icon

Estrofem a pozitivní těhotenský test

petikk
26. pro 2017

Ahoj holky, mám dotaz... s manželem se snažíme o druhé miminko... musí mi kvůli štítné žláze a tudíž nepravidelné MS srovnávat cyklus pomocí hormonů estrofem a duphaston...
Tento měsíc jsem MS ještě nedostala zpoždění cca 8dní...byla jsem u doktora a řekl mi ať si udělám těhotenský test a pokud bude negativní, ať beru na vyvolání hormony viz výše E A D (test sem měla negativní a začala jsem brát) - 1den E1x, 2den nic, 3den E1x, 4den D2x, 5den....nedalo mi to a udělala jsem si z důvodu bolesti prsou znovu test a ukazuje mi to dvě čárky druhá slaboučká...
a můj dotaz je: nevíte zda se může plodu něco stát když jsem brala ty 3xE1? A nebo zda estrofem může zkreslit pozitivní test? Je mi strašně divné, že by se mi test ukázal (dělala jsem si ho i dny před něž mi řekl doktor a též negativní) měla jsem to dostat 16tého test jsem dělala 16 pak 18 a pak 22...a nic a najednou 26 pozitivní...
Teď mám strašný strach aby tím, že jsem užila Estrofem vlastně 3x něco nestalo plodu ... zkreslení testu úplně neřeším půjdu pak k lékaři a ten mi řekne jak na tom jsem, ale jelikož tam půjdu až někdy po novém roce...teď jsem strašněnervˇozní z užití těch 3xE...
Děkuji moc za reakce a snad jsem napsala trochu srozumitelně.
Péťa.
Krásné Vánoce a Nový rok.

bassetlady
•
26. pro 2017

Vzhledem k tomu, že Estrofem se používá jako udržovací a podpůrný lék při IVF třeba až do 12. týdne, tak jste nic ohrozit nemohla.

luciebx
•
26. pro 2017

Estrofem nemá s testem nic společného. Já po ivf ho brala. Pomáhá růstu sliznice aby se plod hezky zavrtal. Takže si tomu spíše pomohla.

petikk
autor
•
26. pro 2017

Dekuji za radu.Tak ted jen 2.1 zjistit na uv zda se povedlo.
Jeste dotaz...ac treba hloupy....uzivani estrofenu a duphastonu nahodou nemuze zkreslit test?

maice
•
26. pro 2017

@petikk Urcite nemuze ;)

alena___
•
26. pro 2017

Určitě nemůže, taky jsem brala estrofem. Falešně pozitivní test může být po pregnylu, co se používá při iui a ivf. Gratuluju ke dvěma čárkám.

alena___
•
26. pro 2017

A ten estrofem jsem brala i první týdny těhotenství a vše ok. Je to estrogen, kterého budeš mít v těhotenství jestě mnohem více svého.

petulkablazova81
•
9. lis 2020

Zdravím jsem 11dni po ket a mam utrogestran 4 ráno a 4 večer a ještě estrofem 1-1-1a ráno jsem si dělala test a byl pozitivní odpoledne mi to nedalo a udělala jsi dalších 5 a ty už byli negativní čím to je dekuji