten rozdil necele 4 roky spatny?

felixfelicis
31. pro 2021

Mezi jedničkou a trojkou je 3,75 roku a kolikrát jsem si říkala, kdyby mezi nimi nebyl ještě jeden, jaká by to byla pohoda 😀 Ale jsou každy jinde, jeden ještě skoro mimino, druhej už skoro školák. Dvouletý rozdíl není tak pohodlný pro rodiče, ale lepší pro děti, pohraji si spolu brzo jako rovný s rovným, není to tak, že starší milostive odhledne od Lega a zabaví mrnouse 🙂 Sporty se taky dají dřív dělat společně...U 2 děti za mě ideální rozdíl 2-3 roky, ani víc, ani min.

veruuu_kubesovic
31. pro 2021

@lentilkah
Pro mě aktuálně akorát, ještě máme v plánu třetího prcka a do 10let nejstarší to snad stihneme 😉

andelka
31. pro 2021

Mám obojí. Jak malý 22 měsíců,tak větší necelých 7 let. Ještě mezi nejstarší nevlastní dcerou a nejmladším synem je 13,5 roku. Každý rozdíl má něco. Pro děti asi nejlepší ten menší. Pro mě ten prostřední. Ten největší je úplně o ničem ( u nás, zvlášť proto,že k nám od puberty dcera skoro nejezdí, syn ji vnímá asi tak nastejno jako tetu). Každý věkový rozdíl má pozitiva i negativa. Některý je lepší pro děti, některý pro rodiče. A taky záleží na pohlaví dětí a povaze. Žádný rozdíl mi nepřijde úplně top.

jannym
1. led 2022

Rozdil mam 4,5 roku, ze zacatku to bylo fajn, ted je to trochu narocne, v podstate jsou stale nemocne skola/skolka nam dava zabrat, ale vzasade maji pekny vztah, nekdy se rvou a nenavidi, nekdy se miluji az za hrob…

aspie83
1. led 2022

@positivemind Máme mezi kluky neplánovaně necelých 20 měsíců a nakonec mi to přijde fajn ☺️ někdy je to sice pro mě náročné, ale čekala jsem to horší 😉 postupem času to bude, myslím, lepší a lepší a hlavně pro ně to bude výhoda ☺️ i když pro nás taky.. lépe se naplánuje program atd 😉

me_druhe_ja
1. led 2022

15m, neplánovaně. Doposud není ani jedno pozitivum, sama negativa. Ideální rozdíl vidím 4-5 let a to jak pro děti, tak pro matku. Ta se může plnohodnotně venovatz oběma dětem, takže ty nestradaji jak u malýho rozdílu a sama není zničena fyzicky i psychicky.