Zkušenosti s problémy při početí druhého dítěte
Ahoj holky, měly jste některá problém s početím druhého dítěte? Snažíme se už nějaký ten čas, vím přesně kdy mám ovulaci, ale bohužel se nám nedaří. Jsem z toho trochu vedle hlavně proto, že první dítě se nám povedlo téměř ihned po 2 měsících, ale tj. 10 let zpátky a teď tak nějak bojujeme. Nevím zda s tím nemá co dočinění i ovulace, jelikož se mi ovulace posunula na týden před MS. Díky za každý názor 🙂
Jestli máš od ovulace do menstruace jen týden, mohl by to být problém. Tahle fáze by pro úspěšné početí měla být alespoň 10 dní, ideálně 14.
@malalulu ahoj, tak ta krátká luteální fáze je opravdu dost problém. I kdyby se vajíčko oplodnilo, nestihne se zahnízdit a menstruace ho spláchne. Je nutné luteální fázi prodloužit. Mně třeba pomohl vitamín B6 (pyridoxin), ten na to zabírá, ale ty potřebuješ prodloužit o dost, aspoň tak o dva spíš tři dny. No zkus to, snad ti to pomůže.
Zkus tinkturu z drmku, mohl by prodloužit luteální fázi.
Účinky zde: https://www.bylinkyprovsechny.cz/byliny-kere-st...
Jakmile otěhotníš, nebrat.
Nebo to řeš na gyndě.
Za 10 let také mohlo dojít k poklesu kvality spermatu u partnera...
I na internetu najdeš spoustu (babských) rad, jak prodloužit luteální fázi. Týden je opravdu málo, v tom bych viděla ten hlavní problém, proč se nedaří, vajíčko se prostě nestihne zahnízdit... Já to tenkrát řešila nějakými bylinkami a vitamíny, myslím že skupinou B. Měla jsem to tak chvíli po prvním porodu při kojení. Já k tomu teda i špinila od ovulace až do MS a MS přišla cca za týden od ovulace. Nešlo mi tenkrát o těhotenství, jen o to, že to byla celkem nepříjemná otrava. Googlila jsem, zkusila jsem, pomohlo to. Druhá pak byla na první dobrou.
@malalulu Nám také nejde druhé, dceři budou 4 roky. Už to řešíme no.

@malalulu ano fáze po ovulaci je příliš krátká . A jinak my jsme se o druhé dítě snažily 3 roky 😏 první taky vyšlo dá se říct hned , no a třetí přišlo ani nevíme jak 😂