Dvě dutinky. Máte stejnou zkušenost?

15. led 2020

Ahoj holky, neplánovaně jsem otěhotněla. S tím, že budeme mít třetí dítě, jsme se celkem srovnali, u když to nebude úplně snadné. Dnes jsem byla na ultrazvuku a jsem asi úplně na začátku (mozna 4.tt ????). Doktorka se divila, že jsem vůbec měla dvě čárky, že je hodně brzo. Byla vidět jen dutinka, respektive byly dvě. Jedná větší a jedna menší. U té větší říkala, že podle velikosti by čekala, že už bude něco vidět. Když jsem se jí ptala, jestli to znamená dvojčata, řekla mi, že se to takhle nedá říct, že jedna z nich může být taky dutinka s krví, jak mi nedvno vyndávali tělísko, že se to nedá poznat, navíc, že jsou každá jinak velká, ale že vyloučit to samozřejmě nemůže. Ale že na jakékoliv soudy je brzo, ať se neplašim. Objednala mě za 14 dní, že se uvidí víc. Je mi jasný, že to nikdo nemůže vědět, spíš jestli máte někdo stejnou zkušenost. Možnost dvojčat mě hodně děsí.

autor
15. led 2020

Jen abych to upřesnila, těhotenský test jsem měla pozitivní už před deseti dny, nebyla to úplně dálnice, ale hezky viditelná čárka, tak mě překvapuje, že je pořád tak brzo a že bylo vůbec na testu něco vidět. Někde jsem četla, že když se jedná o dvojčata, může být právě těhotenský test silnější a znatelný dřív, o to víc mě to děsí.

loylii
15. led 2020

Mám dvojcata a tehu test nebyl silnější než s jednotehu co jsem měla před tím.

sudylichozrout
15. led 2020

Ahoja, take jsem mela na prvnim utz 2 dutinky, malem jsem zesilela, protoze to bylo treti tehotenstvi a kdyby to byla skutecne dvojcata, meli bychom 4 deti... Ale nakonec to byl hematom.

autor
15. led 2020

@sudylichozrout děkuju za zprávu, jsem zvědavá, jak to dopadne u nás. Těch 14 dní bude dlouhejch. Manželovi jsem to zatím ani neřekla ( o těch dvou dutinkách), sotva se smířil s jedním, tak mu nebudu přidělávat další vrásky, dokud nic nevím. Stačí, že jsem ve stresu já🤦.

sudylichozrout
15. led 2020

No, tak drzim palce 🙂

autor
15. led 2020

@loylii Taky moc děkuju za zprávu, já ani nevím, kde jsem to četla.

lenka_mrazkova
15. led 2020

Ahoj, já byla na prvním vyšetření cca v 6tydnech a byly tam dokonce tři, dvě vypadaly, že vyjdou a třetí tak na 60%. Místo radosti z vymodleneho miminka jsem brečela, že tři nechci. Na dalším vyšetření už naštěstí bylo jen jedno a v pořádku. Dr mě tenkrát říkal, že se to někdy stává, když se dělá ultrazvuk takhle brzy tak to vypadá, že jich bude víc, ale nakonec se uchytí jen jedno. Určitě to dopadne jak si budete přát. 😉

autor
15. led 2020

@lenka_mrazkova moc děkuju, pro nás byl šok i to jedno, natož dvě, ale já věřím, že to dopadne dobře 🙏!

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru