icon

Gaviscon v těhotenství. Pomohl vám s pálením žáhy?

nikolkaaeliska
13. lis 2025

Zdravím je tady někdo kdo v těhu užíval gaviscon? Mě děsně pálí žáha a ty ranní nevolonosti to je děs,nebo co vám na to pomáhalo,děkuji.

michaela_pol
13. lis 2025

Já si dávám Rennie. Vadila mi ta konzistence Gavisconu a vlastně i chuť 😂

nikolkaaeliska
autor
13. lis 2025
@michaela_pol

Já si dávám Rennie. Vadila mi ta konzistence Gavisconu a vlastně i chuť 😂

@michaela_pol a pomáhá to?

michaela_pol
13. lis 2025

Asi jak komu. Mě ano. Zkoušela jsem kde co a toto my sedlo. Ale jsou i různé alternativy. Třeba Dr.Max má nějaký gastrofruit nebo tak nějak se jmenovalo, mě nepomohlo. Ale třeba kamarádka si to nemohla vynachválit.

nikra_
13. lis 2025

Jsem ve 12 tt a včera už jsem nevydržela a jednu tabletku Gavisconu si dala. Úleva přišla do dvou minut. Akorát ta konzistence a nutnost rozžvýkání... ble.

mishka87
13. lis 2025

Za mě nejlepší byla jedlá soda v tabletách. Jen se to zapilo. Jinak jsem zkoušela různé Rennie apod. a nic moc. Žáha mě pálila až do porodu a ve třetím trimestru snad bez ustání, jelikož mladej byl až do porodu pořád vysoko a kopal mě do žaludku.

reeeza
13. lis 2025

Ahoj, mě pomáhá Gaviscon opravdu bez něj bych to nedala🙏😅 Chuť ze začátku nic moc, ale dá se si na to zvyknout. Je super i na pálení žáhy i na reflux. Když mě pálí žáha opravdu hodně, zobnu si Rennie a vezmu na to trochu Gaviscon. Ale většinou mi stačí jen Géčko 😁🥰

nikolkaaeliska
autor
14. lis 2025
@michaela_pol

Asi jak komu. Mě ano. Zkoušela jsem kde co a toto my sedlo. Ale jsou i různé alternativy. Třeba Dr.Max má nějaký gastrofruit nebo tak nějak se jmenovalo, mě nepomohlo. Ale třeba kamarádka si to nemohla vynachválit.

@michaela_pol Ahoj dneska v noci sem si vzala ten gaviscon a lepší než rennie ale chuťove fakt hnusný . Aspoň sem se trochu vyspala .

mrkvovydort
17. lis 2025

@nikolkaaeliska zeptej se doktora na omeprazol (např Helicid).
Jsou to léky, které se předepisují na chronické pálení žáhy a reflux, ale jsou bezpečné v těhotenství a předepisují se právě když v těhotenství žáha hodně trápí.

nikolkaaeliska
autor
23. lis 2025
@mrkvovydort

@nikolkaaeliska zeptej se doktora na omeprazol (např Helicid).
Jsou to léky, které se předepisují na chronické pálení žáhy a reflux, ale jsou bezpečné v těhotenství a předepisují se právě když v těhotenství žáha hodně trápí.

@mrkvovydort Ahoj byla sem na gastru a dostala helicid 20mg jednu rano a jednu vecer tabletu .

mrkvovydort
23. lis 2025
@nikolkaaeliska

@mrkvovydort Ahoj byla sem na gastru a dostala helicid 20mg jednu rano a jednu vecer tabletu .

@nikolkaaeliska super, tak snad se ti uleví 😊