Asistovaný hatching nebo embryo glue?

mkplusmk
8. čer 2018

Ahoj, v červenci jdu do druhého IVF a doktor říkal, že by bylo dobré jednu tuto metodu udělat. Tak přemýšlím, zda to zahrnout do plánu k IVF či ne. Oba výkony stoji nějak okolo 3500 kč. Určo bude prodloužena kultivace, ISCI a pokud budou, tak zmrazeni embrya (při 1 IVF nezbylo žádné embryo na zamrazeni). Máte s nějakou metodou zkušenosti a jakou by jste spíš vybrali?

lufulie
8. čer 2018

Obojí!!!

jezz1e
9. čer 2018

Taky jsem dávala obojí, i když AH byl jasný, protože embrya měla jít na PGS. Ohledně embryoglue se pravděpodobně budeš moci rozhodnout i později, třeba podle počtu embryí. Dle mé dr. embryoglue zvyšuje úspěšnost o 3-4 %.

mkplusmk
autor
9. čer 2018

@lufulie
@jezz1e
A zadařilo se Vám až když jste použili tyto metody? Každý právě má jiný názor někdo říká, že to zvyšuje úspěšnost a někdo, že je to spíš placebo. Tak nevím.

lufulie
10. čer 2018

@mkplusmk ano zadarilo az tehdy. Bůhví, či zafungovalo placebo či zvolená metoda, ovšem člověk si pak mohl říci, že pro úspěch udělal maximum.

soleilll
10. čer 2018

@mkplusmk Počkala bych, co řekne embryolog. Odborník odhadne, jestli je AH nutný - jestli je obal pevný nebo "normální". Na embryoglue moc nevěřím. Podle mě je podstatnější prodloužená kultivace a ICSI (případně PICSI).

ovecka14
10. čer 2018

Ahoj. Měla jsem AH i EG, závadela se třídenní embrya a čekám dvojčátka. Doporučuji obojí ☺️

mkplusmk
autor
10. čer 2018

@soleilll prodlouženou kultivaci i Isci určitě dávat budu. To jsem měla i při prvním IVF. Jo to je pravda, že embryolog bude vědět nejlíp, zda je AH třeba. Snad jim nepůjde jen o peníze.
@ovecka14 tak to ráda slyším a moc gratuluji.

vendulam
11. črc 2018

Já mám Benfolu 225 a doplácela

knoflikarka
11. črc 2018

Neměli jsme dle doporučení Dr. ani jedno, jen ICSI a PK, podařilo se otěhotnět po ET blastocysty.

ovecka14
Autor odpověď smazal
Zobraz