icon

Kdy naroste hCG?

zloba89
20. čer 2015

Dobrý den, mám trochu komplikovanější dotaz.
25 DC jsem si vyšetřovala z krve HCG- bylo méně než 0,5 IU/l
Ovulace dle testovacího proužku měla proběhnout 15 DC.
Ptám se tedy, je možné že bych byla těhotná ale v krvi nebylo HCG ještě přítomno? Příznaky pociťuju, ale může to být pouze síla autosugesce. MS má přijít 30 DC.
Děkuji za odpověď

nonnni
•
20. čer 2015

@zloba89 jestli jsi 10DPO mela opravdu tak nicotne HCG, tak bych rekla, ze nejsi tehotna a sazela bych na autoseugesci. Otazka je, zda jsi opravdu mela ovulaci v dobe, kdy si myslis, ze byla. Ja mela cystu, hcg 18 a doktorem receno, ze takove mnozstvi odpovida tak 3-4. dnem po oplodneni...coz asi i tak muze mit vyjimky, ale v popsane situaci bych se na tehotenstvi neupinala.

Mmch, ze ovulacni prouzek ukazuje nadchazejici ovulaci jeste neznamena, ze ovulace probehne...znamena to, ze se blizi a prehnout by mela, ale nemusi, v tele jsou i takove procesy.

travnulee
•
22. čer 2015

já měla pozitivní test tři dny před očekávanou MS, ale určo vím, že ovulace ten měsíc proběhla o týden dřív než měla. Vím, že je to těžké, ale vydrž 5 dnů a bude to jasné 🙂

mineate
•
24. čer 2015

Ja si teda myslim, ze samozrejme muze byt HCG v krvi uz 10DPO, ale taky nemusi. To, ze si nejaky procento zen najde na testu druhou carku jeste pred ms je sice pravda, ale je i velka cast, ktere vyjde pozitivni test az nekolik dni po ocekavane ms a neni to tim, ze by mely pozdeji ovulaci, ale proste proto, ze jim hcg stoupa pomaleji. Takze to v tvem pripade jeste nemuselo jeste vubec nic znamenat a uvidis, jestli ms dorazi nebo ne.😉

nonnni
•
24. čer 2015

@mineate ze mnoho zen najde na domacim tt // az po relativne delsi dobe vsak nebyva tim, hcg tak pomalu roste, ale pomalu se filtruje do moce, krevni testy tou dobou hcg vykazuji. V krvi je hcg vzdy ve vetsi koncentraci, nez v moci.

mineate
•
24. čer 2015

@nonnni To je samozrejme mozny, nejsem odbornik. Jen uvazuju dle toho, co kde kdo pise za osobni zkusenosti a docetla jsme se i pribehy, kde test nic, krev nic a presto byla dotycna nakonec tehotna. Mozne je vsechno.🙂

lenjii
•
24. čer 2015

HCg bych neřešila. Mně ho ted min týden řešili v nemocnici. Zvyšoval se, pomalu ještě před nastupem MS,.. ale nakonec jsem dostala MS a byla jsem akorát zbytečně zklamaná ☹ Zbytečný nervy.... 😖

bajunka
•
24. čer 2015

Ale Hcg se přece začne tvořit až po uhnízdění, a nemusí každé ženě stoupat tak rychle... takže je to 50% na 50% 🙂 prostě musíš počkat.

nonnni
•
24. čer 2015

@bajunka hcg se nertvori az po uhnizdeni. Po uhnizdeni se je zacne zvysovat rapidne, coz neznamena, ze se drive zadne neni.

lenjii
•
24. čer 2015

Ja mám pravidelný 28 denní cyklus. Min týden při 27dc mi naměřili 5hcg, 29dc bylo 15hcg. 30cd jsem si dělala test digitalni a vyslo mi 1-2 týdny po oplodnění. 31dc špinění a test negativní a 32dc definitvní MS. Nemá cenu měřit... bohužel ☹

mineate
•
24. čer 2015

@nonnni To jsem nevedela, ze HCG je pritomno v organismu jeste pred tehotenstvim? Spis jsem cetla, ze ovulacni LH hormon je v tele stale, jen v mensi mire a rapidne se zacne zvedat, aby spustil ovulaci. Mela jsem za to, ze skutecne az po uhnizdeni zacne produkovat zarodek HCG.

nonnni
•
24. čer 2015

@lenjii klasicke biochemicke tehotenstvi. Mrzi me to, take je mam za sebou....I s potraty. A mam I tri zdrave deti🙂 zkus agnus-castus (drmek obecny), je skvely na ladeni organismu.

lenjii
•
24. čer 2015

@mineate Lidský choriový gonadotropin, známý pod zkratkou hCG, vzniká po oplození vajíčka

lenjii
•
24. čer 2015

@nonnni no kdybych nebyla ve špitále, neměla bych o tom vůbec páru, byla jsem akorát zbytečně zklamaná ☹

nonnni
•
24. čer 2015

@mineate neni tam pred tehotenstvim. Je tam od poceti, coz je spojeni vajicka se spermii, idealne ve vejcovodech. Samotne hnizdeni neni pocatek tehotenstvi. K tomu dochazi 5-10 dni pred nidaci. Ale jiz pri ceste do delohy se urcite mnozstvi hcg vylucuje.

nonnni
•
24. čer 2015

@lenjii ja vim☹

lenjii
•
24. čer 2015

@nonnni ted se zeptám blbě, ale to co se mi stalo můžu nazvat zamlklým těhotenstvím? 🙂 V pondělí bylo hcg už jen 2, takže ani na revizi nemusím.

nonnni
•
24. čer 2015

@lenjii ne, tomuhle se rika biochemicke tehotenstvi. Doslo k oplodneni, ale uz ne prave uhnizdeni. Drive bys proste mela par dni zpozdeni, ale ted se plasi, diky rannym domacim testum. Klidne zkousejte hned🙂

lenjii
•
24. čer 2015

@nonnni Ahaha, děkuji 🙂 Příště budu zkoumat až později a na hcg kašlu a hlavně nebudu v nemocnici 😀 Už... doufám 😀

nonnni
•
24. čer 2015

@lenjii hodne stesti🙂

mineate
•
24. čer 2015

@nonnni Aha, ja vsudemozne cetla, ze hcg se prave zacne urcite tvorit az po nidaci a predtim vubec, i kdyz uz oplodneny vajicko putuje do delohy. No asi co clanek a diskuse, to jine informace a nazor. Tenhle zacatek tehotestvi je stejne tak krehky, ze i kdyz z krve hcg vyjde, tak to vubec nemusi dopadnout, takze radeji pockat na zpozdenou ms a poradny dve carky na testu.🙂

keny123
•
3. zář 2015

@zloba89 ahoj prosim jak si v tom červnu dopadla?

chrom
•
3. zář 2015

Ahoj holky sem tu nová a prosím o radu sem 11 dni po ovulaci dnes jsem ráno dělala TT a negativní kdy to mám zopakovat jinak mrcha má přijít za dva dni modlim se k bohu ad nedorazí mám 7 letého syna a 2 a půl roční dceru a jeden potrat k terej sem chtěla já ve třech měsících udělala jsem chybu od potratů to je dva roky a pořad nemůžu zapadnout pořadí mi někdo?? Please

keny123
•
3. zář 2015

@chrom tak ses na tom jak ja... jsem 10 nebo 11 DPO a tt taky negativní.... v neděli to mám dostat a naděje umírá poslední 🙂

keny123
•
3. zář 2015

@chrom jo a taky mám dvě děti 😀

chrom
•
3. zář 2015

Nechapu už svému tělu je to jen na psychiku a kdy budeš testovat já už těch testů mám pod krk mám doma hotovou lékárnu a zatím nic

chrom
•
3. zář 2015

A už tři dny mě bolí pod břichem jak kdibi mrcha bylá ne ceste a muslim že začalo voleni dřív jinak břicho začalo bolet jen kdys už jsem silně menstrulovala nechapu to

keny123
•
8. zář 2015

@zloba89 jakk si dopadla v tom červnu?