Může být těhotenství přes hormonální tělísko?
Holky, SOS, potrebuji uklidnit, ze tohle se obcas deje i vam 😅. Syn ma rok, po konci sestinedeli jsem si nechala zavest hormonalni telisko s tim, ze chceme dalsi dite nejdriv za 3 roky. Docela dlouho si sedalo, zavedli mi ho na konci srpna a az cca v unoru/breznu se to ustalilo. Vetsinou kolem poloviny mesice mam MS. Je to spise spineni, nerikam, ze chodi presne na den, ale zhruba ve stejnem obdobi se objevuje. Ted v cervenci jsem misto nekolikadenniho spineni mela jen jednodenni. Nejak jsem tomu nevenovala pozornost, rikala jsem si, ze mi treba MS uplne konci. Jenze pritel prohodil poznamku, ze se mi nejak zpevnila prsa - po kojeni byla uplne povisla, nevzhledna. Kdyz jsem se podivala do zrcadla, taky mam pocit, ze jsou jina. To jsem prisoudila cviceni (sice jen dva tydny, ale nejak si to obhajit musim, ze jo). Posledni dny si ale vsimam toho, ze mam i vic nafoukle bricho. Dnes jsem nemohla pres prsa dopnout oblibene saty a ve sprse me docela bolela. Ja vim, ze jedine co, tak mi napisete, at si udelam test, ale mam strach, ze tam fakt budou dve carky. Vim, ze ted dalsi dite nechceme, financi situace neni uplne prizniva, syn je docela narocne dite a ja jeste zacala chodit na brigadu a od zari nastupuji na skolu… ale nevim, jestli bych zvladla jit na interrupci. Na druhou stranu si rikam, ze kdyz jsem byla tehotna pred rokem, byla sice prsa prvni, ktera “rekla”, ze je neco jinak, ale taky me bolel podbrisek, coz ted se nedeje. Prosim, ze tyhle symptomy souvisi s teliskem a ne s tehotenstvim 🥺😁.
Tady se s prominutím připíchnu, dneska jsem si nechala zavést hormonální tělísko po šestinedělí 😅
@marukorinkova Chtela, ale ne ted. Necitim se na to, ale nemela bych silu dat pryc sve dite. Neco, co vzniklo z lasky.
láska je hlavní faktor <3 otázka, kterou by sis měla položit zní: Je i tvoje rodina připravena na malinkého?
Vem to tak, že pokud by si mimčo našlo cestu i přes antinu, tak k vám chce...
@klokanka31 přesně ❤️
@marukorinkova Moje rodina mi dite vychovavat a zivit nebude. To si myslim, ze neni uplne dulezite.
@klokanka31 To asi jo. Syn taky prezil covid a tahani tezkych tramu dreva. Ze by si nas az tak deti vybiraly 😁?
Já v tohle věřím, že by to bylo opravdu osudové...já sama mám antinu a nechci druhý dítě, ale pokud by se stalo, nechala bych si ho na 100%...
Pribehu teliska a tehotenstvi je tu za posledni dobu nekolik, tak sance urcite je. Drzim palce, at to dobre dopadne
Tý jo poslední dobou to tu je několikátá diskuze o otěhotnění přes tělísko 😮😮. Docela jsem o něm uvažovala , ale nějak ztrácím důvěru ....
Těhotenství je možné u hormonálních tělísek je to více možné aspoň co jsem slyšela od více lidí žádná antikoncepce neni 100% já teda mám druhé nehormonalni a nedám na nej dopustit 👍 za mě něj antikoncepce udělej test a uvidíš může to bejt taky skrz hormony atd držím palce ☘️☘️
@marukorinkova otazka, kterou by si mela polozit predevsim je, jestli je vubec tehotna. Citove a rodinne vztahy k hypotetickemu “mimiskovi” si muze vyjasnovat po tom, co vylouci jine zdravotni komplikace nebo jen hornonalni zakolisani…
@autorka ja jsem na tuhle diskuzi asi moc velkej pragmatik, ale udelej si ten test. Protoze mozna se tema myslenkama co by, kdyby trapis uplne zbytecne. Mozna ti opravdu jen telisko rusi ms a prsa se davaji dohromady po konci kojeni. No a jestli ne, tak to potrebujes vedet, aby ses k ty situaci mohla nejak postavit a rozhodnout se, co dal. Pak muzes resit, jestli k tobe miminko opravdu tak moc chtelo i pres antikoncepci, jestli na to mas financne a co s temi ostatnimi plany. Ale dokud ten test nepocuras, je to proste 50:50 🤷🏻♀️
Určitě si udělej test, chápu, že se bojíš, ale tím, že to budeš oddalovat tomu nepomůžeš a čím dřív to budeš vědět, tím dřív to můžeš začít řešit, ať už jakkoliv.. držím pěsti ❤️
určitě si udělej test, budeš hned vědět na čem jsi... třeba se ted trápíš a přemýšlís úplně zbytečně a vše je jen způsobeno nějakou nerovnováhou z důvodu tělíska...držím palce, at to dopadne tak, jak si přeješ

A jak to cítíš ty? vím, že píšeš, že bys dítě ráda později, ale cítím z toho, že bys toho mimíska docela chtěla