icon

Může pozdní menstruace a příznaky znamenat těhotenství?

k4445
6. led 2023

Zdravím, je mi 18 a snažili jsme se s přítelem o dítě. Vysadila jsem 15.11 antikoncepci kterou jsem brala asi cca 4 měsíce a to jsem občas zapoměla. První den poslední menstruace začal 7.12 a od té doby jsme měli nechráněný styk kdy ejakuloval vždy do mě nikdy mimo mě od 16.12 do 30.12 obden. Myslíte, že mám šanci být těhotná?28.12 mé pak bodalo v podbříšku,tak co hodinu,tak jsem to typovala na ovu a v ten den jsme meli sex s ejakulace do mě.Menstruace stále nepřišla a test značky pepino jsem si dělala, ale jedna čárka(taky může být brzo)Před početím jsem brala kyselinu listovou a Gynex,který jsem brala 2 týdny takže nevím jestli nemám náhodou kvůli nej zpozdeni ,ale doufám ,ze z toho neco bude.Taky jsme žili zdravě. V posledních dnech mam mirné křeče v podbrisku, migrény bolest v zádech a zvýšené pachy, měla jsem i jednorázove hnědočervená špinění,často chodím na záchod . Může to byt i uhnízděni vajíčka? Moc Dekuji za všechny odpovědi

Strana
z2
k4445
autor
6. led 2023

@ksokol psala jsem něco o smlouvě s HP ?????Delam teď v nemocnici na DPČ jako sestra chybi mi jen odmaturovat z mého oboru mam s nemi domluvene ,kdybych otehotnela tak si me tam potom nechají a sami si me tam chcou nechat ,mám s němi dobre vztahy podporuji me a jsme super kolektiv ,nikde není psáno to co píšete
A píšu jen své pocity ,bodani v podbrisku atd snad vsugerace není ,kdyby to nevyšlo bohužel pokračujeme dal …

k4445
autor
6. led 2023

@mysh_me a jinak poslední ms jsem měla 7.12 a vím ,ze se to počítá o prvního dne poslední MS….test jsem dělala 4.1 a stále nic ms měla přijít 3.1 podle toho co mi řekla gynekolozka
Nedělám si nadeje ,pokud v prvním cyklu nevyšlo tak bohužel ….

k4445
autor
Autor odpověď smazal
mysh_me
6. led 2023

@k4445 na DPC si sice vydelas pokud pracujes, ale nemas tam vyhody pracovniho pomeru, treba placenou dovolenou nebo nemocenskou… taky nebudes mit narok na placenou materskou (penezita pomoc v materstvi). Proto se ti tu nekdo snazi vysvetlit, ze kdyby ses po maturite nechala zamestnat na HPP a az pak otehotnela, bylo by to pro tebe vyhodnejsi 😉
Nemusis mi to psat cele znova, ja to cetla uz v predchozich prispevcich, i kdyz moc srozumitelne to nebylo… s temi tydny chapu co chces rict, a proto jsem ti psala at si o tom neco zjistis, protoze to mas trochu pomotany. Driv nez po vynechani menstruace = jeden cely mesicni cyklus od posledni menstruace = v 5. a vyssim tydnu podle toho zpetneho vypoctu, se tehotenstvi zjistit neda…
Jinak nechapu ani proc chodis 2x mesicne na utz, ale muzu ti rict zcela jiste, ze pokud nemas pozitivni test a nejsi aspon 2 tydny po vynechani ms, tak tam nic videt nebude…

ksokol
6. led 2023

@mysh_me děkuji, že jste ji to takhle hezky vysvětlila! Já jsem si řekla, že to nemá smysl, protože normální vyspělá žena, která je zralá na dítě, by tohle asi měla vědět 😉 kolik mých kamarádek čekalo dokud nedostaly smlouvu a hned ten den na to skočily… 😄 ale to je marný, způsob vyjadřování/psaní mluví za vše 🫶

k4445
autor
6. led 2023

@ksokol asi moc zjištěné nemate jelikož jako student nárok má materskou mám ….opět tady někdo hraje chytré ale neví nic Jako student mám udělaný rok na DPČ což znamená ,že mi odváděli zdravotní.Tohle mi řekli i na úřadě.Teď dělám na DPČ a jestli jsem tehotna,kdo ví…Tak nastoupim později na HPP.Tady si opravdu člověk najde vše.

k4445
autor
6. led 2023

@mysh_me a samozřejmě ,když jsem na DPC tak je logické ze nemam narok ,nikde jsem nepsala nic takoveho ….Jsem s němi domluvena,že normálně prerusim práci a vrátím se až budu moct.Na rodicovskou taktéž narok mám..

k4445
autor
6. led 2023

@mysh_me Byla jsem 22.12 …Kvůli stěrům a aby mohla zjistit,jestli se blíží ovulace …..

mysh_me
6. led 2023

@ksokol no, snaha byla, ale myslim ze to nepada moc na urodnou pudu… pokracovat v krmeni trola uz radsi nebudu 😀😉

k4445
autor
6. led 2023

@mysh_me ocividne vy taky ocividne nevíte nic ,nikde nebylo psané ze nemám nic zjištěné ohledně práce.Odpovědi jste dostala
Mě zajímaly rady a celkově zkušenosti žen 🙂 Ne řešení mé práce nebo mého věku
Dekuji,mějte se hezky

ksokol
6. led 2023

@mysh_me tohle nemůže psát normální člověk, tak aspoň jsme se zasmály 😄 ejakuloval do mě… tohle tady ještě nikdo nevymyslel 👍😂

k4445
autor
6. led 2023

@ksokol vy si tady taky ocividne hrajete na chytrou aspoň se teda snažíte a nemate nic zjištěné o poměrech a různých nárocích ,když už tedy takhle argumentujte ,hlavně ze se snažíte psát chytře a důležitá ocividne taky jste dost

k4445
autor
6. led 2023

@ksokol co je na tomto pojmu spatneho ?????Podivejte se na různé diskuze a všude ,většina žen to nazývá takto ,když už vám vadi výraz “udelal se do mě” ,tak už oprvsdu nevím jak to jinak nazvat ,abyste si náhodou nerypla …

michaela666
6. led 2023

@k4435 Nastuduj ještě rozdíl mezi mateřskou a rodičovskou dovolenou a hlavně, kdo které dávky vyplácí. 😉

k4445
autor
6. led 2023

@michaela666 stačí mi ,co mi bylo řečeno a vysvětleno na úřadě,i když jsem něco málo měla zjištění dříve 🙂)Ale Dekuji za obavy

ivivi
6. led 2023

Nezlob se na me, ale ty mas v tom trosku mezery. Jako studentka zdravky by jsi mela mit ty znalosti trochu jinde.
Za prve: pri HA mas vzdycky pravidelnou MS, pri tyden pauze (placebo tabletky) dochazi k poklesu hormonu a tim dojde ms. Za druhe: po vysazeni HA se nemuzes spolehat na sve telo. Navic 100% ti muze ovulaci potvrdit pouze doktor. Ani bezne ovulacni testy ti nereknou presne, kdy mas ovulaci. Jen pokud mas ovu test pozitivni, tak v nejblizsich cca 12-48 h dojde k ovulaci. Opravdu si myslim, ze by jsi mela nejdrive dodelat stredni skolu a maturitu. Je leden, takze ti chybi rok a pul? Uprimne tvuj pisemny projev je strasny. Neda se v nem vyznat. Nekde pises, ze ti chybi rok (takze jsi 3. rocnik), jinde zase ze jsi v maturitnim rocniku. Abys vubec tu maturitu s takovou udelala.

michaela666
7. led 2023

@k4445 Takže při DPČ, kdy nemáš nárok na placenou dovolenou, budeš na mateřské dovolené a pobírat PPM?
Je to dlouho, co jsem na DPČ pracovala, ale abych měla nárok právě na tohle, pro mě bylo prioritou otěhotnět až při smlouvě na HPP. Teď už je to jinak?

handulkak
7. led 2023

@michaela666 mě třeba 3 roky zpět počítali jak DPC tak hlavní. Ale na DPC jsem měla celkem velký výdělek. Nevím, jestli je to teď pořad stejně.

kocvarovas
7. led 2023

@k4445 jako sestra pracuješ na DPC těžko, když nemáš obor vystudovaný,to se na mě nezlob!!

michaela666
7. led 2023

@kocvarovas To chápu, ale pořád jsi tam měla ten hlavní pracovní poměr. To bude asi trochu jiná situace.
Řekla bych, že bude sanitářka. Ale chápu, že zdravotní sestra zní líp.

k4445
autor
7. led 2023

@ivivi Jestli jste si cetla můj dotaz ptala jsem se úplně na něco jiného ,ne jestli mám na dítě čas nebo něco o škole,tohle komentovat nebudu,tady ocividne každý strká nos do vseho,dal to rozepisovat nebudu.Píšu po několikáté ,ze jsem byla 22.12 na ultrazvuku a uvedl ze se ovulka blíží ,jelikož dozrávají folikuly….a po několikáté opět píšu,ze mě zajímaly nějaké rady atd a normální odvpovedi na můj dotaz
Víc rozvádět nebudu
Mejte se !

k4445
autor
7. led 2023

@michaela666 a proč tady řešíte mou školu,mate oprvsdu tak nudný život ? Pracuju zde jako druhá ruka k sestre přesně řečeno pro rypavé a nechápavé….

michaela666
7. led 2023

@k4445 Já na sanitářce nevidím nic špatného za co by ses měla stydět a nenapsat to "na plnou hubu". Bez nich bychom v nemocnicích byli všichni úplně v háji. Logicky nemůžeš být plnohodnotná zdravotní sestra protože na to zatím nemáš vzdělání, toť vše.

k4445
autor
7. led 2023

@michaela666 nemám důvod si vymyslet ,když už jsem napsala zde i svůj vek a moc dobre jsem věděla ,ze se zde strhne lavina typových žen 🙂

lajochova84
9. led 2023

@k4445 přestaňte si z ženských, co se tady snaží někomu radit ze svých zkušeností, dělat prdel. Jako studentka nemáte právo na peněžitou pomoc v mateřství. Jedině rodičovskou dovolenou. Práci vám nikdo držet nebude. Dále mám za to, že dnes už zdravotní sestra bez bakaláře ani nemůže píchnout injekci. A s přítelem jste teda od 14? Osobně pochybuju o všem, co jste tady vyplodila nebo vyplodil, protože nejste úplně debilní člověk a fakt to vypadá, že si jen z nás tady děláte legraci.

Strana
z2