icon

Měly jste pozitivní test a přesto nebyly těhotné?

samanta001
10. únor 2014

Má menstruace má spoždění již 24 dní. Dnes jsem dělala těhotenský test a vyšel pozitivně, dvě tučné čárky. Pozitivnímu výsledku se mi však nechce věřit. Syna máme po IVF a v loňském roce jsem prošla třemi neůspěšnými trasféry za úspěchem dalíšího miminka, poslední byl v prosinci. Má někdo podobnou zkušenost? Měly jste pozitivní test a přesto jste těhotné nebyli?

haaaluska
•
10. únor 2014

tak asi natom nieco bude ked ms meska a test je pozitivny.nevyznam sa do takych veci co sa tyka ivf a tak ale mozno ze je mozne tehotenstvo.chce to asi ist na gyndu.

loafeer
•
10. únor 2014

kdyby vyšel duch, dalo by se spekulovat...Ale tehu test je citlivy na HCG který se produkuje pouze v těhu, takže tlustice podle mě znamená jediné....

petrajurinova
•
10. únor 2014

Falešná pozitivita testu (žena není těhotná, ale test vyjde pozitivně) může mít tyto příčiny:

•Přítomnost krve a bílkovin v moči může způsobit, že kvalitativní stanovení hCG v moči je falešně pozitivní.
•Některé léky, jako antiepileptika, léky proti Parkinsonově chorobě, léky na spaní, sedativa, mohou způsobit falešnou pozitivitu testu.
•Některá onemocnění (trofoblastické choroby) mohou způsbit zvýšení hCG.