Jsem těhotná?
Dobrý den, Už dva týdny jsem nedostala menses, před dvoumi měsíci jsem vysadila HA Lunafem která mi nesedla. Pak jsem dostala slabou menstruaci se zpožděním 4 dnů (většinou mám zpoždění cca 2 dny). Teď mám zpoždění dva týdny a těhotenské testy vycházejí negativně. V břiše se mi ozývají střeva i když nemám žádné zažívací problémy. Nezpozorovala jsem bolesti prsou ani nic jiného, s přítelem jsem měla chráněný pohlavní styk před týdnem. Je možné že by mi hormonální antikoncepce mohla narušit můj cyklus, nebo se mohlo dostat nějak sperma ven z kondomu? Je mi 16 a nemohu si těhotenství dovolit. Předem děkuji za odpověď.
@karolinaczetaky hrají roli nervy, nemoc atd. Tělu trvá, než se srovná. Je dobré, že se chráníte, děti vyžadují spoustu pozornosti. Testy nelžou-aspoň u nás nikdy ne-takže klídek.
Někdy trvá 2-3 měsíce po vysazení HA, než se cyklus ustálí. Pokud se chráníte (za to palec nahoru) a testy jsou negativní, tak stopro těhotná nejsi. Pro svůj klid si zajdi na gyndu, třeba ti dá vyvolávačku a nebo tě aspoň ujistí, že je všechno v pořádku.
@operetka Děkuji za odpověď 👍

Podle mě je to jen reakce těla na změny. Já jsem brala HA od 15ti let do 20ti a první měsíc jsem to nedostala vůbec a druhej měsíc jen slabo a potom se to rozjelo. Být tebou se určitě objednám k doktorce,ať máš jistotu,že jsi v pořádku 😉 držím palce !