Kolik embryí transferovat? Jak byste se rozhodly vy?

marrat
2. čer 2021

Dobrý den, dámy!
Vím, že si to musím rozhodnout sama, ale zajímalo by mě, jak byste se rozhodly Vy a nebo, jak jste se rozhodly, pokud jste byly v podobné situaci.
Z prvního IVF mam krásného syna a 2 zamrazena embrya. Jedno je kvality AB a druhé ještě horší. Jediný důvod proc bylo IVF je, ze mam neprůchodné vejcovody. Žádné imunitni, genetické ani hormonální problémy nemám.
Otázka zní, zavedly byste si při KETu obě embrya nebo jen jedno?

hanynka1704
2. čer 2021

@marrat ahoj,my jsme si nechali zavést jen jedno. Měli jsme 2 mrazacky. A to kvůli zvýšení šance. Kdyby se nepovedl první KET,tak jsme chtěli mít ještě jednu šanci.

marselina
2. čer 2021

@marrat ja měla dvě embryjka jedno 8mi a druhé 6ti buněčné, lékař navrhl ze dáme obe. 16.6. Jdu na utz tak uvidíme kolik se jich chytlo

hanynka1704
2. čer 2021

@marrat ještě bych dodala,že to jedno se nám rozdělilo,čekali jsme dvojky,ale bohužel jeden mimisek to nedal. Tím se nám vlastně šance ještě zvýšila o jednoho broucka a ten se dikybohu drzi🥰

merope
3. čer 2021

Záleží taky, kolik ti je let a zda máš nějaké zdravotní komplikace. Já třeba zjistila, že u mě by ani dvě dát nešly, tuším kvůli preeklampsii (už nevím proč, ani jsem o tom neuvažovala - raději zaplatím více KETů než riskovat dvojčata).

hanynka1704
3. čer 2021

@merope no jak vidno i jedno embryjko se může rozdělit 🤣🤣

merope
3. čer 2021

@hanynka1704 Tak může... tak jen doufám, že nenastane, protože to by u mě mohl být opravdu problém. Teda pořád ještě doma trošku diskutujeme, zda do druhého jít (po té preeklampsii tam je riziko opakování).

slunickonanebi
3. čer 2021

Je trend dávat jen jedno ...

katule1990
3. čer 2021

@marrat Dala bych jedno.

marrat
autor
3. čer 2021

@merope zdravotni komplikace žádné nemám, jak jsem psala. Peníze u mě v rozhodovacím procesu nehrají žádnou roli. Důvod, proč to řeším, je ten, že chci 2 děti a jedno uz z IVF mám. Diky synovi uz ta embyjka vnímám...no asi jako svoje děti a pokud by se to lepší chytlo, neumim si představit, tomu poslednímu nedat šanci a hodit ho do záchoda...zase ale nechci dvojcata. A 3.tehotenstvi nepřipadá v úvahu, po tom, co jsem si vytrpěla v těhotenství se synem..
Prostě fuuuuuuuuuuuuuu.....nevim no :(

rozitta
4. čer 2021

@marrat ahojky, chceš jedno dítě, dej si jedno embryo. To druhé embryo si nechej jako otevřenou možnost. Rok nebo dva po porodu budeš vědět víc. Může se toho za tu dobu tolik stát a změnit😉

nazka
4. čer 2021

@marrat vzhledem k tomu, že říkáš, že potřebujes dát šanci oboum, tak radim zavést obě 🤭 ale dvojčátka jsou asi mazec

veronikav31
5. čer 2021

@marrat osobně bych dala jedno.vim,že je těžké se rozhodnout.my měli 3 embrya,jedno zavedli při Té,zbylé dvě zamrazily.Et skončil revizí v 9tt,1.Ket se povedl a máme krásnou 5 letou dcerku.2.Ket skončil SP. Naštěstí se mi povedlo otěhotnět přirozeně a máme 3 letého syna.Dalsi těhotenství u mě nepřipadá v úvahu, těhotenství se synem hodně rizikové a porod byl těžký. těhotenství s dvojkami bývá rizikovější.

78marcela
5. čer 2021

Já měla dceru po šestém Ketu, zaváděla jsem vždy dvě. Na poslední pokus jsem měla zamrazene tři, chtěla jsem je transferovat po jednom, s dcerou jsem měla.velmi komplikované těhotenství, dvojky bych nedala. Ale když jsem tam přišla, řekli mi, že jedno nepřežilo rozmrazení, jedno je celkem dobré a jedno je horší a nedalo by opětovné mrazení. Takže mi dali dvě. Chytlo se jedno. Mělo to tak být.
Dala bych dvě.

twins_sovovi
9. srp 2021

@marselina měly jsme 8mi a 9ti buněčné a řekly že to není vhodné k transferu😩a tobě je daly jakto 🙄

merope
9. srp 2021

@twins_sovovi Tak transferuje se skoro cokoli, jen ta méně kvalitní se pak už nemrazí, ne?

marselina
9. srp 2021

@twins_sovovi já měla 8mi a 6ti a ano zavedli mi obe, dokonce to pan doktor navrhl sám.
2x jsem otěhotněla přirozene, tady asi nebylo to ztratit, chytlo se jedno a jsem neskutečne šťastná a byla bych i kdyby se chytla obe