Má smysl ve 4. týdnu těhotenství začít brát kyselinu listovou?
Chtěla jsem se zeptat, jsem těhotná , cca ve 4 týdnu, mam nasadit kyselinu listovou? Nebo radeji ne
@denushka130 ano můžeš, já jsem také na úplném začátku těhotenství a listovku už jsem zobala ještě dříve, než se nám podařilo.
@marketa1218 myslela jsem , jestli to nebude problém 🙂 ze ji beru tak pozde.
@lachtanice86 ano, delala jsem si test pred 4dny nez jsem to měla dostat. Ja vim že se děla test az po vynechani ms. Ale mě to šlo videt hned //.
A někde jsem četla že kdyz se zoobrazi drive // nez dostanu mesicky , tak jsou to dvojcata, je to pravda? Test jsem si delala 4 dny pred mesickama a hned jsem videla ty dve //
@denushka130 nebude, já už jsem stihla být i u doktora, ale samozřejmě ještě nic neviděl. Ale říkal ať listovku nasadim, ale já už jí zobala 😉
@denushka130 je to blbost. 😂 Ale pobavilo. Já už bych měla tím pádem dvojčata 2x
@denushka130 dvojčata? O tom jsem neslyšela 😁. Jediné co, že to mohlo být ještě biochemicke těhotenství a s menstuaci odejít, proto je lepší testovat až po vynechani.
@marketa1218 oki 🙂 jen jsem se ptala.
@denushka130 pri dvojcatek je vyssi hcg,takze mozne to je.take jsem mela velmi silnou druhou carku jeste 2 dny pred ocekavanou ms a dvojcata jsem cekala.bohuzel o 1 jsem nakonec prisla.
Ja mela 4-5dni pred ms // byo peklo cekat, jestli prijde/neprijde. Kazdopadne mam 1 nastesti:D
Jinak listovku klido az ted , to nicemu neuskodi🙂) ja ji koupila 2 dny pred testem, pocitala jsem s tim, ze v tom jeste dloouho nebudu:D
Ano, ber ji, měla by se brát celý první triměstr. Ideální je samozřejmě začít už dřív....
@makronka222 a musim to brat po jidle , jak je napsane? nebo to nevadi. Vim že se to bere ráno po jidle a vecer po jidle.
Předně gratuluju 🙂. Listovkou ničemu neuškodíš a pozdě není (tvrděj, že se nemá brát zhruba po půlce těhu, že pak dítě hodně roste, ale já ji běžně brala i v druhém triestru, protože mi pomáhá regulovat "chutě" a syn byl i přes těhotenskou cukrovku přesně průměrně velký (3,4 kg)). A brzký pozitivní test může ukazovat na vysokou hladinu hormonů, ale to může bejt spoustou věcí (teď jsem četla, že holky maj v týhle ranný fázi HCG vejš průměrně o 18%, než kluci... dvojčata ještě vejš... ae prostě taky můžeš mít jen přirozeně vysoko.) a je dobrý ji brát s jídlem/po jídle, prostě ne na prázný žaludek, protože firt je to kyelina a tudíž prázdný žaludek dráždí... (jestli ráno, večer nebo v poledne je jedno... já brala k obědu, páč to mi bývá "nejmíň blbě").
@denushka130 Listovku ber, sice by bývalo ideální začít s ní pár měsíců před otěhotněním, ale lepší začít teď než vůbec 🙂
@denushka130 určitě ne, já ji začala užívat téměř ve stejnou dobu a vše je v pořádku. Doporučují ji sice užívat ještě před otěhotněním, ale to si nikdo moc nanaplanuje, že? Takže čím dřív tím lip
Určitě. Na tu není nikdy pozdě. Pokud jsi těhotná a půjdeš pak na první prohlidku, tak se tě stejně asi doktor zeptá jestli ji už bereš..
Má se s ní začít co nejdříve a pokud možno s ní vydržet až min.prvni 3 měsíce;)
Vse viz pribalovy letak😏 chcete mit dite a neumite si zjistit zakl info

@denushka130 ve 4tydnu? To je sotva termín ms. A kyselinu jsem brala celý 1.trimestr