Kontryhel - pomohl vám srovnat cyklus?
Ahoj holky. Pomohl vám kontryhrlový čaj srovnat cyklus? Prodloužil či zkrátil? Piju ho měsíc a menstruaci mám nepravidelnou. Pomohl někomu k otěhotnění? Teď jsem se dočetla, že se má pít jen od začátku menstruace po dobu ovulace a pak přestat a já ho piju denně
Me neskutesne pomohl srovnat cyklus..mela jsem anovulacni cykly, dlouhe 60dni.. pila jsem ho pred otehotnenim. Jeste jsem zobala vitaminky
Já otěhotněla cca po půlroce snažení, právě v měsíci, kdy.jsem poprvé pila kontryhelovy čaj, ale těžko říct, jestli to bylo díky tomu nebo je to jen náhoda 😉
Kontryhel mi naopak v menstruaci udělal spíše bordel, je to individuální.
Pila jsem kontryhel a neměla jsem pocit že by mi cykly srovnal , zkoušela jsem i Gynex a taky nic moc - cykly jsem měla hrozně dlouhé .... nicméně jsem měla tou dobou hodně stresů a dost možná nepravidelné cykly pramenily z toho ( dříve jsem mívala cykly víceméně jak hodinky) .... o druhé jsme se snažili 3 roky a nakonec mi cykly srovnala až HA ( nechala jsem si ji nasadit protože mi ze snahy o miminko už hrabalo a pak v v práci přišla příležitost lepší pozice - brala jsem HA 4 měsíce - dala jsem se do pohody a soustředila na práci, pak jsem otěhotněla hned první měsíc po vysazení) - ale není to úplně standartní postup ( a uchýlili jsme se k tomu až po tom co mi hormonální preparáty na předpis zkrátily MS ale to až do fáze 10-14 dní cykly - takže ještě horší jak cykly dlouhé)
Já ze své zkušenosti kontryhel nedoporučuju. Pila jsem ho na začátku cyklu asi 11 dní jeden šálek denně a další menstruace přišla s týdenním zpožděním a s většími bolestmi než obvykle. Cyklus jsem měla pravidelný 28-29 dní. Teď ho mám kvůli čaji rozhozený. Bohužel jsem si přečetla někde článek, že pomáhá s otěhotněním tak proto jsem ho zkusila. Za mě už nikdy víc. Každopádně na každého může působit jinak, ale určitě je lepší pít nějakou směs bylinek než jen jednu čistou a poradit se předem s někým, kdo tomu rozumí než se vám stane třeba to co mě a nejste zbytečně zklamané, že se MS neopozdila kvůli těhotenství.

Pred otehotnenim mi hodne pomohl, zkratil mi cyklus cca o 10 dni. Ted po vysazeni antikoncepce mi nepomohl vubec a jelikoz otehotnet nechci, pila jsem ho cely mesic. Naopak mi pomohly kapky Gynex.