icon

Možná těhu

pupik1997
21. pro 2016

Prosim o radu uz 14 dni jsem nedostala ms dělala jsem si testy a vždy jen náznak druhé čárky. Picha me v podbrisku a občas simra okolo pupíku, mam i výtok bolí me v zádech jako při ms ale nic. Po ránu mi je slabo občas na zvracení. Prosim o radu děkuji

pupik1997
autor
21. pro 2016

Prosim potřebuji poradit pritel se na ne vykašlal ale chce jet semnou k doktorovi a nechci byt za blbku

henesee
21. pro 2016

Nejlepsi by bylo zajit k doktorovi 🙂 duvodu nesiliciho testu muze byt spousta... malo se vylucuje hcg do moci,vadne testy, mimodelozni tehotenstvi... osobne bych nevahala s navstevou doktora.

pupik1997
autor
21. pro 2016

K doktorovi půjdu zitra bývalí pritel na me tlačí ale bojím se ze kdyz se to nepotvrdi tak si bude myslet ze lzu

henesee
21. pro 2016

At si skubne ploutvi!

pupik1997
autor
21. pro 2016

Moc bych si přála aby se to vyplnilo... i za cenu ze bych byla sama ale nejvíce me mrzi ze první jeho reakce byla jestli půjdu na potrat

henesee
21. pro 2016

@pupik1997 opravdu to muze byt cokoliv,ale kdyby to bylo mimodelozni,tak je tvuj zivot v ohrozeni. Zitra tam urcite zajdi. A chlapi jsou nedospeli kolikrat,vubec takove reci neres.

pupik1997
autor
21. pro 2016

Děkuji mockrát za radu

walkie
22. pro 2016

@pupik1997 teda tak to bych ho hnala.. A být tebou bych si to rozmyslela.. Být sama na výchovu dítěte je vážně za trest pro to dítě..

journals
22. pro 2016

Zajdi si k doktorovi 😉 a jestli je číslo 1997 datum narození, tak bych spíš doufala, aby jsi těhotná nebyla. Ve 20 být svobodnou mámou není nic pozitivního (ve smyslu starostí s financemi a tak podobně) :-/ počkej si na lepšího tatínka, s kterým to bude vážně stát za to 😉

pupik1997
autor
22. pro 2016

Vím ze jsem mladá ale vím ze bych to zvládla uz jen kvůli tomu ze jsem se starala o segru od narození peníze mam na šetřený

journals
22. pro 2016

@pupik1997 Ono nejde o to, že už jsi "vychovala" ségru a máš nějaký peníze našetřený, ale abys přemýšlela spíš nad tím, s kým si to miminko chceš pořídit. Pro každé dítě je ideální, když se narodí do funkční úplné rodiny, než když se narodí jen jednomu rodiči. Stane se, že to tak být nemůže, ale vyloženě plánované, zvlášť v tvých letech by to být nemělo. Přečti si, jaké problémy tu mamky samoživitelky mají, není to sranda. Předpokládám, že milionek, dva na účtě asi nemáš.
Další věc je ta, že pro hodně holek je miminko vyvrcholením nějakého partnerského vztahu. Pocit, že ten člověk vedle tebe je ten pravý, ten o koho se můžeš opřít, s ním chceš dítě mít a víš, že to bude jeho kopie. Neblázni a buď ráda, pokud svobodnou maminkou nebudeš 😉

pupik1997
autor
22. pro 2016

Asi mate pravdu

blecha94
22. pro 2016

@pupik1997 A já ti zase povím, že pokud si jsi jistá, že to finančně utáhneš a máš zázemí, ve kterém budeš dítě vychovávat, je úplně jedno, že budeš sama. Kdybych to táhla ad absurdum, myslím, že ve finále je pro dítě 10x lepší narodit se do rodiny o jedné matce a vyrůstat tak, než žít x let v úplné rodině, která je ovšem nefunkční a nakonec být svědkem rozvodu rodičů + nedejbože skončit jako balíček, co putuje týden k matce, týden k otci.

Důležitý je jen to, jestli na to opravdu máš co se peněz týče, jestli máš kde žít, zda to dítě chceš a zda ho chceš i sama. Pokud na vše odpovíš ano, tak je absence otce absolutně druhořadej problém. Takovejch, co měly svýho pana dokonalýho, léta spolu žili šťastně, vztah vyvrcholili svatbou a miminkem a za rok po narození děcka se rozváděli, jsou totitž hromady... 😅

pupik1997
autor
23. pro 2016

Mate pravdu.. jsem si jistá ze to zvládnu ale mam komplikace takže vůbec nevim jak ti dopadne

journals
23. pro 2016

@blecha94 Promiň, ale radit tu tyhle věci 19leté holce je fakt mimo. Neřeknu, pokud se stane, ale přát si v téhle situaci, aby těhotná byla mi teda fakt jako výhra nepřipadá.
Chápu, když se někdo rozhodne dobrovolně stát se svobodnou matkou v 35, 40, ale přát si něco takového v 19??? Ať je ráda, pokud těhotná není!
Ano, máš pravdu, že je to rozhodně lepší, než aby dítě vyrůstalo v nefunkční rodině, to je jasné, ale aby si někdo tohle přál a nedej bože to snad plánoval s tím, že peníze našetřené má a už se staral o mladší ségru (neříkám, že to třeba tak je v tomhle případě) tak to je fakt úlet.
BTW. přijde mi, že pokud se toho zadavatelka nebojí a je si "jistá" že to zvládne, tak je něco špatně... Nemůžu si pomoc, ale tohle je noční můra i pro hodně starších holek, protože si uvědomují, kolik taková sranda stojí, jak náročné to je a když tu někdo v 19 letech napíše, že se toho nebojí, protože hlídal ségru, tak mi to přijde hodně divné

blecha94
23. pro 2016

@journals Tvůj problém je, že si veskrze všechny situace "brzkých" těhotenství představuješ z vlastního pohledu. Ne všichni jsou ty. Jsou ženy, které po dítěti touží v patnácti. Jsou ženy, které po něm toužit nebudou nikdy. Jsou lidé, co se o sebe umí postarat v šestnácti a jsou tací, co se ještě ve třiceti spoléhají na rodiče. Jsme různí, máme různé schopnosti, touhy, představy a máme je v různou dobu. To, že je zakladatelce devatenáct, neznamená, že je taková, jaká si v devatenácti byla ty. To, že ty cítíš obavu, jak se jednou postaráš o dítě, neznamená, že jí musí cítit každý.

Já si nepřeju, aby byla těhotná, jen říkám, že pokud těhotná bude a těhotnou zůstane, tak je mimo chodit na potrat jen proto, že jí opustil partner. Potrat by měla podstoupit, pokud studuje, nevydělává, nemá zázemí a prostředky, jak se o dítě postarat. Potrat by měla podstoupit, pokud sama v sobě ví, že o žádné dítě ani omylem nestojí. Ale rozhodně by neměla zabít budoucího potomka, po kterém touží a má vše proto, aby ho mohla vychovat, jen proto, že dárce spermie vzal roha. Protože taková věc se jí může stát kdykoliv a světe div se, ono se to bez "tatínků" zvládnout dá a je jedno, kolik matce je. Ano, čím mladší je, tím složitější to bude, ale to neznamená, že je to nemožné. Neexistence otce je prostě druhořadej problém, pokud splňuju všechny ostatní náležitosti.

journals
23. pro 2016

@blecha94 Tak to pozor! Vůbec nepíšu, že by měla jít na potrat! Tyhle věci nepodporuju, ale zároveň mi přijde mimo, když si ZADAVATELKA PŘEJE aby těhotná byla, protože má pocit, že tatínka nepotřebuje 😉
Co se týče mě, tak já se taky v 19 cítila na hodně věcí a jsem ráda, že je to jinak 😉. Nepíšu nikde nic o tom, aby šla na přerušení, ale aby přemýšlela taky trochu o tom, že chtít být svobodnou matkou v 19 není žádná sranda. A jestli jsi ty nikdy necítila obavu z toho, jestli všechno zvládneš, tak teda tleskám...
Jinak jak jsem psala - stačí si tu občas přečíst pár příběhů jak to vypadá za pár let. Neříkám, že ty ženy nejsou šťastné že svoje děti mají, ale také připouštějí, že to není žádná sranda a že by si přály mít okolo sebe někoho dalšího, kdo s nimi tu rodinu tvořit bude.

blecha94
23. pro 2016

@journals Já tu obavu cítila, přirozeně, dítě jsem ve 20 neplánovala, takže je jasný, že jsem se bála. Ale já jsem já. Nejsem ona, takže jí nesoudím podle toho, jaký to bylo, když jsem dítě čekala já. Mít obavy je normální, stejně tak je normální je nemít a prostě se těšit.

Ano, takové matky samozřejmě přiznávají, že je to složitý. Ale ani jedna by se kvůli tomu dítěte nezbavila. Kdybych se měla chovat tak, abych nikdy nebyla v situaci, kdy mě otec dítěte nechá na holičkách, tak bych to dítě neměla nikdy, protože je jedno, kolik s otcem dítěte strávíš krásných šťastných let a jak moc oba dítě chcete, zdrhnout může kdykoliv. Nikdo ti nedá záruku, že se neocitneš v situaci, kdy budeš mít dítě na krku a zůstaneš sama. A já si prostě stále stojím za názorem, že je 1 000x lepší žít s vědomím, že jsem sama, dítě porodit a od počátku vědět, že mi nikdo nepomůže, než se v tý situaci ocitnout ze dne na den. Udělat si dítě v situaci, kdy počítám s podporou otce a najednou bum, tatínek není a já jsem sama a zjišťuju, že s jeho penězma nemůžu počítat a taky, že bez nich nejsem schopná dítě a sebe uživit... To je teprve polízanice. ;) Zakladatelka je v situaci, kdy ví, na čem je podle toho má volit, já jsem v situaci, kdy se můžu den co den jedině třást, že mě manžel neopustí dřív, než začnu sama vydělávat. Upřímně mi připadá, že ona je na tom ve finále vážně líp. 🙂