icon

Neurčité těhotenské testy: Jak zjistit pravý výsledek?

nikolkamici
9. únor 2025

Ahoj holky, mám takový dotaz.. Už přes rok se snažíme o miminko. Brala jsem půl roku hormony (od potvrzené ovulace doktorkou Duphaston na 10dní) poslední 3 měsíce jsem měla i injekci Orvitele na vyvolání ovulace. Přítel byl na spermiogramu a vše v pořádku. Mě doktorka udělala taky spoustu vyšetření a též vše v pořádku. Poslední měsíc jsem řekla, že když jsme zdraví, tak to zkusíme chvíli bez hormonů a zbytečného upínání se na miminko. Pořídili jsme si i Pejska na rozptýlení. Samozřejmě že jsme se dál snažili. Tenhle měsíc mi poprvé mešká menstruace (naposledy byla 3.1, pak 20.1 jsem byla ještě u doktorky a ta podle ultrazvuku řekla, že sliznice vypadá ASI zmeněná a je možné, že jsem ovulovala někdy 18-19.1. Teď je 9.2 a menstruace ještě nepřišla) udělala jsem si už pár testů a od 6.2 jsem měla hodně slabě pozitivní (spíše duch) mamatest comfort viz. první fotka. Pak 7.2 mamatest klasický s ještě slabší fotkou (test ale není dělaný z ranní moči ale až z druhé) 8.2 neboli včera už celkem hezká druhá čárka zase na mamatest comfort. Už jsem se začala hodně těšit že čárka sílí i když mi přišlo divný že až takhle pozdě od možné ovulace (strach z mimodelozniho) a dneska jsem si udělala Dr. Max a ten negativní.. Nevím co si o tom mám myslet.. Omlouvám se že je to tak dlouhé a moc děkuji pokud to někdo dočetl až sem a třeba mi poradí.
*Teď koukám jak se nahráli fotky a asi to jde pozpátku.. Tudíž poslední je první

Neurčité těhotenské testy: Jak zjistit pravý výsledek?Neurčité těhotenské testy: Jak zjistit pravý výsledek?Neurčité těhotenské testy: Jak zjistit pravý výsledek?Neurčité těhotenské testy: Jak zjistit pravý výsledek?
lencaa11
9. únor 2025

@nikolkamici ani jeden test není pozitivní spíš ryska ( test se nemá rozebírat ) teď záleží co vám vaše lékařka dělala za vyšetření jinak pokud dr max ukážeme negativní tak je jasné že možné zpozdeni není skrze těhotenství je možná skrze rozházené hormony .. byla jste u své dr na ultrazvuku skrze ovulaci během cyklu atd...co vyšetření třeba na endometrizu , průchodnost vejcovodu , Endoskopické vyšetření dělohy (hysteroskopie)

nikolkamici
autor
9. únor 2025

Posledního půl roku mi pravidelně hlídala ovulaci ultrazvukem a říkala, že každý cyklus mi praskne folikul a všechno vypadá v pořádku. Dělala mi i vyšetření, jestli mám dostatek vajicek (nevím jestli jsem to pochopila správně) a to bylo také v pořádku. To stejné i hladiny hormonů. Jediný co říkala že jí napadá, tak nepruchodnost po císařském řezu (mám 5ti letou dceru která právě šla císařem) a na to vyšetření už jsem objednaná do Pronatalu. Akorát právě čekáme na menstruaci (to vyšetření se dělá nějaký přesný den cyklu)

lencaa11
9. únor 2025

@nikolkamici tak háček může bejt právě třeba v té průchodnosti ,nebo nějaký srůst ,endo ložisko to vše může to vyšetření odhalit no no to o čem píšu se dělá většinou týden po Ms +- cca aby se vidělo jak se vše uvnitř chová ...

klokanka31
9. únor 2025

@nikolkamici Pokud první fotka je poslední, tak čárka sílí, ale ne moc...

nikolkamici
autor
9. únor 2025

@klokanka31 Ano první je poslední (nahrála jsem to opačně) a na živo pod světlem vypadá líp.. Právě si říkám jestli není nějaká možnost že ovulace přišla nějak později (i paní doktorka poprvé použila slovo ASI) a něco se třeba děje když na více testech bylo alespoň trochu něco vidět a až na posledním od jiné značky ne.. Taky jsem četla diskuze že Dr. Max ukazuje hodně slabě a pozdě.. Hlavně jelikož se snažíme už hodně dlouho, tak jsem testovala už nespočetně krát a nikdy mi falešného ducha žádný neukázal.. Jsem z toho taková divná teď když nevím co se vlastně děje

felis
9. únor 2025

Podle mě jsou všechny negativni a to co prosvítá, tak je ryska... možná ten první v pořadí... 🤷🏼‍♀️ počkej 2-3 dny a testuj s odstupem. A to dle ovulace už bude průkazny.
Btw k těm testům, jestli jsi zdravá... OG nikdy neuděla tolik co na specialozovanem pracovisti, tj: IVF, imunolog, androlog... Tvůj muž má dost spermií a v jake kvalitě? Nějaké autoimunitní onemocnění vyloučené? AMH a FSH v pořádku?
Preju samozřejmě, ať jste zdraví, ale tady z diskuzí vím, ze casto ta příčina byla opravdu skrytá.

klokanka31
9. únor 2025

@nikolkamici Nezbývá nic jiného než čekat...Ale na všech testech něco je...🍀

felis
9. únor 2025

@nikolkamici jo, teď to čtu... ze už jste objednání.
Možná máš zpoždění právě proto, že víš, že to musíš dostat, abyste tam mohli jít.

nikolkamici
autor
9. únor 2025

@felis Já jsem v Pronatalu už taky byla zároveň s přítelem a dělali mi vstupní vyšetření (jelikož jsme se registrovali jako pár) z krve a ultrazvuk a přítelovi právě ten spermiogram a také krev.. Na co přesně nedokážu říct.. Jenom vím, že bylo všechno v pořádku. Akorát já mám radši naší paní doktorku a tak se úplně se vším vracím za ní

nikolkamici
autor
9. únor 2025

@klokanka31 Děkuji 😇 Už si připadám jako magor 😅