HA ellaOne, může rozhodit menstruační cyklus?
Ahoj holky,
měla bych na Vás dotaz. Předem se omlouvám za to, že se pokusím co nejlépe Vám nastínit situaci.
V listopadu 2016 jsem přestala brát HA po zhruba cca 4 letech (začala jsem ji brát v 15). Trpím Leidenskou mutací, moje lékařka s tímto stavem obeznámená byla a brala jsem HA Azalii.
Menstruaci od té doby mám v celku pravidelnou zhruba po 28-29 dnech. Dne 13. 3. 2017 se nám s partnerem stala nehoda /prasknul nám prezervativ/, do hodiny od této události jsem si vzala nouzovou antikoncepci Ellaone. Druhý den jsem ale začala krvácet s jednodenním přestávkou jsou krvácela zhruba 14 dní. Poslední menstruaci před nehodou jsem měla 21. 2. 2017. Těhotenská test jsem si ze strachu ještě nedělala, nevím, zda hormony obsažené v přípravku EllaOne mohou mít za následek opoždění menstruace. Nutno dodat, že si nejsem úplně jistá,od kterého dne mám počítat poslední menstruaci, když jsem ji měla s denní pauzou (doslala jsem to 2x za sebou)
Předem Vám moc děkuji za odpověď.
S.
asi budeš maminkou, gratuluji k miminku.Hlavně se nestresuj, nekuř a nedrž žádné diety.🙂
Buď si udělej test teď s nejistým výsledkem, nebo kolem konce dubna. Pokud i na konci dubna bude negativní, tak pohoda. Já kdysi potřebovala koupit Postinor (ani jsem nevěděla, jestli mám plodné dny) a krvácela jsem týden, týden pauza a pak znovu. Jinak se mi to stalo taky na VŠ. Když se stalo podruhé, tak jsem fakt otěhotněla, pro Postinor neběžela a mám z toho krásnou dceru. A VŠ studuji stále 😉
@mississka11
Rozumím správně tomu, že si ale otěhotněla když jsi ale neužila Postinor? Když sis ho vzala tak si těhotná nebyla??? 🙂 Jinak moc děkuji za odpověd! Jsem ted uplně rozhozená, dnes sem koupila 2 testy a furt čekám, zda udělat nebo né. Asi je nejlepší si ho udělat ráno, že?
@smisek32 jo, páč jsem užívala HA a tehotenstvi jsem nebrala jako možné... proste ráno udělej test. Myslím, že bude negativní. Neboj
@mississka11 Ahoj, teď sem si dělala test a je naprosto negativní, tak snad to tak bude!
@smisek32 urcite jo 🙂

@smisek32 Úplně jsem nepobrala na co se ptáš, nicméně jinak než těhotenským testem případné těhotenství nepotvrdíš ani nevyloučíš, takže nechápu na co čekáš.