Nepravidelná menses, těhu test negativní

petuli05
14. únor 2016

Ahoj holky, chtěla bych poradit nebo si přečíst pár názorů. Už mám 4 roky po vysazení HA. Loni v dubnu laparoskopie, drilling vaječníků a já nevím co ještě. Bylo zjištěno, že pravý vejcovod či vaječník je jaksi opožděný. Menses nepravidelný, ale cca 30-35 dní, beru od 3.-8. DC clostilbegyt, 15.-23. DC utrogestan a cca 20DC dostanu injekci pregnylu. Doposud se nám nezadařilo otěhotnět, pravá strana na tyto hormony moc nereagovala. Od nového roku jsem začla papat femibion. A na poslední folikulometrii 20DC (1.2.2016) na pravém vaječníku dva krásné folikuly. Píchli mi opět pregnyl. Bolí mě břicho jako před ms, prsa jen někdy, chodím častěji na WC, i když jen trošku, malinko mě pobolívá hlava, mám návaly horka a zimy. Je mi jaksi divně, cítím se jak přejedená. TT negativní dnes ráno. Příznaky si už asi i vsugerovávám. Můžu už být těhule a popřípadě kdy se asi ukážou // ??

sunnurse
14. únor 2016

Taky jsem měla Pregnyl. 12DPO byl test negativní a druhá čárka se jasně objevila až 14DPO. Tak zkus ještě vydržet. A příznak jsem měla asi od 9DPO - neskutečná bolest prsou.

mymetka
14. únor 2016

Test bych zkusila až za týden.

petuli05
autor
15. únor 2016

Děkuji holky. A ještě se chci zeptat, měla bych být letos očkovaná, myslím že proti tetanu, kdyby mě to píchli v raném těhotenství kdy bych o tom ještě třeba nevěděla, ublíží nám to?

sunnurse
15. únor 2016

Tak obecně se očkování v těhotenství nedoporučuje. Na netu jsem našla, že tetanus dávají jen když se žena poraní. Já ho nejspíš prošvihla, takže po porodu mě čekají 3 dávky.

sunnurse
15. únor 2016

@petuli05 A ještě dotaz. Od posledního očkování máš 10 nebo 15 let?

shine2015
15. únor 2016

@petuli05 nenechavej se ockovat pokud se snazite o mimi....vakciny maji ucinost az 15 let . Lekari se chrani ze chteji do 10let...ale pri urazu se da vzdy preockovat.

odula
15. únor 2016

@petuli05 určitě se poraď s lékařem. Tetanovky můžou být hypoteticky teratogenní, ale to je tetanus taky. tohle je ze stranky vakciny.net : "Konsensuálně se preferuje očkovat těhotné ženy ve druhém nebo třetím trimestru tak, aby se minimalizovalo případné teoretické riziko vzniku vrozené vady novorozence. Tomu odpovídá doporučení výrobců tetanické vakcíny očkovat těhoté ženy v prvním trimestru jen v případě profylaxe tetanu."
být tebou, tak bych se nechala naočkovat pouze v případě, kdy bych si byla jistá, že ještě nejsem těhotná (to jest příkladně těsně po MS), nebo tedy až v tom druhém, lépe třetím trimestru.
tu je ten odkaz 🙂
http://www.vakciny.net/principy_ockovani/pr_12....

odula
15. únor 2016

@shine2015 blbé by bylo, kdyby ten úraz přišel v prvním trimestru ... :( já nevím no. Asi bych se nechala případně naočkovat, kdybych si byla jistá, že nejsem těhotná, a pak třeba vynechala jeden měsíc ve snažení. ale jen můj názor 😉

shine2015
15. únor 2016

@odula podle me by ji v prvnim trimestru nikdo nepreockovaval a uprimne mi to projde i blbost. Myslim si ze i tak by byla ona i mimi vporadku.....

odula
15. únor 2016

@shine2015
no, CR nepatri k rizikovým sátům 😉 . ale - pointa byla, že pokud by se chtěla dát očkovat, bylo by nejlepší v době, kde si je jistá, že není těhotná.

petuli05
autor
16. únor 2016

Tak jsem se nechala hned naočkovat. Jistota je, že těhotná nejsem, tedy pokud nemám menses v těhotenství.

petuli05
autor
16. únor 2016

@sunnurse od posledního očkování jsem měla 12-13let záleží dle měsíce, ale to nevím. Dr mi řekl, že jen v r. 2003.

sunnurse
16. únor 2016

@petuli05 Tak máš ještě cca dva roky čas. Teď se očkuje po 15ti letech. 🙂 A pokud si nejsi jistá, můžeš si nechat udělat odběr na protilátky.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru