Mohu být těhotná nebo jde o příznaky ovulace?
Ženy, potřebovala bych poradit.
Poslední menstruaci jsem měla 25.12-30.12
Menstruaci mám nepravidelnou mám pcos.
Snažíme se s přítelem o druhé miminko (třetí těhotenství) už přes rok a teď poslední 3 cykly používám ovulační testy. Podotýkám že nikdy! Jsem neměla takhle pozitivní ovulační test.
Bolí mě prsa a břicho a dnes jsem vyzkoušela test a byl takhle pozitivní viz. foto
Myslíte si že bych mohla být těhotná?
Pozitivní test je dělaný teď tudíž jsem 32DC

@lencaa11 tak pojedu na pohotovost a uvidíme co mi zjistí. Dva doktoři tvrdí že pcos tak nevím kde je pravda. Je pravda že cysty a rakoviny dělohy jsou u nás dost časté. I moje mamka které teď bude 48 je už v takové fázi že to vypadá na rakovinu spodku a další problémy...
O to víc bych to řešila na vašem místě a když by to bylo co lékař řekl tak řešit i z vaší strany změna stravy ,pohyb atd ..nějake testy krevní zda to opravdu tak je atd ..pokud chcete mimco ab jste měla možnost ho mít ☘️
A jak se cítíte teď? Co ta bolest?? A když máte zkušenosti s prasknutím cysty, tak to tentokrát bylo o dost horší nebo vcelku podobné? A jak často vlastně ty cysty praskají?
@lencaa11 předešlá doktorka mi dělala hormonální profil který tady to pcos potvrdil. Zajímavé je a do dnes to nechápu že do porodu jsem byla čistá a po porodu se mi tam udělalo tolik problémů 😏 každopádně beru femibion a inofolic combi a přítel folandrol.
@helen_h teď mě bolí hlava a spodek mě pobolívá jako při menstruaci ( nic hrozného teď) .
Právě že nemám zkušenosti s prasknutím, tohle se mi stalo poprvé.
Tak hlavně si hlídat i teplotu, aby se nepřidala. V případě horší bolesti či teploty pak určitě vyhledat lékaře, bohužel prý prasklá cysta může udělat i zánět podbřišku, ale asi to není časté.
@helen_h teplotu jsem měla v noci 38.2 a teď ráno 37.5
Ty jo, tak to bych se hlavně kvůli té velké břišní bolesti jela nechat někam zkontrolovat. Ještě takhle před víkendem, abyste nemuseli pak obrážet pohotovost.
Svému MuDr jsi při konzultaci říkala, že ti i vylétla horečka?? Ono když se řekne zimnice, tak si člověk může představit jen takové ty třesoucí stavy
Nechci vás vyloženě vyděsit, ale na netu se dočtete toto: "Prasklá cysta (větší) může způsobit zánět v podbřišku. Ten se projevuje silnou bolestí, nevolností, zvracením a horečkou. Při takovém stavu je nutné ihned vyhledat lékaře – hrozí totiž poškození cévy a krvácení do dutiny břišní. Dojde-li ke krvácení, přistupuje se k operativnímu ošetření (laparoskopicky)."
Tak aby ta teplota neznamenala, že se právě něco děje v tom podbřišku. Jinak to samozřejmě asi může být i shoda náhod a nějaká viroza
@helen_h ano doktorovi jsem všechno řekla. I to že jsem měla teploty.
Zajedu si na pohotovost, jen musím vyřídit hlídání pro malýho
Tak v nemocnici jsem a prý to vypadá na slepák. Na gynde mě zkontrolovali a je tam všechno v pořádku a prý tam nic nemám a cysty jsou tam úplně malinký a tvrdí mi že ovulaci mít nemůžu při tom ten test byl víc než jasný a těhotenství to není. Tak já nevím 😮😔

No asi bych se nechala někde zkontrolovat opravdu praskla cysta někdy může bejt prusvich a hlavně pokud jich máte hodně a lékař je pěkný D...pokud se to neléčí neřeší může právě časem vzniknout že žena je neplodná a do budoucnosti hrozí rakovina dělohy atd...teď ještě opravdu záleží zda je to PCOS zda nejde o endo atd ...