icon

Je stoupající bazální teplota příznakem těhotenství?

30. kvě 2025

Ahoj holky, jdu s dotazem. Jsem zhruba 10 nebo 11 DPO, měřím si BT a stále stoupá. Testy jsou ale negativní. MS by měla projít v pondělí. Měl to někdo taky podobně a nakonec z toho bylo tehu?

Je stoupající bazální teplota příznakem těhotenství?
reeeza
30. kvě 2025

Stoupající teplota držící se nahoře ti potvrzuje, že proběhla skutečně ovulace. Ale nepotvrzuje těhotenství.

V případě těhotenství se i po vynechání ms teplota drží stále nahoře. V případě, že k otěhotnění nedojde, teplota klesne zhruba den před ms nebo v den ms.

Pokud jsi 11dpo a nevadí ti lovit duchy, můžeš už zkusit těhotenský test 10iu citlivost ;)

autor
30. kvě 2025
@reeeza

Stoupající teplota držící se nahoře ti potvrzuje, že proběhla skutečně ovulace. Ale nepotvrzuje těhotenství.

V případě těhotenství se i po vynechání ms teplota drží stále nahoře. V případě, že k otěhotnění nedojde, teplota klesne zhruba den před ms nebo v den ms.

Pokud jsi 11dpo a nevadí ti lovit duchy, můžeš už zkusit těhotenský test 10iu citlivost ;)

@reeeza takže teoreticky kdyby měla přijít MS, tak dejme tomu nejpozději v neděli by teplota měla klesnout?
A jaký test je nejlepší? Četla jsem, že mamatest a Pepino nic moc. Na cleablue je asi ještě brzy, tak co vybrat?

gbp
30. kvě 2025

není důležité, že teplota stoupá, ale že se drží nahoře. znamená to, že proběhla ovulace. nic víc z toho nevyctes. k poklesu může dojít před MS, v den MS, naměřila sem pokles i 2. den MS. když se bude držet pořád nahoře, mohlo by jít o těhotenství.
a jinak teda z téhle křivky není poznat nic. nejde vůbec o ty teploty, ale o cely graf. musí tam být i teploty před ovulaci.

autor
30. kvě 2025
@gbp

není důležité, že teplota stoupá, ale že se drží nahoře. znamená to, že proběhla ovulace. nic víc z toho nevyctes. k poklesu může dojít před MS, v den MS, naměřila sem pokles i 2. den MS. když se bude držet pořád nahoře, mohlo by jít o těhotenství.
a jinak teda z téhle křivky není poznat nic. nejde vůbec o ty teploty, ale o cely graf. musí tam být i teploty před ovulaci.

@gbp jo takhle. Tak to jsem celou dobu chápala úplně špatně 🙈

gbp
30. kvě 2025

a jak to chápeš? nebo co sis myslela?

autor
30. kvě 2025
@gbp

a jak to chápeš? nebo co sis myslela?

@gbp evidentně úplně blbě 😂 pořád jsem si myslela, že když stoupá, je to známka toho, že by se mohlo něco klubat.

gbp
30. kvě 2025

může. ale nemusí no

autor
30. kvě 2025
@gbp

může. ale nemusí no

@gbp chápu 😃 nevadí, tak počkám dva dny a uvidíme, jak to dopadne