Vitamíny při snažení. Jaké byste poradily?
Zdravím všechny, potřebovala bych poradit. S manželem se snažíme rok o miminko, doktor mi bral krev, hormony v pohodě, ovu probíhá, manžel taky v naprostém pořádku. Ovu mám kolem 18 dne, plus minus ty dva dny, nemám ji úplně přesně, ale každý měsíc ji mám, poznám podle bolesti břicha a dělala jsem ovu testy. A chtěla bych nějaký doplněk stravy nebo bylinky na podporu otehotneni, premyslela jsem nad nosifolem, inofolic nebo možná femigard či drmek? Za tu dobu co se snažíme jsem vyzkoušela gynex a kontryhel. Na druhou stranu jsem četla, ze mi bylinky můžou cyklus rozhazet, když ho mám jaks taks pravidelný, tak já nevím, můžete mi prosím poradit? Budu rada za vaše rady a zkušenosti, dekuju 🙂
Také jsem brala 2x denně fertipronu.. ale hned 2. měsíc jsem byla těhotná... Nevím zda to mělo nějaký vliv 🙂
@lucieevita tak to je super, na to jsem se taky koukala holky 🙂 a myslíte, ze to k něčemu bude i když mám ovu pravidelně každý měsíc bez čehokoliv? 🙂 a ještě prosím kdy se začíná ta fertiprona brát? Teď jsem cca 6 dpo, tak nevím jestli až po ms nebo klidně hned ? 🙂
@verca_0 já jí začala brát ten den, co jsem si jí koupila.. jinak jsem to neřešila. Ovu jsem také měla pravidelně, ale krátkou luterarní fázi a nakonec to vůbec nevadilo.. stačilo 9 dní od ovu do ms a stejně jsem otěhotněla ♥️
Mně v CARu udělali krevní rozbor, vše v pohodě až na vitamin D, měla jsem hodnotu snad 13 místo ideálních 30. Podle doktorky to tak u nás ale má většina populace... Tudíž vitaminem D nic nezkazíš ;) Ale údajně to chce pravidelnost, aby se efekt projevil. Brala jsem 2x denně 1000 jednotek po dobu 3 měsíců, pak jsem to začala kombinovat s Femibionem (třeba ráno Femibion, jelikož tam už nějaké déčko je, večer samotný vitamin D).
@lucieevita tak to vypadá, ze zítra jdu do lékárny 😀 tak dekuju za tip, a nevadilo by ani při případném těhotenství ?!
@verca_0 nene,bere se i celý první trimestr.. dobré i pro miminko 👌
@lucieevita dekuju mockrát 🙂
Ahoj holky..Prave jsem se zaregistrovala a hned ctu vasi diskuzi..Ja vysadila HA v polovine rijna a take se nam zatim nedari.Teprve druhy mesic budu delat ovu testy zda u me probiha to spravne obdobi...ALe na vase doporuceni zkusim i vitaminy co radite v teto diskuzi dle vseho tim nic nezkazim🙂Děkuji...
muzu se jeste zeptat na vas nazor a zkusenost s Pregnafolinem?dekuji
Taky se tadı přidám s pozitivní zkušenosti s Fertipronou, jsme snazili bez jakékoliv podpory skoro rok a nic, mám strašně dlouhý cyklus a ovulace těžko předvídat. Ale když jsem začal brát Fertipronu tak těhotenství mě nastalo na druhý měsíc a nemůžu to vysvětlit jináč než že to stalo přesně kvůli ní (a jsem byla hooodne překvapena)

@verca_0 my jsme se snažili 4 mesice, dělala jsem ovu testy a nic. Pak jsem začala užívat Fertiprona 2x denně a manžel Folandrol 1x denně a hned ten první měsíc co jsme to začali brát jsem otěhotněla. Těžko říct jestli to bylo tím, nebo náhoda, ale určitě se tím nic nezkazí.