Je krvácení v těhotenství příznakem potratu nebo ne?
Hezký den,
v první řadě chci říct, že už doma dvě děti mám tudíž by se jednalo o třetí těhotenství.
Obě děti mám díky utrogestanu, který jsem užívala už před otěhotněním a poté do konce prvního trimestru.
Nyní se mi povedlo otěhotnět bez výše zmíněného utrogestanu.
MS se měla dostavit v úterý. Včera jsem si udělala test a byl pozitivní. V noci mě začalo bolet břicho ale přisuzovala jsem to fyzické námaze. Ráno jsem začala krvácet jako při MS - bolesti v podbřišku, čerstvá krev, řekla bych že i odchází sliznice (což mě dost překvapilo, protože ta mi odcházela až druhý den MS). Před obědem jsem si udělala další test a pořád je pozitivní ale krvácení pokračuje.
Teď k otázce - je pravděpodobnost, že by to nemuselo nic znamenat a vše bude ok nebo spíš jedná o samovolný potrat?
Gynekolog dnes bohužel neordinuje jinak bych byla už u něj, takže musím vydržet přes víkend ale ráda bych znala názor i někoho jiného. Bolesti mám jako při normální MS takže na pohotovost to není.
Má cenu testovat nebo je prostě po všem? Vůbec nevím, jak dlouho se HCG v těle takhle v raném těhotenství udrží ale zároveň ta nevědomost je hrozná.
Díky za odpovědi ❤️
@luciela97 jednou ze mě masivně odcházela krev a fakt strašně velké kusy sliznice, myslela jsem si, že potrat a že jsem se úplně vyčistila. Bylo to pozdě večer, jela jsem k doktorovi ráno a bylo tam vidět embryo, byl to nejspíše hematom. Těhotenství nakonec nedopadlo, ale mohlo to být jinou příčinou
@luciela97 U prvního těhotenství jsem taky začala hrozně moc krvácet zhruba v 7.týdnu..ale na gyndě k mému velkému překvapení doktor zjistil, že se embryjko pořád drží a nejspíš šlo o nějaký hematom..Teď jsem otěhotněla podruhé a začala krvácet a bylo z toho mimoděložní těhotenství..🤦♀️ pokud budeš pořád krvácet a test nebude slábnout, rozhodně vyraž na gyndu..držím palce 🍀

@luciela97 já měla dva měsíce menstruací než jsem zjistila že jsem v skoro v 8 týdnů to znamená že ano někdo může mít menstruací abyt těhotná