icon

Jak zvládnout stěhování s dítětem? (Sama)

28. kvě 2021

Ahoj holky, prosím dopředu jen abyste se na mě nedívaly nějak skrz prsty, že si dělám dítě když nemám svůj byt.

Když jsem otěhotněla s přítelem, řekl,že je moc šťastný, ale v 4 mesici mě opustil, že na to není připravený, z rodiny mám jen mamku a sestru, které je 16, řekly mi, že to spolu zvládneme.
Já bydlím v garsonce už 5 let, je větší, ale ne zase tak moc.
Vše jsem si platila sama, pracovala jsem co to jen šlo, abych měla nějaké peníze pro malou. Malé už je 8 měsíců a bývalý mi platí alimenty, ale jinak jsem na to sama. Máme vse, malá úplně, absolutně nestrádá.. vycházím velmi dobře…ALE.. už je to tu na nás malé, hrozně bych se chtěla odstěhovat nějak třeba v létě, protože malá mi za chvíli začne chodit a já sem nedám ani chodítko.. je to tu už malé. Zatím to stačí, protože nechodí, ale až začne potřebujeme větší.. jenomže to ALE.. já vůbec nevím, jak, kde sehnat na ty kauce… nemám šanci si ušetřit, mám to vse akorát, mamka nemá též.. takže na ni se nemohu spolehnout, do toho se vídáme hrozně málo..přítele nemám..
Dokázaly byste mi poradit, co mám delat? Zda mám třeba nárok na nějaký byt od státu nebo proste si půjčit pujcku?.. ja vůbec nevím😔

Děkuji moc za radu všem…
Krásný den, Vlaďka.

Strana
z3
autor
28. kvě 2021

@klokanka31 já to vidim i teď, hromada a nic a pak ji stačí blby ovladač 🙄😂

autor
28. kvě 2021

@xvitko13 moc moc děkuji ❤️

klokanka31
28. kvě 2021

Jojo to bych mohla vyprávět. Ovladače, granule v psí misce, nebo jí baví jezdit na dvd ☺

autor
28. kvě 2021

@klokanka31 haha🤣 jsou to prdelky, u nás teda co má největší zlato jsou sáčky, ať už od pečiva nebo nákupní igelitka🙄 a to je teprve mazec 🙄😂

levandule_k
28. kvě 2021

Pro tak malé dítě je důležitější, že má blízko mámu, ne načančaný samostatný pokojíček. Z té fotky to vypadá, že máš vše krásně sladěné, máš cit pro design.
Není to potřeba to přehánět s hračkami, ani není nutné mít všechno nové značkové. Kdo bude chtít, odsoudí tě, i kdybys měla Gucci.

autor
28. kvě 2021

@levandule_k jee, moc děkuji. ❤️
Přesně tak, když má blondýna gucci “automatika je zlatokopka” a když to má někdo jiný “je to zase fejk” ta dnešní doba.. hruza 🙄 naprostá pravda!

zuzkasim
28. kvě 2021

Pokud máš slušný byt, nájem zvládáš platit, sousedé v pohodě (to je taky docela důležitá věc), neměnila bych. Nepodléhej fotkám blbostí na netu🙂 S prvním dítětem jsme žili v jednom pokoji, další jsme pronajímali, takže zbytek bytu společný, nepřipadalo nám to vůbec málo. Pronajímat pokoj jsme přestali, až bylo druhému dítku 3 měsíce. Neměli jsme ani teepee, ani žádný bazének (jo, mrňavý nafukovací v létě na balkóně), protože takové blbiny zabírají v bytě fakt zbytečně místo. Ani lehátko, pokud bylo potřeba, dala jsem mimčo třeba na krmení do autosedačky. Židličku prcek dostal až uměl sedět, takže někdy po roce (v roce nám první dítě nesedělo). A nepřipadali jsme si jako socky, prostě jsme byli šťastní, že to sami všechno zvládáme, pomalu jsme šetřili na rekonstrukci bytu... Hraček dítě nepotřebuje moc, stejně si přiznej, že ji nejvíc baví věci denní potřeby🙂 Jak psaly holky, pokud jí budeš chtít udělat domeček, dá se přes křeslo nebo stůl natáhnout deka nebo prostěradlo, pohrajete si a není potřeba velký krám, o který většinu času jen zakopáváš. Věci je dobré kupovat promyšleně, víceúčelově, z čeho vyroste, toho se hned zbavovat (pokud neplánuješ brzy další...).

autor
28. kvě 2021

@zuzkasim děkuji moc❤️

klokanka31
28. kvě 2021

Jojo sáčky naší malou taky jeden čas bavily. Ale to není nic oproti synovi co má manželův kolega, tomu je kolem roku, a prý doma jezdí na robotickým vysavači 🤣 sice si to moc neumím představit...🤔

michaela666
28. kvě 2021

Kdyby naše malá měla tolik hraček co tvoje dcera, byla bych šťastná. Krásné, sladěné a nikde se nahromadí hromada zbytečností. U nás se už teď začínají hromadit zbyteční plyšáci a blbosti, kterým jsem se snažila vyhnout a stejně nám je pořád někdo nosí. Méně je někdy více.

autor
28. kvě 2021

@klokanka31 haha😂 tak tohle je hustý 😂🙉

@michaela666 moc moc děkuji ❤️ Já prave mám obrovského medvěda a ještě dalšího velkého od pua.. tak to je schované, jinak by mě trefilo 🙄🤣

autor
28. kvě 2021

@michaela666 to já jsem na tohle nemocná, sladěné musí byt vše! 😂🙄

michaela666
28. kvě 2021

Obrovského medvěda máme taky a doufám že ještě dlouho zůstane schovaný. 😃 Dcera má 4 měsíce a už teď říkám jak toho má moc. Děsím se prvních Vánoc a narozenin, budeme muset rodině nastavit nějaké pravidla nebo budeme mít časem doma hračkářství.

Holčička je určitě spokojená v malém útulném bytečku se spokojenou mámou, která bude bez starostí jak by splácela půjčku na větší byt.

malinkaelinka
28. kvě 2021

No já bych spíš prošla byt a vyházela/ prodala/ rozdala zbytečnosti. Minimálně ten bazének, fakt ho to dítě potřebuje?? Takový krám bych si do bytu neporidila ani náhodou, a to máme dvoupatrovy dům. Pokud vše teď zvládáš v pohodě, nevidím důvod být měnit, pokud jde opravdu jen o prostor. Co trávit víc času venku? Dítě bude mít prostoru a vyžití habadej a není potřeba plakat nad malým bytem. Už jsou přijatelné teploty, každý den se snažte a vyrazte na odpoledne ven, to je pro vás obě tisíckrát prospěšnější než starosti s větším bytem/ penězi/ stěhováním. Brzy budou teplé noci, vyrazte kempovat, stanovat, objevujte nová zákoutí, hřiště, rybníky, stezky. Dítě potřebuje zážitky a mámu v pohodě, ne designove krámy ve svém pokojíčku.

autor
28. kvě 2021

@michaela666 To mi je úplně jasné, toho se bojim taky.. ale pepco boxy s minnie to jisti 😂🙉

Děkuji moc❤️❤️

autor
28. kvě 2021

@malinkaelinka Zrovna v tom bazénku řádí 😔😂
Ale jinak ano, chodíme dopoledne i odpoledne🌸 spis se bojim třeba Vanoc.. když mám tak pidi kuchynku na pečení a kam tak stromeček třeba a do koupelny se mi toho taky moc nevejde😳 nějak to promyslim… děkuji ❤️

michaela666
28. kvě 2021

I vánoce se dají zvládnou. Stromek budete mít kolik 14 dní? Doma třeba menší a u babičky velký. Můžete péct všechny dohromady, slavit Štědrý den...to jsou maličkosti. V budoucnu někoho potkáš a větší bydlení budete řešit společně.

autor
28. kvě 2021

@michaela666 to je fakt, moc děkuji. ❤️

levandule_k
28. kvě 2021

Dá se udělat stromek na zeď, nebo malinký. https://www.zenysro.cz/doporucujeme/bydleni-a-d... Péct se dá u mamky, s kamarádkou. Navíc, když jste dvě, tak toho dcera moc nesní, když jí bude rok a čtvrt, tak sladkosti nejsou to pravé z výživového hlediska. Když to člověk přepískne s pečením, tak pak to člověk vyhazuje, nebo se přejí a pak to musí hubnout :D Na Vánocích je super, když se člověk potká s těmi, co má ráda, i když je byteček malý.

klokanka31
28. kvě 2021

Stromečku se neboj, my máme obývák blbě řešený a docela malý, ale vždycky se nám tam vejde dvou a půl metrová jedle ☺

autor
28. kvě 2021

@levandule_k děkuji za podporu, hrozně mě to hreje u srdce a je mi mnohem lépe ❤️ Já prave teď byt dala dokupy a uklizela jsem balkon se sestrou a segra říká, tyjo tady by byli hezke kytky a takové to sezení, ale to si nech až do většího.. ze mě to mrzelo a říkám si, nebudu přece žít jak na staveništi jen kvůli tomu, ze chci časem do většího 😔 ona řekla, pockej až mala bude chodit, říkám to už muze byt třeba i za 3 měsíce a ona noo, chápu tak to hledej už.. tak mě to bylo lito, ze to vůbec nechápe 😔

autor
28. kvě 2021

@klokanka31 super ❤️

levandule_k
28. kvě 2021

Ségře je 16, tak má jiný pohled na život. Jasně měly byste místnost navíc na spaní, ale stejně by to dopadlo tak, byste spaly spolu 😉 ale teď to stačí, raději si našetřit něco do rezervy. Větší byt = větší nájem, více protopíte. U většího bytu bys třeba musela začít řešit příspěvek na bydlení. Já bych zatím zůstala, tam kde jsi.

klokanka31
28. kvě 2021

Souhlasím s
@levandule_k určitě by bylo lepší si šetřit peníze, a co víš, třeba se najde časem nějaký mužský se kterým si pak pořídíte větší bydlení.

vita_
28. kvě 2021

Nečetla jsem předchozí komentáře, tak třeba už někdo jiný radil totéž.... Asi bych to stěhování úplně nehrotila, když jste jen dvě a nechodíš co práce. My třeba máme malý byt, 37 m2 a jsme tři a vejdeme se úplně v pohodě a to má syn téměř tři roky... Chce to trochu přemýšlet o uspořádání, nemít zbytečné krámy, mít možnost uspořádání časem měnit a musíš se tam vlézt parádně. A to ma syn i dost hraček, na můj vkus pomalu až moc. Tak zkus možná popřemýšlet i tímto směrem ;)

autor
28. kvě 2021

@levandule_k zůstanu a moc děkuji! Jen se chci ještě zeptat.. mě třeba hrozně mrzí, ze já furt malé něco kupuju a ještě teda moje kamaradka, jinak moje sestra ani máma nic.. oni říkaly jak mi po porodu pomohou, nic celých 8 měsíců jsem na ni sama, nikdy mi nepomohly.. a mrzí mě, ze pak mama dává fotky na fb malé- všichni ji tam píši jak je krásná, jak je z ni babička (mama) určitě poprdena, ona píše jak ano, jaká to je její láska a přitom ji vidí 1x v mesici a to ještě mala u ni strašně řve, je hodně fixovana na mě.. a mama mi to dává za vinu, ze to bude hodně těžký a jak jsem si ji naučila, jenomže když ji viděla 1x za mesic, tak se tomu vůbec nemůže divit… ani drobnost ji nekoupila nic.. a me to tak strašně mrzí.. vůbec nevím jak se s ni bavit.. fakt mi to vadí a mrzí zároveň už kvůli malé… 😔

autor
28. kvě 2021

@klokanka31 je to svatá pravda…. Děkuji moc

autor
28. kvě 2021

@vita_ a jak to máte uspořádané zda se mohu zeptat? Já mám prave kuchyň-koupelna-chodba nudle.. velký dlouhý balkon a jedna velká místnost a tam mám prave komodu pro její oblečení, pro sebe postel manželskou na které spinka se mnou.. konferencak a postylka, hračky a nemám sem už co dát.. nevím jak to usporadat.. aby tu byl větší prostor😔

vita_
28. kvě 2021

My teda máme 2+kk. Máme koupelnou s WC dokupy, kde je pouze sprcha, umyvadlo, WC a kos na prádlo. Chodba delší nudle s výklenkem 60 cm na spiz, dále tam máme věšáky na bundy, botník a komodu na synovy knížky, ručníky, osušky atd.. Kuchyňský kout má 1,5 na 1,2 m, a je tam i pračka, vedle máme jídelní koutek s klasickým jídelním stolem s třema zidlema. Na stůl navazuje rohový rozkládací gauč a vedle něj je tak 60 cm na synovy větší hračky. Na protější stěně máme postýlku, dveře do ložnice, komodu na synovy hračky a oblečení, vedle TV stolek (na kterém teda není TV) a tam má syn zbytek hráček a my papíry atd. Ložnice manželská postel, noční stolek, rohová šatní skříň a ulička 60 cm okolo. Tak tak nějak. Syn má celkem velký prostor v obýváku na hraní, když se otevřou dveře do chodby má i velký plac na jízdu na motorce🙂 Ale neříkám, že je to občas na bednu, zvlášť když chceš nějak rozumně uklidit, ale žije se nám tu dobře. Už pomalu řeším, co budeme dělat v domě, až se přestěhujeme😁

levandule_k
28. kvě 2021

Ségra budou zajímat v tomto věku hlavně kluci, tam bych to nehrotila, jako puberťák by měla řešit svoje první lásky, diskotéky 🙂 S mámou je to blbé, můžeš se jí zeptat, jestli se nechce scházet častěji. Proč tak jedná, nevím. Jenom ti řeknu, že s příbuznými je to těžké a netrap se řečmi, že je na tebe malá fixovaná. To je normální, že dítě se chce v tomto věku chovat, mazlit a být u tebe. Jejímu psychickému vývoji by jsi vůbec nepomohla, kdyby jsi ji od sebe odstrkovala, aby na tobě nebyla závislá. Ona potřebuje cítit bezpečí, až bude chtít, začne sama objevovat svět a pouštět se dál. Opravdu ji do 18 let nebudeš mít na rukách. Takže si užívej, že je tvoje princezna, než se naděješ půjde do školy.

Jen k zamyšlení. Někteří jedinci razí teorii, nechovat, aby se dítě(miminko) nerozmazlilo, aby nebylo fixované na matku. Chtějí po tak malém dítěti, aby bylo samostatné a pak ti samí se diví, že puberťák nechce jít na rodinnou oslavu a diví se, že se pubertální dítě nechce mazlinkat a tulinkat.

Strana
z3