icon

Jak poznat těhotenství při kojení bez menstruace?

1janinka1
28. bře 2022

Zdravím vespolek!
Mám otázku, nijak vážnou, jen pro zajímavost. Jak by se dalo poznat další těhotenství, když stále MS není, takže se není čeho chytit? Objevují se obvyklé příznaky, jako nevolnosti atp. nebo díky kojení je to úplně jinak? I to testování je taková metoda naslepo. To by asi muselo probíhat v určitý den každý měsíc, ale to s sebou přináší riziko zklamání... Takže máte s tím někdo zkušenosti nebo informace z doslechu? Děkuji moc za odpovědi! 😉

Strana
z2
1janinka1
autor
29. bře 2022

@mariti aha tak to si asi test teda dělat nemusím, protože ten žrout nevypadá, že by mu nechutnalo. :D

cherie24
30. bře 2022

@1janinka1 mě to zas tak nepřekvapuje, u nás na vesnici je paní, která má 4 děti (kluky 🤯) během 5ti let a všechny zcela plánované, rodila po jednom, žádné dvojče si tam nestřihla, takže 2 děti po sobě ještě nic není 😆 Já mám holky 2 roky a 4 měsíce, jsou dny, kdy si říkám, co jsem to proboha udělala 🙈😀 ale máme i dny, kdy je to krásné a úplně na pohodu. Věřím, že to bude fajn pro ty děti. 🙂

kikca88
30. bře 2022

@1janinka1 tak budu držet palce

1janinka1
autor
30. bře 2022

@kikca88 děkuji, prozatím nic, ale nechám to běžet 🙂

inssomnia
30. bře 2022

@1janinka1 moje dítě s chutí fakt nemá problém :D ale já se takhle prý odstavila v roce (mamka to i ochutnala a prý bylo MM hořké a hnusné). Takže zas nic podle čeho by ses mohla řídit.
Ja ti to moc přeju. Chtěla jsem taky co nejmenší rozdíl mezi dětmi a pokud to vyjde teď, tak bude 3r a 2m a už to beru za hraniční. Nechci dva jedináčky, nechtěla jsem aby moje děti vyrůstaly samy. Hmmm. :/ pokud to zas nevyjde, tak pod čtyřletý rozdíl nejdu. A pokud by měl být větší jak 6,tak už se na to snad vykašlu úplně.

1janinka1
autor
30. bře 2022

@inssomnia tak já si přála dvojčata - dvě děti jedním vrzem, až na ten záhul 😁 tak když to nevyšlo, tak aspoň co nejmenší věkový rozdíl no. Já sama mám o 10 let mladšího sourozence a jsme fakticky dva jedináčci, kteří si navíc moc nerozumí. Takže já bych to dětem neudělala. Navíc si ten kolotoč chci odbýt najednou, a ne se do toho po x letech vracet.
Držím ti palce, aby ti to vyšlo, ale pokud to nevyjde do toho šesti letého rozdílu, tak i tak bych se nepřestávala snažit. Aspoň by dítko nezůstalo na světě samo. Ale to je můj pohled na věc. 😉

teodora30
31. bře 2022

Zdravím dámy přišla jsem si tady poradit 🙏😊 dnes jsem si udělala jen tak těhotenský test protože mě pořád píchá v bříšku jak u prvním těhotenství a vyšel takto viz foto.. Nevím kdy mám MS stále kojím mám syna oslavil nedávno Roček 🙄😮 takže nevím v jaké jsem fázi ale asi začátek čárka není ještě tak silná🙄 pro mě velký šok, vím že při kojení se dá otěhotnět ale nevěla že nám to půjde tak rychle syn byl vymodlený po čtyřech letech s pomocí hormonů 🥺 děkuji za Vaše reakce

inssomnia
31. bře 2022

@teodora30 to bude dobrý... 🙂 budou od sebe necelé dva roky, první rok to bude asi dost na hlavu, ale jak se to malý postaví a rozběhne, budou smečka.
Jinak to asi fakt bude začátek, zavolej si k doktorovi, řeknou ti, kdy máš přijít a případné mimi odhadnou podle velikosti (mého doktora třeba můj cyklus vůbec nezajímá, bere gestační věk čistě podle velikosti.

1janinka1
autor
31. bře 2022

@teodora30 tiše závidím a gratuluju! ;)

teodora30
1. dub 2022

Diký s dámý za reakci dnes jsem si ještě udělá test a čárka je silnější 🙈🙄 počkám dva týdny a zajdu k doktorovi 👍no každopádně mám smíšené pocity a strach jestli to zvládnu malej ještě neumí ani chodit jak se narodil byl měsíc v nemocnici s medingitidou takže má opožděnou motoriku😒je to sním náročnější.. Bude to zahul chtěla jsem věkové rozdíly minimálně 3roky už i stoho důvodu že jsem byla císařem a chtěla zkusit rodit spontánně ale to teď nepůjde 🙄

1janinka1
autor
1. dub 2022

@teodora30 já jsem tedy houby zkušená matka, ale to dáte! 😉 Já tomu nerozumím, proč by to zase musel být císař? Jakože se z toho tělo ještě nevzpamatovalo? Co jsem v chytré knížce četla, tak se tělo dává dohromady 9 měsíců, ale faktem asi zůstává, že záleží, jaké bylo těhotenství a porod, no... Ale to všechno půjde! 😉

teodora30
1. dub 2022

@1janinka1 jo tak dám to 🙂budu muset a nejsem první ani poslední kdo to tak má😁no lékaři nedoporučuji vůbec do dvou let znovu otěhotnět když se šlo císařem 🙈 takže jsem zvědavá co mi na to můj doktor poví 🙄ale mě se vše hezky uzdravílo
o neměla jsem žádný komplikace 🙏 a ty máš jedno dítě a chtěla bys další? 😊

1janinka1
autor
1. dub 2022

@teodora30 jo aha, no tak jestli jsi už ok, tak by to mělo být dobrý. Oni doktoři rádi dramatizují😉No tak já jedno mám a k němu bych ráda tak jedno, dvě a s co nejmenším věkovým odstupem, tak uvidíme, nic nehrotím 😉

teodora30
1. dub 2022

@1janinka1 a kolik má tvoje jestli smím vědět? 😊 A dalsi věc kojení řekla jsem si že do roka budu kojit jenže ten můj je závislácek 🙈😒vůbec nevím jak přestat UM nechce zkoušela jsem už tolik značek 😤

inssomnia
1. dub 2022

@teodora30 kojit nepřestávej a pořádně jez. Tělo by to mělo zvládnout. A to tak bývá, že se podaří, když to vlastně nečekáš. Je to mnohem mnohem lepší, než když to nejde, i když to musí být teď šok. Já jsem kojila i přes den do dvou let, pak jsem to omezila na spaní, ve dvou a půl omezuju noční kojení. Prostě jako to zrovna vyplyne že situace, myslela jsem, že nad dva roky kojit nebudu :D

teodora30
1. dub 2022

@inssomnia to seš dobrá že tak dlouho kojiš 👍😊 no u nás to je uspavací rituál přes den a hlavně v noci,😴 takze si ani teď neumím představit nekojit když tak spokojeně usíná bez pláče 🙏 a jak si to dala že nechtěl přes den tutat? Ten pořád kňučí že chce 🙄 ale zase je to super když ho trápí zoubky 😅

1janinka1
autor
2. dub 2022

@teodora30 5 měsíců a vzhledem k tomu že za pár dní jdu do práce, tak s kojením bude mít utrum :D

Strana
z2