Žádné vhodné embryo po 5denní kultivaci

dicko
23. říj 2017

Po 5.ti denní kultivaci vajíčka, nebylo nalezeno žádné vhodné embryo pro Genetiku embrya

dicko
autor
23. říj 2017

Zdravím snažilky,

chtěla bych se poradit, jaký je další postup, či jaké máte zkušenosti při IVF, kdy byli vajíčka na 5.ti denní kultivaci. Bohužel ani jedno vajíčko nemá kvalitní embryo. Jelikož mám za sebou 4 potraty, bylo nám doporučeno po kultivaci, nechat podstoupit genetiku embrya. Bohužel to skončilo dřív než jsem čekala. Máte s tím někdo zkušenost? Při odběru jsem měla 14 oocytů, z toho bylo 8 vajíček oplodněno. Dekuji

jezz1e
24. říj 2017

@dicko Ahoj, jsem na tom podobně - 2 x potrat, v září IVF s dlouhým protokolem, na stimulaci jsem reagovala mizerně, takže nakonec oplodněno 5 vajíček a jen jedno se dožilo 5 dne, bohužel nekvalitní, takže PGS nešlo udělat (a nechytlo se).
Příští cyklus bych měla začít stimulovat znovu, tentokrát zkusíme krátký protokol. No a když to bude stejně mizerné, nezbývá než jít do darovaných vajíček.

dicko
autor
24. říj 2017

Ahoj jeeze1e, už jsem párkrát četla dlouhý a krátký protokol, ale nějak nevím jaký jsem podstoupila a jaký je mezitím rozdíl. Logicky beru že by se mělo jednat o časově delší užívání injekcí...? Já jsem si píchala Menopur cca týden, a začátek byl druhý den menstruace. To byl tedy krátký protokol?
A objasnili ti, čím to je že žádné vajíčko nemělo kvalitní embryo na PGS?
Já mám teprve příští týden jít k doktorce, která mě to objasní a budeme řešit další varianty. Už se nemůžeš tentokrát dočkat cyklu než se to znovu rozeběhne. Někde jsem četla že někdo čekal cca 3 měsíce než mohli znovu zkoušet. Držím ti moc palce 🙂

jezz1e
24. říj 2017

@dicko Dlouhý protokol začíná injekcí v cyklu předcházejícím stimulaci, která tělo uvede cca na 4-6 týdnů do umělého přechodu. Pak normálně přijde MS, ale stimulace začíná cca 14 dní po injekci bez ohledu na to, kolik dní je to od MS (protože tělo hormony neprodukuje). Obvykle se tedy stimuluje vyšší dávkou. Výhodou by měla být lepší kontrola stimulace.
U mě vidí lékaři problém ve věku (je mi 38), takže s tím se nese i ta nekvalita vajíček a následně tedy embryí. Ale samozřejmě věřím, že v tomto případě měl vliv i ten způsob stimulace (první týden mi folikuly nerostly vůbec, nakonec jsem stimulovala Menopurem 225 jednotek 20 dní) a příště to bude lepší.
Jinak 3 měsíce pauza je povinná pro schválení pojišťovnou (a asi i trochu zdravotně, aby se tělo vyčistilo od hormonů), takže já budu znovu stimulovat po třetí menstruaci od minulého pokusu. V mezidobí jde zkusit nativ nebo myslím že i minimálka.

dicko
autor
24. říj 2017

Děkuji ti za objasnění. Mě taky každý vyhrožuje věkem. Příští týden je mě 37 a pokoušíme se o první. Jen to nějak za ty 4 roky nevychází. Ale to dobře znáš vid. Držím palce at druhý pokus vyjde úspěšně a dělá ti radost 🙂