icon

Může mamatest vykázat falešně pozitivní výsledek?

lenka253
31. kvě 2025

Ahoj,
včera jsem testovala mamatest comfort a vyšla mi slaboulinka čárečka. Dnes ráno mamatest klasický a testovala jsem oba z jedné krabičky a vyšly takto. Testovací čárka se objevila okamžitě. Pak jsem odpoledne zkusila dr. Maxe a nic.
Je možné, že mamatesty vyšly falešně pozitivně? Všude čtu, že je to u nich časté. Mám ještě 6 dní do MS. Dalsi miminko neplánujeme, ale ani bychom se nebránili, ale včera jsem růžové zašpinila, tak mě napadlo zkusit test ..

Může mamatest vykázat falešně pozitivní výsledek?
klokanka31
31. kvě 2025

@lenka253 Tohle určitě nebude falešný 😊

marry_28
31. kvě 2025

@lenka253 mě takhle taky nedávno vyšly dva testy ze stejné krabičky takto. A od té doby na žádném jiném testu ani ťuk 🤷🏻‍♀️

lenka253
autor
31. kvě 2025
@marry_28

@lenka253 mě takhle taky nedávno vyšly dva testy ze stejné krabičky takto. A od té doby na žádném jiném testu ani ťuk 🤷🏻‍♀️

@marry_28 Zatim jsem přesvědčena, že se jedná o falešnou pozitivitu 😁

lencaa11
31. kvě 2025

@lenka253 je to dosti divné že by max nic a tento by ukázal 6 dní před Ms já bych šla úplně pro jiný test ( přijde mi divní )

lenka253
autor
31. kvě 2025
@lencaa11

@lenka253 je to dosti divné že by max nic a tento by ukázal 6 dní před Ms já bych šla úplně pro jiný test ( přijde mi divní )

@lencaa11 Maxe jsem teda testovala z odpolední . . Prý je méně citlivý🤷‍♀️ nevím, je to zvláštní . . Prý ale falešná pozitivita není, testy prý musí vždy reagovat na HCG . . 🤷‍♀️Nevím, nemám s tím zkušenost . .

klokanka31
31. kvě 2025
@lenka253

@lencaa11 Maxe jsem teda testovala z odpolední . . Prý je méně citlivý🤷‍♀️ nevím, je to zvláštní . . Prý ale falešná pozitivita není, testy prý musí vždy reagovat na HCG . . 🤷‍♀️Nevím, nemám s tím zkušenost . .

@lenka253 Jako je tady časté že prý mamatesty dělají falešné čárky. Ale já teda testuju mamatesty spoustu let, teď poslední dobou taky, protože chceme ještě mimi, a NIKDY mi neukázal falešné duchy. Tak nevím co s tím ty ženský dělají. Nebo mají biochemka, a svádí to na falešné duchy, jinak nevím 🤷‍♀️

lenka253
autor
31. kvě 2025
@klokanka31

@lenka253 Jako je tady časté že prý mamatesty dělají falešné čárky. Ale já teda testuju mamatesty spoustu let, teď poslední dobou taky, protože chceme ještě mimi, a NIKDY mi neukázal falešné duchy. Tak nevím co s tím ty ženský dělají. Nebo mají biochemka, a svádí to na falešné duchy, jinak nevím 🤷‍♀️

@klokanka31 to mě také napadlo . . ale já to teď nemám úplně na co svést no . . 😅 s mladším synem jsem první testy měla také úplně slaboulinke, třeba je na jiný brzy, ale to se mi nějak nezdá . .

klokanka31
31. kvě 2025
@lenka253

@klokanka31 to mě také napadlo . . ale já to teď nemám úplně na co svést no . . 😅 s mladším synem jsem první testy měla také úplně slaboulinke, třeba je na jiný brzy, ale to se mi nějak nezdá . .

@lenka253 Tak uvidíš zítra nebo za dva dny...jestli budou sílit, nebo čárka zmizí...

hennrietta
1. čer 2025

Mamatest má víc barviva než Dr. Max. A pokud jsi dělala test z odpolední moči, tak je možný, že tam byla nižší koncentrace hcg.
Víš, kdy byla ovulace? Jinak nevím, proč jsi dělala test 6 dní před menstruací. Já bych počkala a zkusila test až za týden.

lenka253
autor
1. čer 2025

Tak dnes už jen úplně nepatrný stín (v limitu)
Nechapu😆

lencaa11
1. čer 2025
@lenka253

Tak dnes už jen úplně nepatrný stín (v limitu)
Nechapu😆

@lenka253 psala jsem to že je to divne kdyby to bylo TT HCG ukáže na každém testu už ti bylo x testu // a TT to nebylo ...je možné že to je biochemické ale 6 dní před Ms je to dosti brzo

lenka253
autor
1. čer 2025
@lencaa11

@lenka253 psala jsem to že je to divne kdyby to bylo TT HCG ukáže na každém testu už ti bylo x testu // a TT to nebylo ...je možné že to je biochemické ale 6 dní před Ms je to dosti brzo

@lencaa11 no ale je šílené, že takto falešně vyjde dva testy 🙄 jako slabý proužek tam je, ale nemyslím si, že by z toho něco bylo 😊

klokanka31
1. čer 2025
@lenka253

@lencaa11 no ale je šílené, že takto falešně vyjde dva testy 🙄 jako slabý proužek tam je, ale nemyslím si, že by z toho něco bylo 😊

@lenka253 To bude biochemko 🙁

teryem
1. čer 2025

Takovej jsem měla a těhotná jsem byla 🤷 samozřejmě bych zkoušela dál, ale že by vyšlo tolik pozitivních testů a nic z toho?

lenka253
autor
1. čer 2025
@teryem

Takovej jsem měla a těhotná jsem byla 🤷 samozřejmě bych zkoušela dál, ale že by vyšlo tolik pozitivních testů a nic z toho?

@teryem no ale zeby včera tak silne a dnes takovy slaboučký? Navic na maxovi by uz neco bylo 🤷‍♀️

lencaa11
1. čer 2025
@lenka253

@teryem no ale zeby včera tak silne a dnes takovy slaboučký? Navic na maxovi by uz neco bylo 🤷‍♀️

@lenka253 není to nic neobvyklého stačí tady se kouknout na konokuvi měli to některé ženy taky tak to a nic ...jako když je HCG v moči tak by už byl.videt i na Maxu

lenka253
autor
1. čer 2025
@lencaa11

@lenka253 není to nic neobvyklého stačí tady se kouknout na konokuvi měli to některé ženy taky tak to a nic ...jako když je HCG v moči tak by už byl.videt i na Maxu

@lencaa11 právě. No, na jednu stranu uf. Byl to trošku šok 😂

lenka253
autor
1. čer 2025

Holky, já jsem z toho jelen 🤣 teď mi na maxovi vyjelo cosi . . Jeden mamatest duch a druhý negativní (nebo cosi tam bylo, ale spíše ryska, oboje v limitu) Hlavně jsem si blbě spočítala dpo, myslela jsem, ze jsem 11DPO a jsem 9DPO. Čárka je fakt nepatrná, ale uplne stejnou jsem měla s mladším synem, možná ještě slabší. (První teď, druhý před 5 lety😁).
Už z toho mám srandu . . Dříve se mi to nikdy nestalo a to jsme se snažili o staršího syna 1,5 roku a testovala jsem každý měsíc 🙈

lencaa11
1. čer 2025
@lenka253

Holky, já jsem z toho jelen 🤣 teď mi na maxovi vyjelo cosi . . Jeden mamatest duch a druhý negativní (nebo cosi tam bylo, ale spíše ryska, oboje v limitu) Hlavně jsem si blbě spočítala dpo, myslela jsem, ze jsem 11DPO a jsem 9DPO. Čárka je fakt nepatrná, ale uplne stejnou jsem měla s mladším synem, možná ještě slabší. (První teď, druhý před 5 lety😁).
Už z toho mám srandu . . Dříve se mi to nikdy nestalo a to jsme se snažili o staršího syna 1,5 roku a testovala jsem každý měsíc 🙈

@lenka253 v negativu to je klasika ( jak vypadá normálně na světle ) tohle je zatim negativní test

lenka253
autor
1. čer 2025
@lencaa11

@lenka253 v negativu to je klasika ( jak vypadá normálně na světle ) tohle je zatim negativní test

@lencaa11 negativ to zvýrazní. Ten spodní byl opravdu pozitivní 😊

tereza0111
1. čer 2025

"falesne pozitivni" je takovy mytus, ten test reaguje na HCG nebo je zcela vadny. To poznas podle kontrolni carky, ty 2 jsou proste pozitivni. ALE upnle ranne tehotenstvi se nemusi vubec uchytit, proto se nema testovat tak brzo. Hladina hcg take kolisa, takze takhle brzy neni nic divneho na tom, aby jeden den byla carka a druhy ne, zvlast kdyz to vezmes z odpoledni moc. Proto se ma testovat nejdrive po dvou 2, lepe dele - tam uz bude jasne, jestli to je nebo neni
Neznamena to, ze mamatesty jsou "falesne pozitivni", ale ze jsou velmi citlive a zachyti i nepatrnou hladinu tehotestvi, ktere se nemusi uchytit

tynuska77
3. čer 2025
@lenka253

@lencaa11 negativ to zvýrazní. Ten spodní byl opravdu pozitivní 😊

@lenka253 zkoušela jsi dneska další?
Tohle mě zajímá, jak dopadne 😁

lenka253
autor
3. čer 2025
@tynuska77

@tynuska77 zkoušela, nic. Myslím, že šlo o biochemko🙂 v neděli byl duch po limitu, se synem jsem to měla stejně - první 2-3 dny po limitu a pak začala skákat v limitu, ale teď už nic. Takže konec story 🤣

lenka253
autor
29. čer 2025
@tynuska77

@tynuska77 hele tak mám pokračování . . Tak nevim, jestli jsem vadna ja nebo ty testy 😆 prvni dny mi vycházely jen rysky, ale silily, tak jsem si rikala ze asi vadne a koupila jsem dalsi. . A dnes takto

lenka253
autor
29. čer 2025
cassidyc
30. čer 2025
@lenka253

@lenka253 A kolik dní máš do MS?

lenka253
autor
30. čer 2025
@cassidyc

@lenka253 A kolik dní máš do MS?